Ako si rozdeliť financie s novým partnerom?
Peknú nedeľu zienky, chcela by som sa vás opýtať ako to máte doma rozdelene so svojim partnerom tie, čo nie ste v manželstve ale akurát ste začali bývať s novým partnerom, s ktorým nemáte ešte rodinu a ste v podnajme. Moje kamarátky to majú väčšinou tak, že chlap platí nájomné a zena sa stará o jedlo, nákup potravín drogerie a nákup ostatných veci potrebných na chod domácnosti. Ale môj partner je názoru, aby som platila aj polovicu z nájomného, aj napoly potraviny a všetko ostatne napoly. Mne to príde trochu nesystematicke lebo nejdeme vždy na nákup spolu, keďže priatel dosť pracuje a nie je pomaly ani doma. Tým pádom chodím na nákupy sama zväčša a platím to zo svojich peňazí. Momentálne si hľadám ďalšiu prácu, nakoľko mi to finančne nevychádza. Keď som sa s ním snažila porozprávať o tom že či by sme nemohli zmeniť systém delenia výdavkov, tak o tom nechcel ani počuť že jemu to príde takto spravodlivé. Nie som žiadna zlatokopka, všetko si platím zo svojich zarobených peňazí, ale keď sa rozprávam s kamoškami o tejto téme tak mi príde že to majú nastavené úplne inak. Tak by som chcela počuť aj vás názor, keďže evidentne do domácnosti prispievam viac a zarabam menej ako on.
Mňa prekvapuje, že sa pod 50/50 myslí 50% nákladov a nie 50% príjmov.
Ja by som to spravila inak: 50% výplat obidvoch dajte do spoločného, z toho zaplaťte nájom a spoločný veľký nákup, prípadne iné spoločné výdavky. A zvyšok vám ostane - jemu viac, tebe menej, ale on aj viac prispel do spoločnej kasy a ty menej. No a potom z tých vlastných peňazí si každý môže odkladať, dokupovať potraviny podľa potreby a ochoty. Ak sa minú potraviny a tebe stačí jogurt, ale on by chcel mäso, môže dokúpiť.
Ako teda ste na tom? Zmenilo sa niečo? Ja by som sa na neho vyprdla...to není normálne...