Ako ušetriť na školských potrebách pre moje deti?

jojoba7
29. júl 2015

Ahojte, máte nejaké triky na to ako ušetriť na školských pomôckach? V septembri budem mať malého školopovinného, ale vyzerá, že šetriť môžem začať už teraz 😒 . Prípadne nepoznáte nejakú stránku na nete kde by sa dali ľahko a lacno zohnať základné veci pre školákov? Nemám auto a malého nosím všade so sebou (keďže skôlky na predškolákov už kašlú 😔 ), čiže aj väčšie nákupy mi robia troška problém. Ďakujem!

cairka
29. júl 2015

@jojoba7 , taška, peračník - tu na bazare. Zošity, 3 ceruzky, pastelky, štetce, farby plastelina...nie sú ani ťažké, ani nákladné....Čo je na školákoch najdrahšie, to sú krúžky a tam cenu neovplyvníš, žiaľ....

horana
29. júl 2015

Pre prvaka som zhanala veci postupne, skolsku tasku dostal uz na Vianoce, aj ine pomocky postupne.
Skola pri zapise ponukla sice set zositov a ceruz za zvyhodnenu cenu, ale neoplati sa to, nakolko su to tie najnekvalitnejsie lamave ceruze, zosity s tenkymi stranami ktore potom presakuju a pod.
Ale su cez prazdniny vzdy vo velkych obchodakoch akcie v auguste na skolske vybavenie. Radim aj vybavit si SEVT karticku a clovek ma 25 perc. zlavu na nakup, rovnako si tuto moze uplnatnit ak ma O2 mobilneho operatora ako vyhodu.

jojoba7
autor
29. júl 2015

Díky baby, to znie dobre. Celkom veľká položka je aj tá taška... ono je to veľa maličkostí za pár centov, ale keď sa to nahromadí je to nakoniec celkom slušný účet. Máte nejaké skúsenosti s objednávaním cez internet? Lebo keď si napríklad vezmem, že kamenné obchody oproti alze majú neporovnateľne vyššie ceny, možno existuje aj miesto kde si objednať tieto veci online a neprispievať obchodom na nájom a svetlo... 🙂

abbey1
29. júl 2015

Okrem aktovky sú pomôcky záležitosť pár eur. Peračník,ceruzky, i kvalitné napr Maped, kúpiš lacno v Kauflande či Tescu. Nemyslím, že sa konkrétne tieto drobnosti oplatia riešiť cez net, keďže dáš aj za poštovné. Aktovku skús poriešiť cez bazár. Často sú tam super vec.i

quaxi
29. júl 2015

@jojoba7 najviac usetris tak, ze nebudes kupovat nic kym to ozaj netreba. Nam povedali zoznam veci, ktore urcite musime kupit do 1. triedy a nakoniec sa zoznam este 3x zmenil a ani z toho posledneho velmi vela nevyuzili. Takze keby som dokupovala vzdy podla aktualneho zoznamu, riadne by som preplatila.
Co je nevyhnutne, je skolska taska - ale praveze take klasicke tasky su detom prilis velke a tazke. Ovela lepsie je bezny lacny ruksak, co najmensi, len aby sa donho vosla A4. Vo vacsine skol si prvaci uz nechavaju vsetky nepotrebne veci v triede a domov nosia 2 zosity s domacimi ulohami, na to je velka taska za 50+eur uplne zbytocna. Zosity sa casto kupuju hromadne, my sme to tiez mali tak a nakoniec sa z tych zositov vyuzila sotva tretina. Na zaciatku potrebuju deti len ceruzku a farbicky - opat sa oplati kupit tie najobycajnejsie a ak natrafis na dobru cenu, kup si aj do zasoby, lebo ceruzky sa rychlo minaju a casto aj stracaju. Pero prvaci zozaciatku nepouzivaju, dokupis ho neskor. Zmiziky a gumy mali uplne zakazane. Peracnik je najlepsi taky valec s jednym zipsom, stoji to par centov alebo si ho aj urobis sama. Na vytvarnu nekupuj dopredu, mozno im budu kupovat hromadne, a tiez nie je potrebne v septembri v case najvacsich vydavkov kupovat este aj temperky ktore prvy krat vyuzije v marci... Na telesnu som davala obycajne teplaky a tricko z toho, co mal doma zrovna ciste, ziadne speci supravy vyhradene len na telesnu. Bohuzial najviac ta vyjdu rozne poplatky ktorym sa neda vyhnut - zrps, pausal za jedalen, triedny fond, priplatkove ucebnice (my sme za ne dali 80E a na konci roka ma skoro vystrelo, ked som videla ze v kazdej boli pouzite 2-3 strany, aj ked syn vobec nechybal) a kruzky. Tam uz pomoze jedine ak sa ozve viacero rodicov na prvom rodicku, aby vam dali tieto poplatky co najnizsie a dovolili aspon cast zaplatit az v oktobri.

mawka
29. júl 2015

@quaxi presne. zrovna mam alergiu na poplatky za ucebnice a prac. zosity a potm zistim, ze ich ani poriadne nevyuzivaju. a je jedno ci v skole, skolke.

inak lidl ma dobre ceny, mavaju cerusky 10-20 ks v jednej krabicke, rovanko pera za nejake dve eura je ich tam desat kusov a tak. netreba vobec nic znackove. ani teplaky. tiez maly ma do skoly take teplaky, co su este ok. ved tej telesnej az tak zase vela nemaju. hej, keby chodil na nejaku sportovu skolu, ok. ale normalne netreba.

aj tak je to o tom, ze niektori rodicia sa chcu ukazat ze maju deti znackove veci od A-Z a pritom to ani netreba. ja ked vidim, v akom stave ma maly zosity po par tyzdnoch, moje nervy 😀 a peracnik? presne, taky puzdrovy. lebo hoci mal taky poschodovy, vsetko v nom mal po tyzdni nahadzane na jednu kopu. a puzdrovy sa da kupit za 3 eura v pohode. mozno baby su na to take poriadnejsie, ale chalani, no des a hruza. uz to ani neriesim. jedine, co kupujem do zasoby su zosity. tenke, hrube, linajkove, ciste, velke, male. to sa zide vzdy. a ked ostane, dobre, usetrene zase pocas roka. dokonca teraz ma este zasoby doma. takze nam polka zositov tento rok odpadne.

emilia25
29. júl 2015

Ja som okrem tašky peračník a vrecka na pspucky nekupovsls nic ani zoznam nám žiadny nedali ale naša obec prepláca zošity za 20eur.tak UVIDIME v septembri čo vsetko bude trebs zaplatiť.

modra1
29. júl 2015

@quaxi dobre napísané a najmä súhlasím s tou taškou. Aj fyzioterapeutka nám zdôrazňovala, že deti majú nosiť výlučne to, čo potrebujú, teda vyhodiť 3-poschodové peračníky, dosky na zošity, megabalenia ceruziek a pod.

mawka
29. júl 2015

@modra1 hej, tiez nechapem tie velke tasky tazke, chudata deti sa pod tym ohybaju a lamu, doslova. ked vidim, v akom predklone chodia s tazkymi taskami... zdrave mi to nepride vobec a je jedno, ze je to hyper super znackova taska.

sardinka333
29. júl 2015

@abbey1 a kde su tie pomocky ,,,záležitosť pár eur,,? 🙂
ja teda nepotrebujem nejako extra šetriť..chvala bohu, ale zatial vyše 50 e išlo v Tescu na pomocky zo zoznamu.

@quaxi ked sa zoznam 3x mení tak to je na kočku..to uznávam...ale isť to kupiť ,,ked to treba,, - ked to treba tak to zvyčajne nemaju..ja som si tiež x krát povedala, že ,,ved to kupim potom,, a potom som prišla a bolo vypredané, nemali. Okrem toho je tento postup možno šetrný, aj to pochybujem - čas, benzín...ale nepraktický - jeden den im učitelka povie že treba toto tak pojdem do obchodu, o dva dni ze toto tak znova...a na druhy den...nehovoriac o tom že tie pomocky ma mať na tu hodinu uz pripravene a nie že maju tu hodinu a dieťa pomocky nema.....
Bežný lacny ruksak je vhodný tak pre 2. stupen ked si nesu do školy desiatu, mobil, pero a jeden zošit...pre prvaka určite nie. Jednak sa rosype za 5 minut a dieťa tam nič nedá - nie každá škola ma system ze nechava učebnice v lavici a domov beru 2 zošity s DU. Nehovorim o tom že chrbat sa podakuje...
Telesná suhlasim...stačia veci z domu. Niekedy naozaj platí že nie sme takí bohatí aby sme si kupovali lacné veci - vo vysledku možeš nakoniec ešte aj prerobiť.
Syn bude mať tašku už tretí rok....ma ju od prvaku - topgal za 55 eur, bude ju mat tri roky a je ako nová - pratelná s prislušenstvom - keby som len raz ročne kupovala nejaky ,,ruksačik,, ... 🙂
Cekom fajn je chystať sa na to už počas roka, nie na poslednu chvilu...možno poprosit o ,,spoluprácu, ,aj babky,krstných, rodinu - nemusi dieťa dostať na narodeniny ,,2 legá a 3 autá,, ale može dostať 1 lego a k tomu aktovku...alebo čo treba a čo si kto moze dovolit..zaujímavé .zlavy su často na internetových predajnich šk. potrieb.

cairka
29. júl 2015

@sardinka333 , ja šetriť musím a zošity a zbytok obstarám do 10€...veď malé zošity majú v akciách kolo 15 -20 centov, veľký zošit potrebovala zatiaľ len jeden...dosky nepamätám koľko stáli, ale tiež to nebolo tak moc....

kamajka
29. júl 2015

@jojoba7 ahoj,ja mam dve skolopovinne deti, jedno ide do primy na gymnazium,to je ako keby bola siestacka, druhy ide do 4.triedy. Tasku ma dcera uz treti rok, neviem ani ci je znackova, kupoval ju muz v tescu,stala do 30e. Syn mal znackovu Topgal, ale vyhodili sme ju, nevladal ju ani zdvihnut. Chvalabohu ze som ju kupila na bazari,inak by ma svahlo😀. Kupila som mu potom v obyc.papiernictve obycajnu tasku, vystuzenu ale podstatne lahsiu a ptijemnejsiu,za 25e. Zaklad je taska a peracnik, obaly na zosity, ceruzky, farbicky. Do prveho rocnika netreba ani pravitka,ani farebne pera, dokopy maju pat zositov a pat knih. Ono sa to zda,ze skola aka je draha, mna stale strasili,ze aka to bude hroza,ked budu chodit do skoly,co sa financii tyka,ze mam byt rada,ze chodia este do skolky, no prave naopak, financne je to ovela lepsie. A to kupujem kvalitne pastelky,pera. Tieto veci nie su take drahe,a prvy stupen je ok,na druhom je to uz trosku narocnejsie, pretoze je aj viac vyletov,exkurzii,ale tie nie su povinne. Nelam si hlavu a treba postupne dokupovat, to su par centove zalezitosti tie zosity, a ak vam dali zoznam,tak ani nekupuj z toho nic, vobec to tie deti nevyuzivaju,oni maju zo zaciatku aj tak pisanky,tie stoja do 7e a objedna to skola,u nas sa za ne plati uz na zapise. Moj syn asi 4zosity zapisal v prvej triede. Ono sa to len zda,ze je to neviem aka palka. Zalezi uz na rodicovi, ja mojim kupim na zac.roka pastelky a vydrzia im cely rok.

abbey1
29. júl 2015

@sardinka333 Aké konkrétne drahé veci potrebuje prváčik do školy okrem aktovky? Nepovedz mi, že za ceruzky, pastelky, obaly a zopár zošitov je treba zaplatiť 50 Eur! Predpokladám, že tepláčiky a tričko i tenisky ma dieťatko bežne doma. Následne až na rodičovskom združení a pohovore s pani učiteľkou sa maminka dozvie, čo presne ešte jej dieťa potrebuje.
Dcére kupujem kvalitné pomôcky už zopár rôčkov, tiež som bývalá učiteľka, tak i ja mám prehľad.
Poplatky za družinu, pracovné zošity a podobne pani tiež čakajú až v škole, takže vopred naozaj nie je veľmi čo kupovať. A hlavne v dnešnej dobe, keď všetko dostaneš kúpiť kedykoľvek.

andrejka1974
29. júl 2015

aj moja ide do skoly a tasku sme uz kupili a ostatne pomocky zasadne nakupujem az posledny tyzden v tescu vtedy su najvacsie zlavy 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 najhorsie su poplatky a to hned v septembri, ja mam doma 2 skolakov a teraz aj dcerka ide do skoly, tak treba usetrit nejake peniazky na poplatky

quaxi
29. júl 2015

@sardinka333 ak deti nosia so sebou vsetky veci, tym skor by dieta nemalo mat tasku co prazdna vazi okolo 1kg. My sme kupili ruksak za cca 25E, po roku pouzivania vyzera uplne ako novy (a to ho pouziva aj na turistiku kde ho pooskiera o skaly), dietatu sedel na chrbte ovela lepsie nez skolske tasky a vazi nieco cez 300g. Ma kvalitne polstrovanie aj bedrovy a hrudny popruh, co je u skolskych tasiek skor rarita. Mam na vlastnom chrbte poriadne odskusane kadejake ruksaky a prave preto by som dietatu nedala kilovu aktovku s ocelovou ci plastovou vystuzou ani keby bola zadarmo. Nie vzdy to co je drahsie, je aj lepsie.
Co sa tyka pomocok, ja som nekupovala zo zoznamu v podstate nic a nakoniec som ani nic dokupovat nemusela, pretoze zosity objednala skola, na vytvarnu im kupila ucitelka vsetko, pera dostali niekedy v novembri vsetci od ucitelky a nic ine nebolo treba 🙂 Samozrejme este na rodicku na zaciatku skolskeho roka sme dostali zoznam na vytvarnu, a o tyzden sme sa dozvedeli ze nic z toho netreba, uz je centralne nakupene 😠 Ked si mali priniest nieco specialne, tak sme to vzdy dostali vediet aspon tyzden dopredu, za taky cas aj tak musim ist do obchodu, tak by som proste sla do ineho obchodu a kupila co treba. Alebo sa to da kupit vsetko naraz, ale az neskor, ked nie je napor na penazenku taky ako v septembri, zozaciatku sa aj tak pouzivaju iba farbicky a ceruzky.
Inac farbicky teraz maju v tescu kvalitne trojuholnikove Maped, 12ks + struhatko za 1,30E, ak by ste mali cestu okolo, oplatia sa, Maped dobre farbi, nedrolia sa pri struhani a trojuholnikove sa detom lepsie drzia http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe...

jojoba7
autor
29. júl 2015

Asi máte pravdu, nebude to taká pálka. Človeka hrozne vyplašia na tom úvodnom rodičku, keď povysvetlujú čo všetko bude treba platiť a čomu sa nevyhneme. Díky, že ste zastali oba názory, aj ísť po čo najmenej veciach napred, aj stratégiu s kupovaním vecí tak, aby vydržali. Myslím si, že kompromis bude najlepší, taška kvalitná nech netrpí chrbát a ostatné len čo bude treba 🙂. Viem, že veľa z Vás chodí do hypermarketov, ale ja to osobne strašne nenávidím, vždy majú vypredané zrovna veci čo treba a poradiť nevedia vôbec... 😢

sardinka333
29. júl 2015

@abbey1 mám často skor opačnu skusenost a to som v hlavnom meste - ak nekupim ked to vidím tak je 90% pravdepodobnost ze to nabuduce nedostanem pripadne už to surne potrebujeme tak ideme do ševtu kde su podla mna drahši. Zial x krt sa mi to stalo ak si veci nechavam ,,ked to bude už naozaj treba,,. Lebo vtedy to chcu všetci a zasoby su obmedzené.
My už zoznam máme a je toho dost...ono sa to zdá že pár zošitov a ceruzky, ale ked dieťa nemá nič a treba od piky všetko tak to 20 eur stát nebude.

@quaxi tak ak to všetko aj platila škola tak super..kedze píšeš ze ,,objednavala to škola,, a ,,vytvarnu kupila učitelka,, tak ale iste nie zo svojho platu...niekto to zaplatit musel - škola alebo rodičia dali nejaku sumu a z toho to kupovala. To by aj mne vyhovovalo, dam peniaze a nech učitelka kupi čo budu potrebovať.
Ja so ,,septembrom,, vzdy ratam a mam na to vyčlenene peniaze tak že nas to ,,nezruinuje,,. Napriek tomu že tiež nerada ,,preplacam,, chcem deťom kupiť kvalitne prezuvky - ortopedické kedze väčšinu dna su v ,,papučiach,, a mame nabeh na ,,ploche nohy,,.

barla5
29. júl 2015

@jojoba7 ahoj, tie farbicky Maped z Tesca co ti odporuca quaxi rozhodne kup, najlepsie aj dvoje, prvaci maju spotrebu. Zosity tiez kup normalne, nie tie recyklovane, tie maju strasne tenke strany. Na tom sa neoplati setrit. Pero povie ucitelka ze ake. Temperky je najlepsie ak sa poskladate na tie velke tuby a ucitelka potom vytlaca detom na paletu, lebo tie male maju deti na 2 razy minute. Inak pomocky okrem tasky su taka najmensia polozka, najviac sa plati potom v skole - zrps, druzina niekde aj na cely rok dopredu, obedy, kruzky, triedny fond a este co ak sa ucitelke nebudu pacit ucebnice, budete musiet kupovat nove "lepsie"

quaxi
29. júl 2015

@sardinka333 jasne ze to neplatila skola ci ucitelka - na rodicku vybrali peniaze na triedny fond, dali zoznam co nakupit, mozno mnohi aj nakupili a o tyzden oznam ze vytvarnu a zosity nekupovat a doniest dalsie peniaze doplatok do triedneho fondu, lebo fond sa minul na pomocky... Mne nastastie skusene kamosky so starsimi detmi poradili, aby som v nakupoch nebola iniciativna a radsej nekupovala nic kym sa to nejde realne pouzit. A samozrejme preco by ucitelka rozmyslala co kupit - nakupila co sa jej pacilo a kadeco zostalo nevyuzite, ved rodicia zaplatia... Ked si pozries tie zoznamy co casto skoly davaju - oni maju nejaky jeden zoznam snad spred 40 rokov a ten davaju kazdemu bez ohladu na vyuzitie... Obrus na lavicu nepouzity, lebo ucitelke sa nepaci. Temperky po 4 rocnikoch v skole nedotknute. Plastelina takisto. Fixky treba kupit, ale je zakaz ich pouzivat lebo pred 10 rokmi s fixkou niekto pokreslil spoluziakovi oblecenie a neslo to vyprat. Stetcov treba niekolko velkosti, ale pouziva sa iba jeden. Naco 10 malych a 10 velkych obalov, ked male zosity maju 2 + ziacku a velkych zositov 4-5? Naco teplakova suprava, ked deti cvicia v prekurenej telocvicni kde sa varia aj v kratasoch? Preco kazdy musi priniest uterak, ked v triede je na uteraky len 1 vesiacik? Naco buzeracie ze farbicky musia mat 12 a nie 10 farieb, ked kazdy vyrobca ma tie farby ine a pouziva sa aj tak len 6 zakladnych? Naco je 10 zositov s pomocnou linajkou, ked deti zapisali 1,5 strany z jedneho? A k tomu dalsich 10 zositov s inymi linajkami, pouzili sa 2, z toho jeden iba na nalepenie obrazka na prvu stranu. Tento typ zositov sa vo vyssich rocnikoch nepouziva, takze mozem akurat odlozit pre mladsieho surodenca a dalsich 5 kamaratiek. A ked sa bavim s ostatnymi rodicmi prvakov z inych skol, maju uplne identicke skusenosti. Radsej nech ucitelka musi obcas riesit problem, ze mamicka nezohnala pomocku, nez by kazda rodina mala platit tolko zbytocnosti...

elis1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzali
20. aug 2015

Ahojte.
Ja mám tento rok prváčky dve a tiež som sa desila toho ako to bude so školskými potrebami a cenami za ne.
Som zvyknutá, asi tak ako väčšina, okuknúť najskôr tovar v kamenných obchodoch a potom hľadám výhodné ceny na nete, urobila som to tak aj so školskými potrebami.
Prezrela som zoznam potrieb, ktorý sme dostali pri zápise a podľa neho veľmi výhodne nakúpila na e-schope www.preziaka.sk Všetko potrebné som tu našla na jednom mieste, ceny sú mimoriadne priaznivé a tovar som mala doma do troch dní. Takže žiadny stres z behania po obchodoch kvôli týmto veciam ma nečaká 🙂
@cairka - zošity som tu našla za 0,13€

libka1
29. aug 2015

ja kupujem cez Tesco a nezda sa mi to az taka velka polozka, aktovku mame z minuleho roka, je ako nova. myslim ze horsie pre niekoho kto nema vela penazi moze byt ked zacnu v skole diktovat ze za co vsetko treba doniest peniaze - druzina, ucebnice, zrpš, jedalen a pod.

simonka77
29. aug 2015

hlavne skolsku tasku sa pokus kupit kvalitnu, s vystuzou, s co najlahsou vahou, chrbat tvojho dietata sa ti podakuje teraz i v buducnosti. ci kupis novu ci cez bazar je na tebe, ale tu by som nesetrila na ukor kvality. ziadny obycajny batoh a veci podobne bez vystuze, donicis vlastnemu dietatku chrbatik.
ostatne veci ako kocky pisali vyssie, pockaj a nakupuj priebezne, akcie su aj cez september-oktober, nakupis co bude naozaj realne treba, nie co ti doma bude "stáť" este o dva roky.
nam skola dala na vyber, mohli sme si objednat cez nich zosity, syn si pozrel zoznam a hned povedal nie, lebo mu ostali zosity z tohto zoznamu este spred dvoch rokov)
drzim palce.

cecil36
29. aug 2015

@jojoba7 SEVT v ziadnom pripade neodorucam. Je to najdrahsie papiernictvo ake poznam a aj po odratani zlavy najdes v inych (dokonca aj kamennych) obchodoch ovela lacnejsie. Tu len na porovanie taska. A to je len taska...
http://www.sevtprerodinu.sk/anatomicky-skolsky-...
http://www.skolske-tasky.sk/21761-Skolni-batoh-...
http://www.petydekor.sk/petydekor/eshop/16-1-SK...

juno4
Odpoveď bola odstránená
Zobraz