Ako stanoviť príspevky nového partnera na domácnosť?
caute.. Ak spoznate noveho partnera a nastahujete si ho k sebe aj s dvoma malymi detmi, kolko by ste od neho pytali za byvanie? nejaku fixnu ciastu? alebo v percentach? Poradte. Vdaka.
@anonym_a51810 by si neverila kolko toho zjedia. Viac ako ja. A uz su velke na spolocne kupanie, cize vzdy plna vana 2x, Telku nikdy nepozeraju spolocne, vzdy jedno je na PC.
@anonym_autor Da sa aj sprchovat. Nemusia si vzdy napustit plnu vanu. To ani ja nerobim, aj ked mam na rozdiel od nich vlastnu domacnost.
nevedel som ako im to mam rozratat. ale ked sa vrati z prace navrhnem jej, aby platila vsetko co bude rozdielom proti tomu co som platil doposial. Dakujem za rady.
@anonym_a51810 by si neverila kolko toho zjedia. Viac ako ja. A uz su velke na spolocne kupanie, cize vzdy plna vana 2x, Telku nikdy nepozeraju spolocne, vzdy jedno je na PC.
@anonym_autor tie plne vane by som im normalne zatrhla. Ako sorry. Co dá tyka nákladov, tak ver tomu ze ti stúpnu o 100% pri takomto "hospodareni". Si hneď úprav zálohy. Keďže nejde o malé deti, platil by normalne 3/4 nákladov. Prečo keď ty sa iba sprchujes, mas platit aj ich plne vane? Stravu a iné mate ako vyriešené?
nevedel som ako im to mam rozratat. ale ked sa vrati z prace navrhnem jej, aby platila vsetko co bude rozdielom proti tomu co som platil doposial. Dakujem za rady.
Teraz nerozumiem. Veď si napísala že si žena nie?
@anonym_autor
@anonym_autor
@anonym_autor tie plne vane by som im normalne zatrhla. Ako sorry. Co dá tyka nákladov, tak ver tomu ze ti stúpnu o 100% pri takomto "hospodareni". Si hneď úprav zálohy. Keďže nejde o malé deti, platil by normalne 3/4 nákladov. Prečo keď ty sa iba sprchujes, mas platit aj ich plne vane? Stravu a iné mate ako vyriešené?
@anonym_721cda no asi takto to bude na zaciatok fajn, ze platby zalohove budu po starom , tie boli nastavene na mna, a ak pride doplacat tak vsetko doplatenie uhradi ona, za vsetko plyn, vodu, elektriku . asi si musi niekam odkladat na to. ale kolko..
Teraz nerozumiem. Veď si napísala že si žena nie?
@anonym_autor
@anonym_autor
@anonym_2eaf37 nie. Vedel by som o tom.
Ja som išla bývať k partnerovi, fixné náklady na bývanie dávame na polovicu, stravu tiež. Ja mám dieťa. Starostlivosť o domácnosť máme tiež rozdelenu cca na polovicu. Svoje veci si platí každý sám. A dcéru financujem ja.
Takže za mne je ok pol na pol. Predpokladám že partnerka sa bude viac starať o chod domácnosti, plus chlapi zjedia zvyčajne viac ako ženy.
Nepíšeš vek detí, a teda rozdelenie má byť také aké vyhovuje obom.
Ahoj, ja nemám deti, ale keď sa frajer nasťahoval ku mne, dala som mu platiť energie,internet a ja som platila hypoteku. Keďže nemá nárok na môj byt, prišlo mi blbe aby platil za hypo. Ja som tak platila cca 400€ a on okolo 270€ a nákupy 50/50.
Ak by ale mal 2 deti ktoré by u mňa bývali, určite by som mu dala platiť 50/50 a na nákupy by som mu PRISPIEVALA. Keďže on ako chlap zje viac a okrem toho ma 2 deti ktoré musí uživiť. Nemala by som problém navariť v tom prípade pre všetkých
Ja som išla bývať k partnerovi, fixné náklady na bývanie dávame na polovicu, stravu tiež. Ja mám dieťa. Starostlivosť o domácnosť máme tiež rozdelenu cca na polovicu. Svoje veci si platí každý sám. A dcéru financujem ja.
Takže za mne je ok pol na pol. Predpokladám že partnerka sa bude viac starať o chod domácnosti, plus chlapi zjedia zvyčajne viac ako ženy.
Nepíšeš vek detí, a teda rozdelenie má byť také aké vyhovuje obom.
@sense Ale sam to pozorujem ze dve deti je uz dost zataz na domacnost. (8 a 10 rokov) s tym jedenim mas pravdu. Zjem viac mozno, ale to hlavne v praci, doma su to 4 cca rovnocenne porcie vzdy.
@sense Ale sam to pozorujem ze dve deti je uz dost zataz na domacnost. (8 a 10 rokov) s tym jedenim mas pravdu. Zjem viac mozno, ale to hlavne v praci, doma su to 4 cca rovnocenne porcie vzdy.
@anonym_autor ale prosimta, Nehovor mi že dve deti zjedia rovnakú porciu ako chlap
@anonym_2eaf37 nie. Vedel by som o tom.
@anonym_autor takže si chlap a nasťahoval si si domov ženu s dvomi deťmi, hej? To prečo?? 😨
@anonym_autor ale prosimta, Nehovor mi že dve deti zjedia rovnakú porciu ako chlap
@anonym_06e70f by si sa cudovala, su za nami sviatky a videl som to na vlastne oci. Prvy krat v zivote sa stalo ze majonezovy salat uz na druhy den na obed nebol. a 4 kolena udene sa iba stratili z pekaca.
@anonym_autor takže si chlap a nasťahoval si si domov ženu s dvomi deťmi, hej? To prečo?? 😨
@tiezjedna zeby laska? alebo osamelost? ci rozum? no stava sa. zatial to vyhovuje.
Zalohove platby by som zdvihla o 100% a toto plati partner. (Za samotne byvanie nie … ale moyzno prispiet na opravu ak by bolo treba atd … Nakupy atd … nakupy pre deti vo vlastnej rezii - cukriky atd, (su deti male, pubertaci? … lebo to je rozdiel, drogeriu na polovicu… ak niekto chce nieco specialne ‚ make-up atd … kto potrebuje kupi si, normalne nakupy na polovicu. Uprimne … ja by som myslela na zadne dvierka … laska je pekna vec, ale zena/ muz s 2 detmi by musela byt velmi specialna situacia, aby som si ich pustila da domu (ona ma nejaky byt ktory prenajme, aby mala kam ist… keby nieco???) … mas pravdu 8 rocny chalan sa vyrovna hrdzi na mercedese … staci 1 a vidis ako stupa spotreva kazdym rokom
@anonym_autor tak ty si dobra trúba 😬
Zalohove platby by som zdvihla o 100% a toto plati partner. (Za samotne byvanie nie … ale moyzno prispiet na opravu ak by bolo treba atd … Nakupy atd … nakupy pre deti vo vlastnej rezii - cukriky atd, (su deti male, pubertaci? … lebo to je rozdiel, drogeriu na polovicu… ak niekto chce nieco specialne ‚ make-up atd … kto potrebuje kupi si, normalne nakupy na polovicu. Uprimne … ja by som myslela na zadne dvierka … laska je pekna vec, ale zena/ muz s 2 detmi by musela byt velmi specialna situacia, aby som si ich pustila da domu (ona ma nejaky byt ktory prenajme, aby mala kam ist… keby nieco???) … mas pravdu 8 rocny chalan sa vyrovna hrdzi na mercedese … staci 1 a vidis ako stupa spotreva kazdym rokom
@anonym_457836 to s tym mercedesom a koroziou je uplna pravda. Tak nejak by som to aj ja opisal v nasom pripade.
Ak máš náklady na byt napríklad 600€, tak by som pýtala 450€ (s tým, že o 150€ zdvihnes zálohové platby)
Čiže ak bude náklad na byt 750€, tak ty 300€ a ona 450€ a nákupy 50/50.
Niekto sa môže zastaviť nad tým že prečo ona viac - normálne, ma 2 deti ktoré spotrebujú viac kurenia, viac vody, viac energie a preto keď sú traja, mali by aj platiť viac. Nie ste manželia a tie deti nie sú tvoje, tak mi príde fér, že budeš platiť za seba. A stravu si dajte 50/50 🤷🏼♀️
@anonym_autor tak ja mám 12r a teda nezje toľko čo môj partner. Ale teda treba sa dohodnúť dopredu nie až po nasťahovaní. Takisto treba aj zvážiť to kto sa v akej miere bude starat o domáce, varenie, nákupy atd
Vies, co.. ja by som nesla 50:50. Ale realne teda = vyssia spotreba energii, vyssie "opotrebenie bytu".. = su traja, a nie batolata, velke deti, 3x tolko vody minu ako ty atd... = mozes si pomerat spotreby za mesiac ak mas prehlad, a poratat to pomerom. Ale ja by som mu dala normalne fixnu sumu na byvanie, su traja, ak by byvali v podnajme neplaitli by ziadnu almuznu... cize napr 300-400EUR mesiac. Potravny mi tiez nepridu ok, by som asi poratala kolko kupujem atd a rieisla to tak, alebo by som trvala na tom, ze velke nakupy tyzdnove napr robi on detom, ja by som riesila male pocas tyzdna co vybehne. NIe su to tvoje deti a tebe moze byt fuk ci su jeho sucast, ty to financovat nemas. Mal by on sam prist s navrhom ako budete fungovat po financnej stranke, ako si to predstavuje...
@anonym_06e70f zjedia hocikedy... ja mam dceru a ta zje uplne velku porciu ako moj chlap, viac ako ja... a to uz davno. Okrem toho ide viac somariniek mimo vareneho jedla, jogurty, sunky, syry, vlocky a kadeco dalsie, ovocie, zelenina... pekne ta spotreba u deti je vyssia. tam desiata, tak olovrant, po skole hladni, vecer hladni...
Vies, co.. ja by som nesla 50:50. Ale realne teda = vyssia spotreba energii, vyssie "opotrebenie bytu".. = su traja, a nie batolata, velke deti, 3x tolko vody minu ako ty atd... = mozes si pomerat spotreby za mesiac ak mas prehlad, a poratat to pomerom. Ale ja by som mu dala normalne fixnu sumu na byvanie, su traja, ak by byvali v podnajme neplaitli by ziadnu almuznu... cize napr 300-400EUR mesiac. Potravny mi tiez nepridu ok, by som asi poratala kolko kupujem atd a rieisla to tak, alebo by som trvala na tom, ze velke nakupy tyzdnove napr robi on detom, ja by som riesila male pocas tyzdna co vybehne. NIe su to tvoje deti a tebe moze byt fuk ci su jeho sucast, ty to financovat nemas. Mal by on sam prist s navrhom ako budete fungovat po financnej stranke, ako si to predstavuje...
@simca06022011 resp. mala by prist, teraz citam, ze ide o zenu s detmi :D
@tiezjedna zeby laska? alebo osamelost? ci rozum? no stava sa. zatial to vyhovuje.
@anonym_06e70f úplne pokojne. Náš 13 ročný sprace bez problémov 6 knedlí ku gulášu, a to je chudý ako trieska, ale športuje
@anonym_autor no rozumu tam moc nevidím, keď až teraz riešiš tieto veci...
@anonym_autor Ked moj partner byval u mna, platil tretinu vsetkych nakladov na byvanie vratane hypo. Cize 300 eur. Teraz byvame unho a ja mu rovnako platim tretinu nakladov vratane hypo, t.j. 500 eur. Strava je zvlast mimo tejto sumy. V tvojom pripade by som pytala polovicu.
@anonym_autor Ja som žena a stahovala som sa s 2 detmi k partnerovi.Hned na zaciatku sme sa dohodli.Ja som chcela platit 3/4 a že on nech platí 1/4 (Energie/bývanie a jedlo,čistiace potreby, dovolenky).On má vyšší prijem odomňa a navrhol pól na pól.Tak delíme pól na pól.Oblečenie,kozmetiku kupuje kazdý sam,pre deti vsetko platim ja.Niekedy neviem odolať a kupujem veci na skrášlenie bytu.Upratujem len ja.Periem,žehlím len ja.Varim ja.On varí len priležitilostne (nejaký gulas v lete a tak).Nákupy vätšinou robím len ja.Blocky odlozime a na konci mesiaca sa vysporiadame .Funguje nam to roky.
Posadila by som si ho ukazala mu naklady na vsetko.Ale podla mna by to malo byt 2/3 on,ak su tam aspin 2 deti a 1/3 ty.Nie tak ze ty tolko kolko si platila a on zvysok dotovna.Ved to im vlastne darujes byvanie zadarmo!Ale toto ste mali mat vyriesene pred nastahovanim.Ak sa nebude podielat na dvoch tretinach tak takeho chlapa poslinrivno kade lahsie.
Posadila by som si ho ukazala mu naklady na vsetko.Ale podla mna by to malo byt 2/3 on,ak su tam aspin 2 deti a 1/3 ty.Nie tak ze ty tolko kolko si platila a on zvysok dotovna.Ved to im vlastne darujes byvanie zadarmo!Ale toto ste mali mat vyriesene pred nastahovanim.Ak sa nebude podielat na dvoch tretinach tak takeho chlapa poslinrivno kade lahsie.
@maminkadeticiek je to chlap a nasťahoval si tam ženu s 2 deťmi😉

@anonym_autor v tom prípade deliť štyrmi 🙂