icon

Ako ušetriť na strave pre mladú rodinu?

barborusienka
12. jan 2025

Ahojte baby po odpočítaní všetkých výdavkov nám ostavaju peniaze a stanovili sme limit 1000 eur na jedlo a na malú plienky presnidavky jej kupované obedy vlhčené obrúsky a má 16 mesiacov ... Lenže ja by som chcela vedieť ako to robíte vy ako šetrite keďže mi to príde veľa dávať len na stravu 1000 eur chodíte po akciách ? Alebo Kaufland je taký lacný ? Ja som mladá mamička a doma má to nenaučili ....

Strana
z2
kabinka11
12. jan 2025

@barborusienka 1000e pre troch ludi? To je ozaj veľa. Tak v prvom rade kupovať iba čo zjete. Ja som zvykla variť na dva dni. Teraz už v týždni nevarim.

miroslava2710
12. jan 2025

Kolko krkov potrebujete prestravovat? Pretoze my sme traja a aj keby mam 3x do tyzdna lososa 1do tyzdna si objedname sushi a zvysok sa stravujeme normalne tak 1000€ na stravu neminieme. Zacala by som tym ze my nekupujeme obedy pre nase dieta ale tie obedy varim ja v kuchyni. Popravde 16 mesiacov je dost na to aby nejedla kupovane predsnidavky neviem ci ste to chutnali ale chutia ako grcka, myslim si ze dieta ma narok na normalne jedlo ked mate na jedlo vyhradenych 1000€. Dalej co mate pod pojmom na jedlo? Su v tom iba potraviny alebo aj restauracie a donaskove sluzby?

kubizde
12. jan 2025

@barborusienka 1000 eur je strašne veľa. Nerob impulzívne nákupy. Naplanuj si čo budeš variť a podľa toho nakup. Mne to veľmi pomohlo.

gulka123
12. jan 2025

Len na stravu dávate 1000€ nám chceš povedať hej?… tak potom s tými plienkami, vlhčenými atd atd oblečenie napr…tak koľko za mesiac das peňazí? 😃 trochu preháňaš nie?

januska12323
12. jan 2025

16 mesačné dieťa má už dávno jesť normálne jedlo a nie kupované výživy. Odrátaj plienky a iné veci a napíš koľko ostáva čisto na stravu. Pretože dať viac ako 500 - 600 pre dvoch dospelých a mini dieťa je veľa. Skús napísať jedálniček na celý týždeň a hneď povieme kde míňate zbytočne.

pe_mi
12. jan 2025

@barborusienka ahoj,určite plán,jedálniček .
Pozri si online Lidl,Kaufland,Tesco letáky a podľa toho ,čo je v zľave variť.
Nie ,že mám chuť na segedín, keď pliecko nie je práve v zľave.
Napr. Keď idem okolo chladničiek a vidím v zľave smotanu a knedľu ,šup do košíka a viem,že využijem .
Urob si jedálniček,keď je na niečo ozaj dobrá zľava ,kúp viacej, ako napr.mlieko, mrazená zelenina, ocot, múky
A potom už len dokupovať,ale len zľavnené veci ..

tiezjedna
12. jan 2025

@barborusienka ak sa ti to zdá veľa, tak si plánuj jedálniček a podľa neho nakupuj. Žiadna iná rada nie je. Pri dnešných cenách to zas nie je tak moc, ak kupuješ kvalitné potraviny.

oriesocek
12. jan 2025

Áno, 1000 eur je teda dosť pre 2 dospelých a takéto dieťa… dieťa by malo už jesť s vami skoro všetko…

11brano11
Odpoveď bola odstránená
ivik4
12. jan 2025

1000e je ozaj dost ,tolko neminieme ani my co okrem toho ze takmer denne varime, sme aj vkuse strceny po restikach a kaviarnach. Tiez sme traja ale dieta ma uz 9 rokov
Vsetko co kupite zjete alebo aj vyhadzujete ? Neviem jak by som vyzerala keby tolko pojem. U nas sa je 99% maso a ako pisem, taka suma nieje

barborusienka
autor
12. jan 2025

@miroslava2710 nie len samotné potraviny veď teraz sme nakúpili na víkend ciže sme mali 3 krát mäso v piatok sobotu nedeľu a už som spravila donášku Wolt z Tesca alebo z Billy za 120 eur a to len na 3 dní :O :O mäso plus kaiserky zelenina jogurty

katkaseiner
12. jan 2025

My 4 clenna rodina (deti vo veku 12 a 9) minieme 700-800€ podla dlzky mesiaca a toho co prave kupujem do zasoby, v tych 800 uz kludne aj drogeria, ale tej nenam vela, lebo plienky a vlhcene uz samozrejme davno netreba. Mozno raz do mesiaca dame nejake jedlo mimo, resp. 2x pizza donáška

sisska96
12. jan 2025

Vôbec nechapem ako nakupujes. 1000 eur na stravu strašne veľa

oriesocek
12. jan 2025

Ja veľa varím, keď mám čas. Ty si asi doma, takže by to išlo… rôzne polievky, omáčky, cestoviny, privarky…. Var na 2-3 dni, striedaj zeleninu, strukoviny, mucne, mäso, ryby….ked jeden deň varím granadir, zeleninovou polievku, vločky na raňajky, nejaké ovocie pomedzi to, atd. Tak druhý deň lososa, zemiakovú kasu a testovanú zeleninu…

januska12323
12. jan 2025

@barborusienka čo je v tom nákupe na tri dni?

marsmykkok
12. jan 2025

@barborusienka sme dvaja a prejeme tak do 300 eur mesačne a to kupujem aj sladké ku káve, občas džúsy, kofolu, minerálky. Kupujem len sezonne ovocie, je lacnejšie a aj chutnejšie, teda teraz jablká, banány ak sú v akcii, mandarínky, pomaranče, v lete melony, nektarinky, neskôr k jeseni hrozno a tak. Varím podľa akcii, len čo sa zje, ja rada robím mäsá na šťave, to kúsok mäsa v akcii a nejaké cestoviny alebo zemiaky a trocha zeleniny alebo hríbov a máš sýty obed. Aj bravčové na rasci máme radi a to fakt tam ide minimum surovín. A potom klasika bryndzové halušky, rezne, pečené kuracie stehná a tak, ale všetko kupujem v akcii. Varím zdravo, bez bujonov, do ničoho skoro nedávam múku na zahustenie, radšej dám viac surovín nech je jedlo hustejšie. A raňajky ja mám kávu a kúsok sladkého alebo ak som hladná nejaké pečivo ako buchty a tak, partner najčastejšie cornflakes s jogurtom alebo vianočku s maslom a džemom, obed robím väčšie porcie, večera podľa chuti či nátierky, obložený chlieb, hemendex, občas párky lepšie, tuniakový šalát, hustý guláš ak mám čas variť a tak. Pomedzi to je vždy ovocie a aj niečo sladké. Netreba zase si nedopriať a jesť ráno rožok s maslom, na obed zemiaky s maslom a na večeru chlieb s masťou a ovocie mať len na Vianoce, ale zase už mi je ľúto aj prežrať peniaze. Jedno obdobie som mala také, ked sme prežrali dosť a kupovalo sa plno blbostí a stačilo, to sú zbytočne vyhodené peniaze.

11brano11
Odpoveď bola odstránená
veselo_neveselo
12. jan 2025

@barborusienka
Musus nam dat viac detailov.

Pises, ze maso, zelenina, kaiserky a jogurty ta stali 120e. Lenze to urcite neboli len tieto 4 polozky, takze pekne najdi blok/objednavku, a pozri sa na to este raz.
Co si kupovala? Kolko by si platila keby si naozaj kupila len tieto 4 polozky?

A ak si kupila naozaj len toto, tak sa zamysli, co by si mohla nahradit tak, aby ti bolo lacnejsie? Napr. naozaj potrebujes 3 avokada - nestacilo by jedno? Alebo nerobit avokadovu pomazanku, ale tuniakovu? (Len davam priklady).
Dalsim bodom je maso, to naozaj nepotrebujete kazdy den. Nauc sa varit a jest aspon nejake vegetarianske jedla, pomozes jak penazenke, tak vasim traviacim organom.

13uzivatelka11
12. jan 2025

@pe_mi tak zas keď majú na to míňať 1000€ len na potraviny, zas nemusí ísť do opačného extrému a chodiť celý deň po obchodoch aby niekde kúpila smotanu v akcii a do druhého sla pre vajíčka 🤷‍♀️ to je zas taka zbytočná otrocina podľa mňa, keď na to nie je človek odkázaný..
Áno, je super urobiť si jedálny lístok na týždeň. A podla toho nakupovať, ale nie si robit jedálniček podľa toho čo bude kde v akcii

pe_mi
12. jan 2025

@13uzivatelka11 pýtala sa,ako ušetriť ,dala som jej radu, nie s tým,že vajíčka v Lidli, v Tescu zemiaky a v Kauflande kávu.
Tak som to nemyslela.
Keď ma blízko Kaufland a chce ušetriť ,dá sa to akciami v kaufe.
To nepovažujem za extrém ,ale pri dnešných výplatách a dražbe si dovolím tvrdiť ,že klasické rodinné nákupy, každá rodina pozerá na akcie

mon29
12. jan 2025

To je strasne vela.. To sa zmestis v pohode do polovice a nemusis ani odtrhavat od huby.. Mna stoji nakup na tyzden asi 70 eur.. A to mam dve deti. Podla mna ty nakupis zo vsetkeho a potom poriadne ani nevaris... Asi nevies ako varit, kombinovat a vyuzit zostatok, ze? Alebo mate maso denne? Alebo ako varid a fungujes v kuchyni..? Ak ma dieta presnidavky a nakup 120eur na 3 dni??

lenkakravcova
12. jan 2025

@barborusienka ehm. My sme 2 dospeli, 3 deti a na stravu dávame cca 600€ a to si myslím, že niekedy nakúpime veľa sladkého a pochutin navyše čo by sme nemuseli..
To čo prepanajána kupujete?
A to teda my nejeme bravčové, ktoré je najlacnejšie mäso..
Však pozeraj čo je kedy kde v akcii a keď je napr olej za 1,9€ tak si kúp 3ks a nie potom keď bude za 4€ a tak to so všetkým treba robiť (ak máš aspoň mini špajzu alebo miesto v kuchynskej linke - lepšie využitý priestor než tam skladovať 12 hrncov..). Pečivo samozrejme je výnimka. Jogurty a ovocie na striedačku tiež podľa toho čo je v akcii.

gaia14
12. jan 2025

V prvom rade planovat jedalnicek dopredu a podla toho nakupit, podla zoznamu, ziadne impulzivne nakupy. Ak chces usetrit este viac, tak najskor pozriet akcie v obchode a podla toho naplanovat ten jedalny listok. Malej ziadne kupovane presnidavky, normalne vase jedlo, pripadne upravene pre nu v mensom hrnci (menej soli, bez chili atd). Donasky ozaj vynimocne. Dost vela usetris aj ak si spravis aspon par dni bezmasovych - moznosti a receptov su stovky, strukoviny, huby, syr, barsco namiesto masa...

niekto2hy
12. jan 2025

A pred nakupom sa ,,najest".😎

44janica44
12. jan 2025

@barborusienka 120 e na 3 dní pre dvoch a malé dieťa je brutálne veľa. Pokiaľ ste teda nezjedli 10 kíl mäsa.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
rachel36a
12. jan 2025

My chodíme pravidelne v nedeľu na obed aj do reštaurácie, ale teda 1000€ mesacne ba jedlo neminiem pre troch ani nahodou

miroslava2710
12. jan 2025

Tazko sa takto radi lebo nevieme kolko toho zjete a ako presne vyzeraju tie nakupy. Ale zrovna tie jogurty mozu spravit vela. Ja kupujem len biely ale zrovna som dva dni dozadu mrkla po jogurtovh ochutenych v obchode a teda tie ceny ma riadne prekvapili. Tam by som mozno vyberala vzdy take co su aktualne v zlave. Inak ak nakupujete v tesco odporucam clubcard bez nej su tam potraviny za mna riadne predrazene. A tie predsnidavky by som osobne zrusila ako som spominala chutia ako grcka a su dost drahe to moze byt mesacne dost velka polozka.

deti95060810
12. jan 2025

1000 eur neminiem na stravu ani pre nás 6tich v domácnosti...
áno nakupujem v akcii...

xckaretxxx
12. jan 2025

@barborusienka ak kupuješ s rozumom 1000 stačí na 2 mesiace

Strana
z2