Ako stanoviť príspevky nového partnera na domácnosť?
caute.. Ak spoznate noveho partnera a nastahujete si ho k sebe aj s dvoma malymi detmi, kolko by ste od neho pytali za byvanie? nejaku fixnu ciastu? alebo v percentach? Poradte. Vdaka.
Za bývanie? reálne náklady navyše približne
Za bývanie? reálne náklady navyše približne
@anonym_autor si muž alebo žena?
@anonym_autor si muž alebo žena?
@anonym_2eaf37 žena 😃
Mám svoj byt, takže tiez to tak riešim,co mam platiť ja platim ale muz plati svoju spotrebu,ked sa chce kúpať od rana do noci ok ale bude to platiť on😅
Mám svoj byt, takže tiez to tak riešim,co mam platiť ja platim ale muz plati svoju spotrebu,ked sa chce kúpať od rana do noci ok ale bude to platiť on😅
@anonym_017a1a a deti by si brala ako? od rana do noci pri telke, kuri sa viac aby im nebolo zima a aj v izbe kde sa nekuri bezne. jedlo zjedia rovnako. varenie pre ne.
@anonym_2eaf37 žena 😃
@anonym_017a1a tak v tom prípade by to on sám mal zobrať do vlastných rúk 😃 minimálne pol na pol 50/50.
Alebo divto rozdelte - on: bývanie-elektrina
Ty : jedlo napr
Ty mu dávaš bývanie
zázemie pre jeho deti
takže určite by to nemalo byť, že „on len býva lacno u teba“
Sú to jeho deti takže aj za ne by platil Jakeby chápeš ?
@anonym_autor spytala by som sa jeho ako si predstavuje podieľanie sa na nákladoch este pred tym ako sa nasťahuje. Moj teraz uz manzel sa nasťahoval ku mne do domu a zriadili sme jeden ucet, tam dal kazdy nejaky sumu a z toho sa platila strava a byvanie. Uver som nemala. Cize vyslovene len naklady. Moje dieta žilo s nami a jeho dieta bolo v striedavke. Takto fungujeme aj v teraz v manželstve. Len uz mame iny dom a uver spolu.
@anonym_017a1a a deti by si brala ako? od rana do noci pri telke, kuri sa viac aby im nebolo zima a aj v izbe kde sa nekuri bezne. jedlo zjedia rovnako. varenie pre ne.
@anonym_autor no to neviem,mal by on no...s deťmi nemám skúsenosť 🫣
Napríklad, tiež som raz zila u muža čo mal na byt hypo a to hneď som zatrhla, že to mu platit nebudem a ani neplatila a tak isto keby som mala hypo,tak by som to nechcela
A keď chcem dat muzovu trhovú cenu ako najom,tak by som s snim napisala ofic nájomnú zmluvu
Inak nie...mam svoj byt a by ma nenapadlo aby chlap platil niečo čo je moje za mňa,iba jednoducho to co je nad....
Ale to som ja
@anonym_autor ty si sama a oni su traja? V tom pripade by mal platit aspon polovicu nakladov na byvanie. Okrem toho potraviny, drogeriu... si tiez treba rozdelit. A mal by sam dojst s navrhom ako to riesit, necakat co si ty vypytas.
@anonym_autor to ten chlap je zasa aký výkvet, ktorý svoje deti presťahuje k frajerke? To kde na nich chodíte?
@anonym_autor pokial si nastahujem partnera s detmi, tak do toho idem 50:50 pretoze su sucastou toho partnera. Ak chces platit na osobu tak to je tvoj kalkul a uzavri si najomnu zmluvu.
Presne pre toto treba zvazit vztah s niekym, kto zavazky ma a o to viac stahovanie a z toho vzniknute naklady
Preboha… by som od takej furie zdrhla hned😅 chudak deti aj chlap. Tak ich sleduj poctivo kolko minaju vodu, pocitaj minutaž pri tv a na konci mesiaca posli v exceli kalkulaciu.
Neboj sa …Urcite sa ti ponukne sam nejakou sumou
Preboha… by som od takej furie zdrhla hned😅 chudak deti aj chlap. Tak ich sleduj poctivo kolko minaju vodu, pocitaj minutaž pri tv a na konci mesiaca posli v exceli kalkulaciu.
@anonym_006b23 prečo chudák deti a chlap? Veď tam bývala sama, náklady jej rapídne stúpli, tak nech si otecko platí, keď už odtrepe deti z ich domova bývať ku frajerke
Koľko ste spolu? 😅 to by mi vzivote nenapadlo že si nastahujem chlapa s cudzími deťmi ku mne domov. 🙉 a ešte on čaká na to, kým si vypýtas ty? Mal to on sám hned povedať, že ti dá toľko a toľko. Keďže tam ma svoje deti. Minimálne pol na pol. Ale tak mohol by to vziať do vlastných ruk, keďže on s deťmi sa sťahuje k tebe .
@anonym_006b23 žena určite nieje milionarka aby platila za muža a jeho deti, podľa mňa základ je náklady navyše,prípadne viac ,keď sa dohodnú
@anonym_006b23 prečo chudák deti a chlap? Veď tam bývala sama, náklady jej rapídne stúpli, tak nech si otecko platí, keď už odtrepe deti z ich domova bývať ku frajerke
@sasa1310 ale neverim ze sa jej neponukne on prvy s nejakou sumou. Prve co bude ze ona vybehne nanho NOOO KOLKO MI DAS € KED TU UZ BYVAS AJ S DETMI? … ved to v tom ani laska ani nic. Presne modrooonikove sračkoidne vztahy chore …..
No ja by som hlavne nebola s chlapom kt by prisiel s 2 detmi a SAM mi hned nenavrhol ze bude platit väcsiu polovicu kedze su 3ja 😀. Ale ja ani nepoznam chlapa kt. By neplatil viac aj bez deti.
Urcite za 3platit viac nez polovicu
No ja by som hlavne nebola s chlapom kt by prisiel s 2 detmi a SAM mi hned nenavrhol ze bude platit väcsiu polovicu kedze su 3ja 😀. Ale ja ani nepoznam chlapa kt. By neplatil viac aj bez deti.
Urcite za 3platit viac nez polovicu
@ivik4 dobre pisies, urcite viac ako polovicu.
Sám sa mal hneď zo začiatku ponúknúť, že bude prispievať na domácnosť, nakoľko ti s ním a jeho deťmi výrazne stúpli náklady. Ako dlho spolu bývate, keď sa ešte nespýtal? Prispieva nejako aspoň na stravu?
paci sa mi ta verzia, ze ja budem platit tolko co mam zauzivane roky a rozdiel medzi narastom dam platit im. Ale zasa ako to ustrzit pocas mesiaca.
@sasa1310 ale neverim ze sa jej neponukne on prvy s nejakou sumou. Prve co bude ze ona vybehne nanho NOOO KOLKO MI DAS € KED TU UZ BYVAS AJ S DETMI? … ved to v tom ani laska ani nic. Presne modrooonikove sračkoidne vztahy chore …..
@anonym_006b23 Hej, láska jej zaplatí účty a naplní chladničku.
paci sa mi ta verzia, ze ja budem platit tolko co mam zauzivane roky a rozdiel medzi narastom dam platit im. Ale zasa ako to ustrzit pocas mesiaca.
@anonym_autor nie, takto to nebude robit dobrotu. A odporucam hned zvysit zalohy aje za elektrinu, aj na teplo, vodu... lebo budes mat nedoplatky. Tak isto vyrieste hned na zaciatku bezne nakupy. A priprav sa na to, ze deti ti obcas (mozno aj celkom casto) daju pocitit "ty nie si nasa mama", takze aj toto si treba vyjasnit, pravidla fungovania v tvojej domacnosti a pravidla vychovy. Spolocne byvanie nie je len o tom, ze sa uz budete sprchovat styria, nie len ty sama.
@anonym_autor náklady na byt, stravu, drogériu... deliť tromi, 2 malé deti by som rátala ako dospelého. Partner by mal platiť 2/3 nákladov.
@anonym_autor náklady na byt, stravu, drogériu... deliť tromi, 2 malé deti by som rátala ako dospelého. Partner by mal platiť 2/3 nákladov.
@anonym_a51810 by si neverila kolko toho zjedia. Viac ako ja. A uz su velke na spolocne kupanie, cize vzdy plna vana 2x, Telku nikdy nepozeraju spolocne, vzdy jedno je na PC.

Pol na pol.
A to myslím,vo všetkom.