Ako ste na tom finančne?
Ahojte diskuterky. Vcelku ma zaujima ci ste spokojne s vasou financnou situaciou? Ci mate vlastne byvanie, ci vam vystacuje vas prijem.
@oli18 nehovorim, ze verim vsetkemu, co tu nielen zakladatelka, ale aj ostatne popisali........ ale to o matematike, co nepusti, ma zaujalo. Mozes prosim vysvetlit, ako nepusti?
@obsadenemeno toto presne aj mna zaujima...
Možno vás sklamem, ale nič vysvetľovať nemienim. Je to môj názor, zakladateľke neverím, ak vy áno, vaša vec. Idem čítať iné, zmysluplnejšie témy.
@oli18 mozno lebo to nevies vysvetlit? Ako ta matematika nepusti?
niekedy sa mi rozum zastavuje, ako sa niekto snazi hrat na mudreho, ale potom "nic vysvetlovat nemieni"....... mozno lebo ziadne vysvetlenie neexistuje a je to len taka "prupovidka", aby to, co bolo napisane, vyzeralo mudro.
Nemusis zakladatelke verit, to od teba nik neocakava. Ale matematika s tym nema nic a ty to vysvetlit nevies. A teraz sa pustis aj do mna, ze mi nic vysvetlovat nemusis. Nie, nemusis. Ale potom nepis blbosti.
Pekny vecer.
@obsadenemeno a pritom matika je exaktna veda, nie nazor. Ale tato tema opat potvrdila ze slovaci su povacsine zavistlivi a neprajni a zial, tam kde su, tam aj zostanu
Nuz ak ma vek 30 a tri vysoke skoly tak musela studovat aspon dve sucasne .. ale budiz ratajme ze obaja robia 10 rokov aj s manzelom (co som aj prehnala lebo to by museli robit od 20 tky)
maju 300 000 dom bez hypo uspory 75 000 + dve auta dajme tomu 25 000 spolu nech sa mi to lahsie pocita
cize spolu 400 000 eur /10 rokov /12 mesiacov /2 osoby je mesacne museli mať čistý príjem minimalne 1666 EUR kazdy z nich kazdy mesiac po dobu 10 rokov ...
ale plus museli mat nejake náklady na stravu, najomne, oblecenie a pod... a nemohli byt na PN a pod.. cize este treba naratat dalsích 1000 EUR minimalne mesacne..
ak si zobereme ze robili od 25 rokov tak je ta suma o polovicu vyssia co museli mesacne kazdy zarabat...
to neni o zavisti len by ma to fakt zaujimalo co robime ostatní zle ze až takto sa nám nedarí aby sme v 30 tke mali byvanie bez hypo, nasetrene atd....
Mozno by nám autorka temy vedela poradiť.. ako na to (okrem teda dobre sa narodit alebo vydať) etc etc etc
Bud tu vacsina nevie citat,alebo si domysla...Haloo...vsak ona nikde nenapisala,že na to vsetko zarobili...asi by bolo dobre si tu prvu stranu tejto temy precitat este raz...to,že su ženy domyslave je jedna vec,ale toto tu je uplne off.Hadate sa tu a rozozoberate nieco,co nikde nebolo napisane 🙂
pekny vecer
@salfusco precitaj si aj dalsie strany ... kde pise ze od kedy pracuje a ze nepodnikaju etc etc... 😉😀
@loginexistuje no, moznomaj dedili, peniaze dostali darom. Poznam par rodin, co k svadbe dostali financny dar nad 100 tisic eur, poznam ludi, co dedili po babke... ci sampredali pozemky, proste moze nastat x situacii ako sa vies dostat k velkym prachom
@loginexistuje ak pises o radach, tak v istych vysokych nepodnikatelskych sferach, teda hovorime o zamestnancoch/kontraktoroch/manazeroch/riaditeloch atd., je dolezite nasledovne: vzdelanie, jazyk/jazyky, sikovnost, prax, dodatocne vzdelavanie, orientacia na vyssie ciele (cize som vo firme nestaci mi chcem sa posunut-neda mi to tato firma idem inam), zvysovanie kvalifilacie, atd. VELMI zohrava ulohu obor v ktorom robim, skusenosti, schopnosti, cize inak zarobi manazer v mensej firme ako napr manazer vo velkej reklamnej agenture ci v IT obore. Ale neda sa to uplne zovseobecnit. Vynikajuci sikovny obchodnik vie tiez velmi dobre zarobit. Dalsia vec je miesto kde clovek zije. Vela ludi co dobre zaraba aj odide z domova ci do ineho mesta, ci do zahranicia. Neviem no. Mam pocit ze strasne vela ludi len frfle a maka, mukluje a stazuje sa. Alebo pripadne nerobi nic a tiez sa stazuje. No chapem aj to ze nie kazdy ma moznost studovat ci cestovat niekam, ci niekto na to proste nema hlavu. Poznam mnoho ludi s vysokymi prijmami, bavime sa o ciastkach 4 a viac tisic mesacne (ano na SK a ano v eurach) a proste su to sikovni ludia co materialny status nedosiahli dedicstvom, ale vlastnymi schopnostami. Takito ludia (a uspesni podnikatelia) su mojim vzorom, a velmi rada citam o takych a im podobnych, pretoze ma to velmi motivuje a viem ze sa to proste da ked clovek chce a ide si za tym. Pekny vecer vsetkym.
@loginexistuje vysoke skoly sa studuju aj pocas zamestnania teda externe a dokonca aj tak ze vsetko je online formou... pracuje od 18tich rokov a studovala sucasne tri skoly pocas prace, takze ma odrobenych 12 rokov. Ak za 12 rokov spolu s manzelom maju tych 300+75 tisic a plus tie 2 auta v hodnote ako si napisala ty (ajked to je cena 1 auta, ale Ok, nech sa to lahsie pocita), kalkulacia je jednoducha a realna. Pocas 12 rokov museli 2 osoby usetrit mesacne cca 1300 Eur. Mozno sa ti to zda vela, ale je to realne. Nikde nie je napisane ze nic nezdedili alebo nedostali ...
@winchestergirl velmi spravne napisane...
... a možno pracuje od pätnástich alebo od štrnástich ? 😲 😀 Mať vaše starosti!
Baby ja si viem predstavit aj to, že niekto zdedí, niekto sa dobre vyda ( o tom ale nepisala a nie je to standardna situacia) aj ze sa studuje popri zamestnaní. (aj ked tri VS az tak velmi nie)
Viem si predstavit aj to ze niekto zaraba nadstandardne a aj viem cím je to vykupene a aj to, že to nie je možné kontinuálne tahať popri malých deťoch (obaja rodičia)
No nič idem ja ešte budovať svetlejsie zajtrajšky a hrať sa s kontingenčnými tabuľkami kvôli reportom.
ty si poslankyna? 😀
@konickarka1 zalozenie tohto podivneho chvalenkarstva s tromi titulmi nema podla mna nic spolocne..
@loginexistuje Praveze tie 3 vs nie je to na cim by som sa pozastavila, kedze ich mam aj sama - ziadnu socialnu pracu zo sladkovicova, 2 z toho lepsie skoly v zahranici, nie externe. Da sa to, pouznavaju ti niektore predmety, na prednasky chodit netreba, chce to iba dobry system. Ja som vzdy isla na prvu prednasku, z toho sa dalo vela usudit o tom aka strategia bude najvhodnejsia. Pre mna bol ideal bud 2 vysky naraz alebo 1 vyska a 1 job. To sa pocas tych rokov tak obmienalo. Bez deti v pohode.
K tej druhej casti, som s tebou 🙂
@loginexistuje mozno mali nejake statne zakazky 🙂
Financne raz hore raz dole work hard play hard ja si rada doprajem to co ma bavi 😊Nikdy nejdem do minusu no peniaze boli aj budu Urcite by ma netrapilo do akej vrstvy sa zariadit ..mas nadstandart ale milionar nie si Nie jedna čivava v Hollywoode ma na obojku diamanty v hodnote tvojich uspor pomoze ti to ?na maledivy lieta spoj aj z Ba cize Ludia tam chodia mozes aj ty 😀A niekto nema na jedlo pre deti ..akoby si nevedela ci sa mas tesit z toho co mas ci sa mas trapit ze z toho nekupis jachtu vilu v provensalsku alebo tropicky Ostrov ..teš sa z toho čo mas ak sa ti to zda malo tak sa mozes snazit zasvetit svoj zivot hromadeniu penazi ak ta to robi stastnou 😊
:D:D :D akurát sa bavím,,, Ako podaktoré túto tému odsúdili, odsúdili autorku a nakoniec je tu rozkomnetovaných 9 strán :D :D OCh ženy...
@konickarka1 tri vysoké ma aj môj svokor ,stihol do 30 tky a žiadne slnieckarske školy ,popri práci a rodine.Takych ľudí je dosť .
Dom za 300 je priemer ,veď nový byt v takej Nitre 350 ,dom 500 a viac
A čo potom Bratislava,Praha,či zahraničie
Dve autá to je taký údaj ,proste standart ,V bežnej rodine .Nemáš vozový park ,zberateľské kúsky .
Plat pravidelny ,z ktorého by si sa mala vedieť realizovať cize máš pravdu ,niečo ti chýba ,niekde je chyba ..
Nadštandardné výdaje sa pohybujú v iných sumách aj na svk .
Poznám ľudí čo musia vyžiť z 300 eur.
Musia .Vyplatia účty a nepomáha im nikto.Ked sa niečo stane je to pre nich likvidačné .Je tu veľa rodín na hrane chudoby.Maju čo robiť .A taký zlatý stred kde rodičia ponúkli deťom základ .Cize neriešili až tak bývanie a prácu pretože to dostali .Takých rodín kde rodičia zabezpečili svojim deťom základ tu ešte je dosť .Ďalej máš rodiny ,ktoré museli vycestovať .Pretože nechceli žiť v chudobe,nenašli si uplatnenie,z ktorého by dokázali reálne aj žiť a nie prežívať z ruky do úst ...Niektorí sa po rokoch vracajú žiť s deťmi na svk ,niektorí nie ,nechcú vôbec prísť a odchádzajú za nimi aj rodičia ,súrodenci a chcú na svk úplne zabudnúť .A máš,aj tu nadštandard čo by nie .Sú ľudia ktorým sa tu páči ,žije sa im dobre a nič im nechýba.Vychovávajú tu svoje deti .Ich mesačné náklady pod 20 000 eur sú možno nerealne .Pretože majú troska inak postavené výdavky než človek bez ničoho .Keď máš majetok ,ľudí,musíš sa o neho aj starať .Ak ti je 5000 eur malo tak sa nebudeš vyhovárať na dieťa predsa 🙂
@konickarka1 ahoj... podla mna to ci ti vystacia peniaze zalezi od tvojich vydavkov... oni obycajne s vyskou prijmu sa aj vydavky zvysuju.
Myslim ze s tym co mate patrite do strednej triedy na Slovensku - nemala by si mat problem zostat doma na materskej, mate uspory a pokojny zivot - samozrejme ak teda vase vydavky nie su nad tych 5000 euro - ak ano, tak mas problem🙂
oni vzdy budu ludia chudobnejsi ako si ty ale samozrejme aj bohatsi, aj o dost bohatsi 🙂 treba najst spokojnost v tom co mas...
@loginexistuje kludne to ide - poznam ludi co mali v 30tke o dost viac a nekradli ani nededili - proste stastie na pracu, mnohi pracovali popri skole - v 30tke uz vysoke pozicie... moj brat bol napr. v 30tke uz vyrobny riaditel velkeho podniku, v 33 generalny... jeho plat velmi nadstandartny - prvy byt na hypo rychlo splateny, do podnajmu, druhy tiez kupovany na hypo, tiez splateny, do prenajmu... v 30tke uz kupoval bez hypo dom v ba...
my mame napr. hypo ale mam aj podriadene o dost mladsie ako ja a kupuju bez hypo - ziadne bohate deti bohatych rodicov - len mladi co pracovali hned po strednej, studovali popri praci a nezacali zametanim v mcdonalde ( ako ja cez skolu🙂 ) ale isli napr. na lode kde si krasne zarobili, domov sa vratili s perfektnymi 2+ cudzimi jazykmi a rovno na krasnom plate isli do korporacii - ked tam robis karieru od 20tky tak v 30tke ak si dobra mozes byt karierne velmi daleko ( a hlavne ked to neprekladas materskymi dovolenkami...)
@dai presne tak
chces vediet, ako sme na tom?
takto- mame velky dom v BA, bez hypo a akychkolvek uverov, na ucte viac ako dvojnasobok toho co vy, k tomu dom cca. 40km od BA a pozemok v satelitnom mestecku, dve auta (ziadne male krabicky, obe 7miestne), manzelka nepracuje.
Na dovolenky chodime v lete na tri tyzdne len po europe, nechceme lietat, inak vikendy a predlzene vikendy travime casto mimo domu, zhruba kazdy druhy vikend sme teraz v zime niekde na lyziach, v lete turistika a cyklistika. V zime minimalne tri tyzdnove lyzovacky (rakusko, taliansko a boli sme aj napr. v st. moritz lyzovat).
Takto napisane to vyzera, ze sa mame dobre, ale nemam ten pocit, mame kamaratov, ktori maju ovela ovela viac. Niektori podedili, alebo sa dostali na pozicie, ktore vytvorili rodicia, ale tiez potom zamakali a postarali sa o seba sami, ini si vybudovali svoje pozicie od nuly.
a ako a odkial to mame? ziadne dedenie, moji rodicia su zo skromnych pomerov, manzelkini nam pozicali nieco, ale to dostali aj spat. Pracujem a velmi tvrdo, od puberty. Ja mam ledva maturitu, ziadu VS. Pracujem rukami aj v zime, aj v lete, aj ked je vonku na nevydrzanie, ziadna vyhriata kancelaria a sluzobne auto...
ujde to ale ceny bytov su vysoke a najomne tiez....
@konickarka1 si moc mila dik. Ale ja netrpim nedostatkom.

Téma bola založená s úplne iným úmyslom, než v názve. Ten sa naplnil. Nič z toho, čo zakladateľka deklarovala nie je pravda. Ten, kto uveril výpočtu jej majetku a vzdelania je naivný. Matematika nepustí.