Ako splatiť 20 000 EUR?
Ahojte, ja a môj priateľ sme mlady ludia ale stalo sa ze peiatel chcel inevstovat < skusala som mu to vyhovorit ale vraj to je teraz bežné, sama tomu velmj neverim > a bohuzial zle, takze teraz ma 3 uvery a spolu maju hodnotu 20 000 eur a je to na cca 8 rokov.
Obaja chodime do prace ale vydavky su vacsie ako prijem < na som si nasla lepsie platenu pracu aj on ale zvysovali sa vydavky na podnajom atd.> ale nepomohlo to nejak velmi..... Plati sa to po 500 eur každý mesiac a asi pol roka.
Chcela by som sa spytat, ci je nejake riesenie v tejto situacii. Vopred dakujem za odpovede a prosim , ked chcete napisat nieco typu KOMU NIET RADY TOMU NIET POMOCI alebo ine mudre reci, tak sa zdrzte komentaru. Ďakujem.
@anonym_b38cab To už zbytočne fabuluješ. Autorka jasne uviedla 3 úvery dokopy to činí 20 tisíc a platia 500 eur mesačne už pol roka. Odvíjame sa od toho čo napísala a nie toho čo možno nenapísala čo je jej chyba ak to nezarátala.
@jblheart este raz - uviedla, ze splatka je 500 EUR. Jasne, ze je vratane urokov. Prosim ta, toto nie je prvy krat, co vidim tvoju odpoved k financnym a danovym zalezistostiam. Nemas ani paru, prosim ta, pri vsetkej ucte, nevyjadruj sa k tymto veciam.
V pravnej poradni bola minuly rok podobna otazka- chlap nabral uvery, partnerka mu ich pomahala platit, lebo by nebol schopny sam. po 4 rokoch si nasiel inu, ju opustil a ona chcela pravnu radu ako od neho vymahat tie peniaze. no nijako. pouc sa z toho- mudri ludia sa totiz ucia na chybach inych, len hlupaci na vlastnych.
Ste len dalsie maso do mlynku kapitalizmu, niekto ho vie vyuzit pre svoj prospech, niekto zas svojou blbostou to musi zaplatit, holt taka je matematika. Tak nestracaj čas vypisovanim tu a šup makať až to je z čoho splácať.
už by ma v tom vzťahu nebolo. Kto vie či by sa on chcel s tebou podeliť keby sa mu investovanie podarilo a by pekne zbohatol.
Ak nemáte deti - nie je o čom. Nehraj sa na spasiteľa.
Priateľka sa pravdepodobne na tých úveroch podieľala možno fifty fifty, preto sa aj zaujíma ako to čo najlepšie splácať....inak to nevidím. Nebudú to len JEHO úvery?! Či sa mýlim?
Priateľka sa pravdepodobne na tých úveroch podieľala možno fifty fifty, preto sa aj zaujíma ako to čo najlepšie splácať....inak to nevidím. Nebudú to len JEHO úvery?! Či sa mýlim?
@ejbyk Vraj sa mu to snazila vyhovorit, tak 3x hadaj...niektore zeny proste potrebuju zachranovat cely svet.
Podla mna si na udobrenie spravte dieťa....alebo sa s nim normalne rozíď a budes mat o dost lepsi život a este aj nejake vyhliadky do buducnosti. Inak s takymto investorom skrachujes a budes to ľutovať dlhodobo. Z uveru sa neinvestuje...nech si to refinancujec na hypoteku na 30 rokov a nebudete platit 500 ale mozno 100 a da sa to aj skor splatit
@jblheart ty nemáš ani páru o svete ale mudruješ v každej téme úplne do vetra a ešte sa budeš vkuse hádať keď niekto poukáže na tie tvoje nezmysly 😂
@anonym_5e5253 Nezmysel je tvoja existencia Lacko. Keď budeš mať aspoň toľko rozumu aby si si bol schopný založiť normálny účet tak potom príď diskutovať medzi dospelých 😀😂😂
@mimi738283737 pravdepodobne sa dostal k týmto úverom a pôžičkám preto, lebo naletel nejakej internetovej podvodnej reklame a nešiel cez klasické bezpečnejšie investovanie ako finax a podobne.
Tiež sa to niekomu stalo v mojej veľmi blízkej rodine.
Treba sa písomne sťažovať národnej banke Slovenska, ako je možné, že jeho banka (vub, ČSOB...) nestopla branie takýchto úverov, keď on osobne nebol v banke a nežiadal o nich.. možno sa o tom treba poradiť aj s nejakým právnikom.
Nám sa to v jednom prípade nepodarilo vyriešiť a prísť k peniazom naspäť, ale v druhom prípade sa to uz podarilo - cez oficiálne štátne inštitúcie. Ale bolo to na dlho, vybavovačky, papierovačky, ale stálo to za to.
Držím palce. A určite nech sa už priateľ s investicnymi podvodníkmi nekontaktuje. Už nikdy.
@mimi738283737 pravdepodobne sa dostal k týmto úverom a pôžičkám preto, lebo naletel nejakej internetovej podvodnej reklame a nešiel cez klasické bezpečnejšie investovanie ako finax a podobne.
Tiež sa to niekomu stalo v mojej veľmi blízkej rodine.
Treba sa písomne sťažovať národnej banke Slovenska, ako je možné, že jeho banka (vub, ČSOB...) nestopla branie takýchto úverov, keď on osobne nebol v banke a nežiadal o nich.. možno sa o tom treba poradiť aj s nejakým právnikom.
Nám sa to v jednom prípade nepodarilo vyriešiť a prísť k peniazom naspäť, ale v druhom prípade sa to uz podarilo - cez oficiálne štátne inštitúcie. Ale bolo to na dlho, vybavovačky, papierovačky, ale stálo to za to.
Držím palce. A určite nech sa už priateľ s investicnymi podvodníkmi nekontaktuje. Už nikdy.
@9missiak7 „Prečo by to mala banka stopnúť? Veď my sme dosť sebavedomí Slováci a zjedli sme všetku múdrosť sveta, či?“
Autorka to nie su vase dlhy, to su jeho dlhy, dufam fakt, ze si si nebrala pozicky ty kvoli nemu a peniaze mu dala do ruk... Par mesiacov praca v zahranici a ziadne dalsie pozicky, uvery ci "investovanie" alebo este lepsie pojdem do kasina a urcite to vyhram 🙄
@mimi738283737 je riesenie, ze ich bude platit sam. Ja platim 600 mesačne a priatelku do toho netaham.
@9missiak7 „Prečo by to mala banka stopnúť? Veď my sme dosť sebavedomí Slováci a zjedli sme všetku múdrosť sveta, či?“
@anonym_306ec4
Nám sa to v jednom prípade naozaj podarilo.
Tak som to chcela napísať, že nám banka vymazala úver, nesplacali sme. Lebo reálne sme k tej ,,požičanej ,, sume ani neprišli. Bola to umelo vytvorená pôžička skrze podvodníkov cez internet na meno niekoho koho poznám.
@anonym_306ec4
Nám sa to v jednom prípade naozaj podarilo.
Tak som to chcela napísať, že nám banka vymazala úver, nesplacali sme. Lebo reálne sme k tej ,,požičanej ,, sume ani neprišli. Bola to umelo vytvorená pôžička skrze podvodníkov cez internet na meno niekoho koho poznám.
@9missiak7 Lenze toto je uplne iny pripad. On tie peniaze dostal, tak ich musi aj splacat.
Viem ze asi cakas ine riesenie, ale uprimne, pre mna by toto bola taka stopka ze dovi, nechala by som ho nech si teraz s dlhmi poradi sam. Lebo teraz vidis ako “rozumne” sa bude aj do buducna stavat k peniazom, aj k vasim spolocnym…Ja by som za jeho hlupost neplatila. A riesenie pre neho je jedine najst si este lepsie platenu pracu, ci uz doma alebo v zahranici, kde ale nech ocakava aj vyssie vydavky.
@anonym_7bb49c a nie len to, ale este je to aj take tupelo, ze "investoval" peniaze z pozicky a evidentne "investoval' do scamu... takze nie ze investoval, ale nechal sa napalit... takze nebude najostrejsia ceruzka v peracniku...
Lebo ano, investovanie je normalne a mali by ho ludia robit, ale nakupit tickety do lotta z pozicky nie je investovanie... ani nakupit "istotu" crypto (z poziciek)... a nechat sa okradnut...
@mimi738283737 skús tatrabanku refinancovať zlúčiť uverí
Choď do tatrabanky a zluč všetky do 1 úveru a bude platiť do 350e najlepšie ho to nechať spáliť
Však píšeš že to splácate už pol roka po 500 eur to teda znamená že 3000 už máte splatené a zvyšok splatíte týmto tempom do 3 rokov, tak kde je problém ? Mladý keď vezme brigádu tak aj rýchlejšie.
@jblheart to nie je také jednoduché. Nesplacaju 500,- eur mesačne len istinu. Prevažna časť splatky v prvých rokoch sú úroky banke alebo nebankovke (tam kde úver vzali). Takto to nemôžete počítať.
Bohužiaľ sú to jeho dlhy, mal by si najst bud druhu prácu, ist do zahraničia. Pripadne moznost osobného bankrotu .
@anonym_67df0c vyhlásením bankrotu si najbližšie roky v banke ani neškrtne. Píšu o podnájme, takže by asi chceli vlastné bývanie časom.
@mimi738283737 priatel chcel investovat a teraz ty to mas splacat s nim? Nepopularny nazor - ale nezdielala by som s nim domacnost ani naklady. Ty si z tych penazi nevidela ani cent a teraz sa mas zodrat aby si splatila JEHO dlh?
@mimi738283737 čo je toto za človeka, že zoberie 3 úvery a nevie ich splácať?! Teraz ty sa musis obracať, aby si mu to pomohla splácať? No počkaj, sám sa tak rozhodol. Teraz keby si ty vzala ďalšiu hypo, ako by ste to splácali? Ty si v jeho pôžičkách spoludlžník? A čo bude až budete manželia? On bude držať kasu a rozhadzovať bez uváženia? Láska je jedna vec a zodpovednosť druhá. Ja osobne by som s tak nezodpovedným človekom nebola, ale to som ja. Choďte si dať všetky tri úvery do jedného a splácajte minimálne tak ako doteraz po 500€, aj keby ste popri práci museli brigádovať.
Ahoj mimi... Všetci máme dlhy, ak niekto nemá tak je šťastný človek. Niekto sa zadĺži a niečo z toho aj má a niekto zase dopadne ako ty. Ľudia ti tu radia rôzne veci ale univerzálna rada neexistuje, iba ty si musíš zvážiť čo je pre teba dobré, či ti toto stojí za to hlavne do budúcna. Ak ťa priateľ nepočúval a išiel si svoje a zadĺžil aj teba, tak to je prvý znak toxického vzťahu. Ale samozrejme môžem sa aj mýliť, pretože nepoznám všetky skutočnosti ako napríklad: kam investoval, a hlavne kde si požičal a za aký úrok... Požičané máte 20 000 eur, ale splatiť musíte minimálne podľa mojich hrubých výpočtov 48 000 a viac... Mám pravdu? A to už je na zváženie. Nedovoľ aby ťa niekto súdil, lebo nikto nie je v tvojej koži a nikto nepozná tvoju situáciu. Rady ako choď do zahraničia tam sa viac zarába je podľa mňa úplná hovadina. Pretože viac zarobiť znamená aj viac minúť. Ak má priateľ sklony k ,, rýchlemu investovaniu,, tak keď začne viac zarábať tak sa v konečnom dôsledku viac zadĺži. Možno to znie dlbo, ale život je už raz taký a takýto typ ľudí bude stále skúšať šťastie... Jedine, že sa poučí z tejto situácie a začne inak premýšľať, ale to je na b bohužiaľ menšia pravdepodobnosť. Ľudia tu riešia, že 500 eur pre dvoch nie je veľa, ale sú hlúpi lebo tých 500 je iba z zbytočná splátka, ktorá tu nemusela byť a kde sú ostatné výdavky ako účty, živobytie, jedlo... Ty si položila jednu otázku, že ako splatiť úver ale vynorila sa tu ďalšia... A to je otázka vášho vzťahu a budúcnosti. Teraz ti položím ja otázku : akú budúcnosť si predstavuješ? Chceš sa celý život báť, že ťa niekto blízky zase zadĺži a budeš iba prežívať a robiť na jeho dlhý? Alebo chceš iný život s niekým kto ťa bude počúvať a rešpektovať tvoje rady a pocity a budeš mu veriť za každých okolností? Ale teraz odpoveď na tvoju pôvodnú otázku. Môžeš prefinancovať v banke úver na jeden a menšie splátky ale to.ti nevyrieši iba tvoju otázku a nie tvoj problém. Prajeme ti veľa šťastia v živote.
Však píšeš že to splácate už pol roka po 500 eur to teda znamená že 3000 už máte splatené a zvyšok splatíte týmto tempom do 3 rokov, tak kde je problém ? Mladý keď vezme brigádu tak aj rýchlejšie.
@jblheart no neexistuje tema, kde by si ty nerozdaval svoje uzasne rady a je to neuveritelne, ale vzdy uplne odveci. A neprestane ma udivovat, a akou istotou to prezentujes. Nie, 500€ splatka neznamena, ze dlh klesol o 500€, ono tie pozicky nie su bezurocne. A v splatke mas cast urokov a cast istiny. Takze nie ze pozicias si 20k - vratis 20k, takto uvery vazne nefunguju.
A co ma desi este viac je fakt, ze na ten tvoj blud aj par ludi dalo 👍🙄

@anonym_5e5253 Tak hádam autorka to už počítala všetko dokopy nie snáď?
@jblheart ja sa pýtam teba kde máš úroky zarátané - keď podľa teba po 6 splátkach po 500€ je splatené 3 000€ a do troch rokoch to má vyplatené...