icon

Ako ste na tom finančne?

konickarka1
11. feb 2017

Ahojte diskuterky. Vcelku ma zaujima ci ste spokojne s vasou financnou situaciou? Ci mate vlastne byvanie, ci vam vystacuje vas prijem.

konickarka1
autor
11. feb 2017

@obsadenemeno ideme tento tyzden skusit lyze.

konickarka1
autor
11. feb 2017

@janush skor sa vydat za rovnocenneho.

larissa007
11. feb 2017

@konickarka1
@konickarka1 to su abstraktne pojmy povec priklad konkretny v com podnikas napr. Moj muz stavia nizkoenergeticke domy napr. Teda nie s lopatou v ruke samozrejme. A jaaa mne teraz skoncila materska s hlava v smutku co robit

oli18
11. feb 2017

@konickarka1 tak ty si sa už namakala a navzdelávala do 30-ky 🙂

konickarka1
autor
11. feb 2017

@larissa007 ja si myslim ze zarobit sa da na tom v co veris. Len treba trpezlivost. Nepodnikame. Mame vyplaty. Vysoke funkcie obaja.

konickarka1
autor
11. feb 2017

@oli18 mam 3 vysoke skoly. A pracujem od 18tky. Od 15 som brigadovala. Moja prva materska.

alaguema
11. feb 2017

@konickarka1 vieš, normálnemu, priemerne rozumovo vyvinutému človeku stačí mať oči, uši a vnímať svet okolo seba, aby pochopil, kde sa asi v rámci spoločnosti nachádza. Ak už si chceš fabulovať, tak to rob aspoň trošku inteligentne. Na začiatku si sa tvárila ako hlúpa hus, ktorá sa "nevie zaradiť"...proste absolútne netuší, kam, do akej triedy by asi tak mohla patriť a potom píšeš o celoživotnom vzdelávaní? A makáš asi od 12-ich, nie? Buď chvíľku pri zmysloch, dievča, vyber už ruku zo šerbla a choď radšej reálne spať, nech sa ti sníva niečo pekné. Dobrú noc 😉

oli18
11. feb 2017

@konickarka1 ja som už stará na tvoje rozprávky a počítať tiež viem 🙂

konickarka1
autor
11. feb 2017

@alaguema krasnu dobru noc ti prajem.

konickarka1
autor
11. feb 2017

@oli18 urcite ano. Nikdy som nevravela ze nie.

alaguema
11. feb 2017

@oli18 sme na tom podobne...

monciky
11. feb 2017

@konickarka1
mas tolko prachov a taky majetok a Ty si este nebola na Maledivach? to je skandal🙂

konickarka1
autor
11. feb 2017

@monciky to si aj ja vravim 🙂

prevenar
11. feb 2017
blevka
11. feb 2017

Ooo, materializmus náš každodenný neopúštaj nás...

svetkaadamko
11. feb 2017

@alaguema no vidíš, niekedy ani 3 vysoké školy nestačia na to, aby človek popremýšľal 😂

tuusfatum
11. feb 2017

Vysoke funkcie to znie dobre 🙂 kto vie co to je

dankabodvanka
11. feb 2017

@konickarka1 to iste ☹ zlodejina ako vyšitá☹

winchestergirl
12. feb 2017

Dúfam, že si sa skvele zabavila, ale to aj ja. Takú trápnu osobu som dávno na fóre nevidela. Keby si bola len kus inteligentná videla by si ako sa priemerný Slovák má a nemusíš tu provokovať. Radšej choď na ten výlet alebo sa venuj dieťaťu.

tyelde
12. feb 2017

@konickarka1 to som nepovedala, len, že sa nesťažujem 😂

minnie55
12. feb 2017

@konickarka1 zaujimalo by ma, ako taky bezny clovek pride k domu za 300 tis., k 75 tis. na ucte, k 2 autam a nie je zadlzeny. Prezrad, nech sa aj my mame tak "priemerne dobre" ako ty.

yanni
12. feb 2017

@obsadenemeno a @alaguema to tu naozaj krasne napisali.
My sice nezijeme na SK a aj tak viem zhruba ako ludia na SK ziju a nemusim vyzvedat na MK. Ziju presne tak, ako aj v zahranici. Jedni dobre, druhi lepsie, ini este lepsie alebo este horsie.
Ale za tiez takmer 2 desatrocia v zahranici mam pocit, ze Slovaci (a nie len ti zijici na SK) stale riesia len dobry ci zly zivot a hlavne zivot a majetky inych.

A by som odpovedala na otazku
@konickarka1 nebudem menovat, kedze je to kazdeho osobna vec, aaaale mame materialne a financne omoho viac ako ty, mame sa fakt fajn, dokonca aj tam, kde zijeme, je to nadpriemer (ale co je vlastne priemer a standard? To je recnicka otazka). Ale vsetko materialne nie je az tak podstatne. Staci, ze ma clovek strechu nad hlavou, co jest, co si obliect a hlavne je, mat robotu.
A takto ti poviem, obhliadnuc od toho vsetkeho, mame omnoho viac, co sa peniazmi neda vycislit: mame 4 uzasne deti, mame seba s muzom, sme vdaka boho vsetci zdravi.
A este: mame obaja pracu, ktora nas zivi a k tomu aj bavi. A toto vsetko je dolezitejsie ako domy, auta, dovolenky, lebo to je pominutelne, staci, ze ochories, stratis pracu atd. Uspory s totiz rychlo rozkotulaju.

yanni
12. feb 2017

@minnie55 presne si to vystihla. "Bezny" clovek.

natalka13
12. feb 2017

Ano, ano, ano.
Kazdy ma standard nastaveny inak, kto byva s rodicmi,pre toho je nadstandard vlastny byt,ci domcek, kto ma dom za 300.000€ ma ako nadst. dom za 800.000€ atd atd .... az po vlastne lietadlo.

konickarka1
autor
12. feb 2017

@yanni to rada pocujem. Spokojni ludia su stastni ludia.

natalka13
12. feb 2017

@yanni pekne napisane.

Cim som starsia, tym viac prehodnocujem materialne veci, ovela menej nakupujem, vystacim si s malom aj ked by som mohla nakupovat drahsie a vela, zisitla som ze to nepotrebujeme.
Jedine do coho som ochotna vrazit prachy je bezpecne auto.

lucka8787
12. feb 2017

Kokos to je zas co za diskusia...😲

yanni
12. feb 2017

@natalka13 ano presne tak. My mame napr. posledne dieta po 5,5 roku a k tomu jedine dievca, cize vsetko ale fakt ze vsetko sa kupovalo pre nu nove. ale minuli sme fakt ze minimum. Ked tu citam a obcas kliknem na nejake albumy, co vsetko a kolkooooo zenske deckam nakupuju (hlavne handry, hracky, vselijake flasticky, cumle, monitory a nievem co vsetko), musim len pokrutit hlavou a "zaplakat", no chudatka nase deti, normalne horsie ako z decaku. Aj ked mame na to, zbytocne nekupujeme. Radsej cestujeme, vyletujeme atd.
A starsi uz sami pvedia, ze radsej niekde ist ako nejaka nova hracka, ktora po case aj tak bude stat len v kute.

esther03
12. feb 2017

@konickarka1 Mam lany, polia, luky, haje a 5 sluhov. Za domom mi tecie Dunaj a ked sa vylieva, tak moje majetky obide. Tento respekt si ku mne vybudoval hned ako som pozemky nadobudla. Vlastne, ako teraz rozmyslam vlastnim aj ten Dunaj 😀😝

konickarka1
autor
12. feb 2017

@esther03 nie si ty Donald? 😉