Ako si viete urobiť pekné Vianoce aj z menej peňazí?
Ahojte, nezakladám túto diskusiu na rozdúchanie vášni, moja otázka je pre ľudí tu na MK ako si viete urobiť pekné Vianoce aj z menej peňazí? Tento rok nám finančne neprial, ja aj manžel sme boli dlhodobo PN čo sa odrazilo aj na rodinnom rozpočte, dosť sme čerpali aj z rezervy no a aj teraz cez Vianoce to bude také chudobnejšie. Sú tu ludkovia čo tiež nemajú veľa peňazí a vedia si užiť pekne sviatky? Ďakujem za odpovede.
Deťom som kúpila po jednom darčeku.manzelovi tiež. Normálne budeme mať šalát a filé. Nepríde mi to chudobné. Všetko čo potrebujeme si kúpime počas roka a nebudem nasilu kupovať zbytočne veci len aby bolo pod stromčekom veľa balíčkov
Peniaze mi netreba, budem mať člena rodiny po operácii tesne pred vianocami. Vianocny darcek budeme mať všetci ak dôjde na wc v sprievode.
@zeldia držím palce ♥️
Neexistuju univerzalne Vianoce. Niekto ich ma bohate a stastne aj bez kopy darcekov, kopy zakuskov, ci vyjedania na vianocnych trhoch. Je to o tom, ako sa rodina nastavi. My rozpoctom obmedzeny nie sme, ale darceky davame len detom, peciem len medovnicky, vyzdobu mame len stromcek, jednu sviecku, a zelene haluzky vo vaze, v telke rozpravky, na kopci sneh (snad), no parada, nic viac na tri dni nam netreba.
Tak to čo opisujete nie sú chudobné Vianoce. Jeden rok sme mali taký, že pod stromček som dostala sprcháč. Dcéra vtedy dostala farebné papiere nastrihané na pásiky,lepidlo a plastelínu. A popravde boli to fkat dobré Vianoce. Toľko vecí sme povyrábali. Venovali sa jeden druhému.
Pozri u nas to zo zasady na vianoce vyzera tak mame 2 deti 9r a 4r. Vianocna vecera taka tradicne normalna kapustnica, ryba, salat... Nepeciem milion druhov kolacov bezne medovniky plus este jeden druh. Deti dostanu kazdy 2-3 darceky viac nie nic mega drahe skor nejake spoloc hry, knihy pripadne nejaka ina drobnost ale nic mega nakaladne. S muzom si davame ozaj nejaku 1-2 drobnosti tiez nic drahe. Vianoce nie su o halde haraburd pod stromcekom ktore o par dni iba prekazaju v dome, kope jedla ktore ajtak nezjete lebo mate iba 1 zaludok a v konecnom dosledku to vsetko konci v kontajneri...
Myslim ze vianoce si uzit je o niecom uplne inom. Skus si to uzit s detmi, venuj sa im pozrite si nejaku peknu rozpravku, ozdobte spolu stromcek, napieczmt spolu par kolacikov, chodte spolu von do prirody, proste travte spolu kvalitny cas je to viac ako cokolvek ine 👍
My máme tiež vždy skromné Vianoce
Nechýba nám nič, na stole a pod stromčekom vždy tak aby bol každý spokojný...teším sa z mojej rodiny,že sme spolu to je na nezaplatenie, pretože, keby bolo možné tak jediné prianie nas všetkých,by bolo,aby pri nás sedeli naši nebohý 😔aspoň na malú chvíľu im povedať ako veľmi nám chýbajú a, že ich ľúbime ❤️
kto si aké spraví, také bude mať. štastné a veselé
Tak my aktuálne obaja pracujeme, finančné zvládame ale Vianoce sa snažím mat striedmejsie v zmysle menej jedla, jednoduchsie, trhy tiež len raz s detmi potom ochoreli a potom sme mali punc zadarmo ma sídlisku, starosta robil takú akciu. S detmi som robila papierove ozdoby,vlocky, anjeliky, dali sme to na stromček a vyzerá to fajn, originálne. Tým ze ste dlho na PN asi riešite tieto veci viac, jedine keby som nemala na darčeky pre deti, bolo by mi luto...ináč tým ze chodím do roboty, celá tá príprava na Vianoce pre mňa bola dosť záťaž...keby som mala viac času, piekla by som s detmi, išli by sme na výlet a pod.
Darčeky riešim hlavne kvôli deťom, Vianoce mam rada preto lebo nemusíme ráno vstávať, upečieme si niečo dobré slané, pár nepecenych sladkých dezertov spolu s deťmi, varíme si chutné jedlo, my s manzelom varené vínko, vonku padá sneh, stretneme sa s rodinou. U nás je to hlavne o kulinarceni, pozerani rozprávok pri krbe, prechádzkach v snehu, popíjani domáceho baylis o 2 tyzdnovom leňošeni a hrani spoločenských hier.

Má vianočných trhoch som ešte nikdy v živote nič nekúpila (chodím len tu na naše a to je asi 12 stánkov)
Koláče máme každý rok z kila múky linecké.
Z jedla len kapustnicu a šalát a rybu
Pripájame vínom z Kauflandu, kde fľaša stojí 2,19€ (maďarský muškát)
Tento rok, aj keď sme nemuseli sme sa dohodli so sestrami, že deťom darček Max do 20€ (sme 3 sestry a máme neplnoleteho brata, každá každej je zároveň kmotra a všetky máme viac ako 1 dieťa)
Čiže len čo sa týka detí súrodencov tam kupujem 7 darčekov plus brat a moje 3 deti.
Tohto roku moje deti od nás dostanú darčeky za 40€ a najmladší trojročný za 35€
Plus po jednej knihe, ale to kupujeme každý rok. Ja manžel sme si tiež kúpili po jednej knihe.
Čiže áno, dá sa to. A darček čo sme kupovali nie je oblečenie. Kúpila som im bezdrôtové bluetooth slúchadlá so zabudovaným rádiom a skorom na SD kartu. K tomu aj SD kartu. Jediné slúchadlá stali 28€ karta 10€