Ako ste vykompenzovali stratu daňového bonusu?
rodiny s deťmi, ktorým to vykrývalo nevyhnutné náklady, vykonali ste nejaké opatrenia od tohto roka? aké? ako to zmenežujete pri zvýšení cien a znížený príjmov v rodine? prosím písať len tí, ktorým by chýbal, nie reči v zmysle: my sme zabezpečení, my sa nespoliehame na bonus, my sme mali vešteckú guľu🙂 a pod.
@dadis kludne moze prist doba,ked ziaden bonus nikto nedostane a ani pridavky pre deti aj s touto buducnostou treba ratat.
@jozinzbazin22 Ved ano, nech zoberu, preco teraz beru len niektorym?
Danovy bonus v minulosti ziadny nebol. Prezili sme aj bez neho. Cize za mna je to stale bonus, ktory mozu kedykolvek zrusit. Nespolieham sa na neho.
@dadis no bohužiaľ.Idete ako osy ale je to tak.Deti nie sú štátne,sú naše.A musíme sa spoliehať na to,že ich užívame.Zbytočne sa ti všetky návrate ale je to tak.Moja chodí do školy,ide maturovať brigáduje aby si mohla viac dovoliť ako jej ja môžem dopriať...Ale tak ide jej to a je zodpovednejšie ako keď si to nemusela zarobiť.
@dadis matovic toto urobil naschval,dobre vedel,ze je to pre stat neudrzatelne,a dobre vedel,ze dalsiu sancu uz nedostane a vedel,ze to dalsia vlada znizi a ludia budu nadavat na novu vladu.
@zuza2252 Ty ides ako krava 🤣🤣, tvoja dcera mozno moze pracovat, moje nie.
@jozinzbazin22 Nie, toto o com pisem, nie je Matovicov problem. Vyrazne zmeny v danovom bonuse spravil smer a jeho minister kamenicky koncom minuleho roka. Ak by nemenili nic, mam narok na bonus aspon 2x 50 eur.
@jozinzbazin22 zvysenie platov cez nezdanovanu polozku, vytvarnie novych zbytocnych uradov a ministerstiev, zvysenie rozpoctu prezidentskej kancelarie .... a kopec dslsich veci, o ktorych ani bezne sa clovek nedozvie... to je udrzatelne ? a na rozdiel od mazovicovej podpory ( nie, nie som jeho volic) tato ife do vreciek par ludi, kzori su nejakym sposobom napojeni na tych pri moci ....
@jozinzbazin22 jasne matovič - prečítajte si, kto je za čo zodpovedný https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/729898...
... tu vobec nejde o to, že treba konsolidovať, zvýšiť príjem do štánej pokladne a znížiť výdavky (aj za cenu zníženia daňového bonusu). Ale vláda zatiaľ ten príjem zvyšuje len na nás ( vyššie dane, nové poplatky..) a výdavky znižuje zasa len cez nás. Zato oni si odklepnú dvojnásobné platy, doživotné renty, výlety vládnym lietadlom kadetade, nové ministerstvo, olympijský štadión, miesto prepúšťania naberú 5tis nových štátnych úradníkov, proste bezbrehé míňanie. Ale jožinkom a zuzkám to nevadí a my sme plačkovia.
@zuza2252 no vidis,mohla si mat na tu svoju maturantku aj bonus a mohla aj brigadovat.takto bude len brigadovat a brigadovat😁
@jozinzbazin22 a tebe nevadi,ze tato vlada berie ludom a sebe zvysuje platy o 100%?
@zuza2252 a ako konkrétne si ako píšeš šporiš? Lebo ja zatiaľ nepoznám ani jediného slovenského dôchodcu, ktorý by bol schopný vyžiť len zo svojho 'ušporeneho'. Už v súčasnosti je stav katastrofálny lebo na 1dochodcu robí 2,8 pracujúcich. Koľko manželských párov vychovalo 5 deti, aby im vykryli dôchodky obom? Táto republika nepotrebuje nič viac ako zvýšiť pôrodnosť....
Co by ste hovorili,keby by prislo Psko k moci a Simecka by povedal,ludia nehnevajte sa ale Fico tak moc znicil tuto krajinu,ze Slovensko proste nema na to,aby podporovali rodiny z detmi,preto zrusia pridavky a bonusy.
Na toto baby v prvom rade myslite,ze sa to raz dva moze stat.
@jozinzbazin22 áno, to je pravda, že ktokoľvek by bol pri vláde musel by konsolidovať, ale v zmysle, že nie je na daňový bonus a prídavky, tak nie je ani na trináste dôchodky, tak nie je ani na novu hymnu, ani na speváčku netrebko, ani na ďalšie zbytočne ministerstvo......atd..a teda zlatá vaňa vo vietname, výlet na formulu a x ďalších eventov o ktorých ani nevieme, škoda aj pisat
@rikarika ano,aj taketo podpory a zbytocnosti by zrusili.
@zuza2252 ty asi stále nechápeš, o čom tu niektoré píšeme. Samozrejme, že v konečnom dôsledku sa bude musieť každá rodina zariadiť, či už s nižším alebo žiadnym DB. Ale neznamená to, že netreba poukazovať na úkor čoho sa toto deje. Že to nie je na úkor potrebnej konsolidácie, ale na úkor politikov a ich výstrelkov. A druhá vec je nespravodlivosť a nelogickosť výšky DB, či už čo sa týka výšky podľa veku alebo podľa nároku, ako už spomínala dadis. Prečo jednorodic s istým príjmom stráca nárok na bonus, ale rodina, kde sú rodičia dvaja, z toho jeden nech zarobí aj 10000, ale druhý ak má "vhodný" príjem, daňový bonus dostane? Toto tebe napríklad príde v poriadku?
@kristiii Ale vies co? V konecnom dosledku dobre. Ja som si nasla uz v novembri druhu pracu, uplne nova perspektiva v mojom zivote, vzdelavam sa teraz aj v inej oblasti a raz mozno tato oblast bude aj moje podnikanie. V aktualnej praci som sa tiez posunula, zucastnila som sa vyberka a idem na ine odd. A taktiez som este v novembri poziadala o zvysenie vyzivneho, aj tam by malo prist k zvyseniu. Z prekazok treba urobit vyzvy, ale uvedomujem si, ze je x zien v mne podobnej situacii, ze to nemaju ako riesit (aby som brala hodiny navyse, musim mat istotu, ze to nebude mat dosah na moje deti), v kazdej praci sa tiez neda posuvat a vyzivne...vsak vieme.
My si to napríklad davame vyplácať raz ročne, takže nepocitime že nám to chýba
@moniikka takže keby vám to nepríde ,tak ani nevies a nebude to vadiť ? ... Aj my to máme vyplácané raz ročne . Pri troch deťoch do 15 r je to fajn suma , a používame ju na cestovanie .. ak by neprišla ,buď by sme nikam nešli ,alebo by som z nášho mesta neho prijíma musela 300€ mesačne dávať bokom , a poznala by som to teda
@zafir01 na stat sa naozaj netreba spoliehat. a mam za to, ze ludia co maju tri deti, maju verim aj normalnu pracu, dostatocnu na to, aby svoje deti uzivili a osatili.
a stat to nezaujima. a bude horsie.zial. uz to bude o tom, ze cim viac das, tym menej dostanes a zacne sa este viac podvadzat a kradnut.
@balerina2025 Ale jasne ze vacsina ma, ale je v tom systeme velka nespravodlivost, o to ide
@balerina2025 to nie je spolah na štát . Áno ,máme prácu , pracujem vždy aj počas rodičovskej . Keď je treba beriem nadčasy. Deťom chceme dopriať vzdelanie ,rozhľad a ísť príkladom ,že pracovať sa vypláca ( hoci by to mala byť samozrejmost ,vidíme ,že v dnešnom štáte to tak nie je )
No daňové zvýhodnenia nie sú len na sk . A nie je to štátna dávka a ani príspevok . Len teoreticky ,keď určitú časť práce fakturujes z krajín mimo sk .. bolo tu dosť rodičov , ktorí o bonus prídu ako trest za to ,že majú dve práce ,alebo fakturuju zo zahraničia ,alebo len do zahraničia chodia .
Ja som sa prispôsobila stavu aký je teraz . Prehodili sme bonus na mňa .. ale ak by nie ,tak by sme on prišli. A zas nežijeme si na tak vysokej nohe ,aby som mala nad 3600€ ... Je to pre mňa suma na ktorú robím tri mesiace . A to nie je nezanedbateľné .
Tu toho viac nefunguje ako funguje. Systémovo ,dlhodobo . Ešte ďalšie jedno dve volebné obdobia takéto nestabilné ,a je úplne jedno aká vláda tu bude , a sme na konci rebríčka v životnej úrovne v celej eú ( môj názor )
Inak poznámky že "nespoliehať sa na štát" akože keď niekomu vadí ako dopadla konsolidácia tejto vlády znamená, že sa spoliehal na štát? Že nám zobrali peniaze ktoré sme si poctivo odpracovali, odviedli za roky prace a keď sa ozveme, že sa nám to nepáči a budeme musieť niečo kompenzovať, znamená, že sme sa "spoliehali na štát"? Nie, niee, nikto sa tu na štát nespoliehal, len si tu píšeme o Tom čím ďalšim nám skomplikovali život.. pre tie, ktoré si myslia že sa ich politika nijako netýka - pre tie sú tieto diskusie určené.. aby si uvedomili, že politika a politická situácia sa dotýka úplne KAŽDÉHO, nech si skrývate hlavu do piesku ako chcete..
Za situácie v akych sme sa ocitli môžu ľudia tým, že sa nezaujímali hĺbkovo o politické a ekonomické témy.. (potom z toho vzniká, ze si niektore myslia, že daňový bonus je štátna dávka)
to nie je spoliehanie sa na štát, to je jednoducho poukazovanie na to, že situácie sa pokazili tým, že sa mnohí ľudia tvária že ich sa nič nedotýka a žijú si na akomsi oblaciku..
Mám tri deti a ano, aj naďalej ich budeme satit a živit.. neumru za to že nám zobrali daňový bonus, to tu ani nikto netvrdil.. ale že nám komplikujú už tak komplikovanú situáciu o Tom to je!!!!

@zuza2252 Moje deti su z generacie, ked sme mali nizku matersku davku (55%), nebolo mozne ist na matersku oboma rodicmi, nemali sme tehotenske davky a rodicovsky bol tiez v porovnani s aktualnym len jeden a nizky. A teraz su moje deti medzi 15-18r a vlastne nemam narok na nic. Lebo pri plate nad 3000 tento narok stracas. Ze ktorakolvek rodina s 2 rodicmi ma taky prijem spolu uplne bezne, len ja som sama a aby sme slusne zili, musim robit viac a preto nemam narok ani tych poondiatych 50 eur na dieta? Syn ma tento rok 18 rokov a narok by stratil tak ci tak. Preco? Ved ho este 6 rokov budem zivit. Takto podporuje tento stat vzdelanie deti? Aby nestudovali a makali?