Ako ste vykompenzovali stratu daňového bonusu?
rodiny s deťmi, ktorým to vykrývalo nevyhnutné náklady, vykonali ste nejaké opatrenia od tohto roka? aké? ako to zmenežujete pri zvýšení cien a znížený príjmov v rodine? prosím písať len tí, ktorým by chýbal, nie reči v zmysle: my sme zabezpečení, my sa nespoliehame na bonus, my sme mali vešteckú guľu🙂 a pod.
Zníženie bonusu bolo avizované minimálne 2 mesiace, nebolo to ohlásené 2 dni pred koncom roka
Takze ti, ktorí tento benefit mali ako nepostrádateľny príjem buď si nájdu estw nejaký job, alwbo začnú kupovať menej kvalitne jedlo, alebo prestanú fajčiť, alwbo pošlú deti sa pásť
Logicky každá rodina vie, kde môže ubrať a z čoho ubrať
Akú vešteckú guľu? Veď už dávno sa vedelo, že do konca roka 2024 daňový bonus v takej výške končí. Ja zasa nechápem rodiny ako vy, ktoré štátnu dávku berú ako príjem
@sasa1310 daňový bonus nie je štátna dávka, to si sa teda riadne sekla. a ty ako vieš, či ja patrím medzi také rodiny? píšem to niekde? čo ked som troll, ktorý robí prieskum?😅
@pribinak obrátila som sa otázkou priamo na také rodiny, ktorých sa to týka. teoretizovať viem aj ja, dakujem.
@irusa chcem čítať konkrétne tipy reálnych rodín. ďakujem za pochopenie
veď som ti napísala...peniaze na ulici nenájdeš
ako neviem ako chceš prísť k peniazom...len viac šetriť, nájsť si ešte nejakú brigádu...alebo začať kradnúť
tak u nás to bolo len 50 euro, čiže mať 50 euro, či nemať 50 euro pri dnešných cenách a našich rodinných výdavkoch až tak nepocítim. No tak si nekúpim topánky alebo nepôjdem si večer sadnúť na pivo a pizzu no😎
@sasa1310 vieš čo, v tomto má autorka pravdu. daňový bonus nie je štátna dávka. danove bonusy na deti su vo vsetkych vyspelych krajinach EU..takze aj "zapadniari" sa na nich "spoliehaju". nevidis to spravne...@autorka, vykompenzovali sme to tak, že muž si dvihol cenu za fakturovane služby.
@zuzinabila dakujem, konecne odpoved k veci a realne opatrenie od konkretnej rodiny.
Neviem ake ocakavas odpovede. Co ti pomoze, ze zivnostnik zdvihol fakturovane ceny, ked zrejme nepodnikas. Kazdy sa snazi robit len to, co je v jeho moci a schopnosti. Pockajte, co nas caka od marca. Znovu pojde vsetko pekne socialne hore.😒
Rozdiel 40e nie je az taky velky…
Urobím 1 nadčas v práci naviac a dorovnám to😉
ti ktori museli DB pokryvat nevyhnutne naklady, takym DB urcite ostal. lebo pri vacsom prijme snad nie su na to udkazani. 🙈
@stanulienkat co sa ma diat
@klarissa25 pri dnesnych cenach veru 40 euro clovek neciti :(
@balerina2025 transakcna dan
Jeden pracovný deň navyše a si na tom istom príjme +/-. Takže reálne stačí aby ste obaja s manželom boli o pol dňa viacej v práci, alebo si našli nejakú brigádu doslova na par hodin za mesiac. Alebo môžeš šetriť na jedle a vyradiť všetky somariny z jedálnička
@majka99999 jaj pri podnikateloch ze?
nam chyba 40 euro, a ano, ako idem setrit? asi na strave, setrim energiami, menej cestujem, menej minam benzin. ostatne veci nam treba, pozeram len akcie.
ale ano kebyze mam 3 deti, tak 120 euro uz je jeden pekny velky nakup. pri 1 dietati to naozaj citit nie je.
Kolko je vlastne ten danovy bonus? Tych 40 Eur, co je tu spomenutych?
Ahoj, my budeme mať menej o 210 eur.
Sama som zvedavá, ako to bude tento mesiac.
Vychádza mi to jedine kupovať menej blbosti v obchode.
Ale keď stále niečo vyskočí, včera napríklad vyšetrenie psa 80 eur. A pri štyroch deťoch ani nehovorím, to furt niečo treba.
Nám tie peniaze budú naozaj chýbať.
A áno, vedela som dopredu, že bonus končí.
Lenže 210 eur len tak na ulici nenájdem
1 dieta do 15 rokov malo 140 euro
teraz je to 100 euro.
@balerina2025 ano, ak ma niekto 3+ deti, tak to celkom citit, u nas nie, mame 2 + muzovi zvysili plat o viac ako tych 80 eur v cistom, o ktore prideme. A bonus som prehlasila na seba, samozrejme,jemu by to museli kratit, uvidim, co ja, v decembri mame premie, bude to blizko tej hranice, ked budu robit rocne zuctovanir, ale vsak vzdy viac penazi ako keby si muz uplatnoval.. 😁 plus planujeme vyuzit tie sportove poukazy v oktobri, talze za nas plus, kedze clenske je vyse 500 eur za 1 dieta.
@balerina2025 to je mesacna ciastka?
Ešte šťastie, že rodiny s deťmi NAD 15 rokov taký problém nemajú 🤪🤪
tak mne to urobilo 400€ mesacne a ze ich nedostanem som sa dozvedela, az ked upresnili metodicke pokyny, cize v januari. dovtedy mi dve uctovnicky tvrdili, ze urcite dostanem (tyka sa ma klauzula o prijmne zo zahranicia, kedze cast prijmu mi chodi z nemeckeho uctu - vykon prace na SVK, dane a odvody na SVK, same uctovnicky do posledneho momentu neverili, ze ozaj to takto schvalili).
a kedze uz mam dve prace, tak bohuzial, uz to ozaj nemam ako este inak vykryt. ale vidime sa v piatok na proteste 🙂
@miskakyska no veru, ved od 15 rokov dieta uz ma makat 8 hodin denne, nie? 😁 snad nechce jest alebo nove zimne topanky alebo ist na vylet?
@soldi hlavne, ze tu zijes, deti tu ziju a platis dane... velmi nedomyslene.

ako ja neviem , čo chceš čítať. Musíš ,, gazdovať " tak, aby si to nepocítila. Možno niekto viac šetrí, nájde si ešte nejakú brigádu...alebo dá detí do decáku 😅