icon

Ako ušetriť peniaze pri náraste cien?

ksenia16
30. aug 2024

Podnájom, potraviny, všetko ide hore. Strašne

lenkasarka
30. aug 2024

@lakebabe no práve ja nazo nemám ani čas ani chuť robiť si nejaký zoznam. Ja si tak vždy poviem,že ja to môžem okaslat aby som si ešte aj prášok vyrábala,alebo čo. Chodím do práce aby som zarábala a míňala žijem len raz a do hrobu si tie Eura nevezmem. Tak si doprajem všetko po čom túžim a na čo mám.
@1ryba Kľud ja to predsa nemyslím v zlom. Ale niekedy je to naozaj na úkor kvality. Možno som dala zlý príklad,ale ja som sa tá určite nechcela dotknúť a ani nikoho iného. Len ma to zaujimalo,lebo ako čítam niektorí ľudia sú naozaj veľmi,ale až veľmi šetrní,alebo ako to nazvať.
@bessie12 ty si ako moja mamka tá presne vie koľko čo stojí a aj kde,ale tak ona má už chorobu z povolania 🙈

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
30. aug 2024

@1ryba to som rada

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
30. aug 2024

@lenkasarka mne to aj muž vždy v obchode povie, že jedlo je posledné na ktorom budeme šetriť. Na co mame chuť to sa vezme, keď je to co mame radi v akcii som rada, keď nie svet sa nezruti. Varím denne takže nemám šancu si to naplánovať, ved my ani dnes nevieme co chceme jest zajtra. Ale zas vždy si poviem ze nefajčím, nepijem tam ušetrím dosť

bessie12
30. aug 2024

@lenkasarka myslim, ze to robim kvoli tomu, ze moja vyplata nie je nic extra. Aj na NL je to bieda. Len u mna je ten ? problem ?, ze mam slabost na porcelan a kristal, ale zatial sa drzim a nic neobjednavam, aj ked ma uz dlane svrbia 😂 a potom su tu Vianoce. Aj ked som povedala, ze tento rok si nic kupovat nebudeme, tak ja uz teraz citim, ze to asi porusim 🙈 ale na druhej strane som nepovedala, ze vianocne dekoracie a ozdoby kupovat nebudem 🙈😂

lenkasarka
30. aug 2024

@1ryba v tomto aom ja uplna koza. Aj keď vidím že akcia a mám to doma tak ja to nekúpim,lebo mi to zavadzia. Mám posledné dva kotúče toaletaku idem a kúpim celé balenie a práve vtedy žiadna akcia nie je 😂 ja do mraznick nekupujem nič takto. Iba keď mám divinu,nanuky a letné ovocie ako maliny,jahody a tak, keď napr kúpim kuracinu a varím len dcére tak ostatne dám do mraznicky,ale účelovo nikdy. To máš super ako ja tá v tomto obdivujem. Ja som zhýčkaná a rozhadzovačná mna vlstne baví minanat tie Eura

lenkasarka
30. aug 2024

@lakebabe a varis každý deň? Mna by trafil šľak,ale nezjem ani 3 dňové jedlo. A tým,že mám prísnu diétu tak moje jedla sú úplne že rýchlovky

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
30. aug 2024

@lenkasarka denne ja som doma do roboty nechodím, takže nemam kam chodit na obedy, chlap na obedy chodí domov. Ohrievane nezjeme takže varím každý deň dve porcie. Asi tak 5 dní z týždňa. Tak 2 dní z týždňa ideme sa najesť von ako kedy je chuť.
Ale zas ja varím také jednoduchšie zdravšie jedla, veľa v teplovzdušnej fritéze, maso na gril a zelenina a také takže sú to rychlovky. Žiadne dve hodiny za sporákom.
Len my nikdy nevieme na co budeme mať zajtra chuť. To sa vždy rozhodneme až ráno co chceme jest 😄 ako to neplánujem nijako😄

lenkasarka
30. aug 2024

@bessie12 VILLEROY & BOCH? Tak to účet plače 😂😂ja zas som na Maxwell & Williams ale ja si neulietavam na vianočných a tak.
@lakebabe dcéra sa tak rozhoduje za pochodu,že zemiaky s maslom a v strede varenia,že zmenila som názor, radšej kašu 😂 ja tiež nevarim nič náročné. Nemám nato chuť,ani čas to vari babka.

lakebabe
30. aug 2024

@lenkasarka tak to ešte je ten lepší prípad zo zemiakov kašu spraviť 😄 ja čas mam ale odmietam sa tým dlho zapodievat. Ja si ráno vypočujem žiadosť na menu a podla toho varím 😄 dnes to bola žiadosť ísť na Burger tak som mala voľno v kuchyni😃

ekira1
30. aug 2024

@maca1984 maslo je vzácna komodita, ono je to skôr do plaču, ľudia dokážu za týždeň ukradnúť paletu masla. Pri akciách, kde je viac tovaru, tak 1 až 1,5 palety cukru a múky, trvanliveho mlieka za týždeň. Potom idú malé vody hlavne v plechovkách, to tak kartón čo pár dní. A energetické je tiež samostatná kapitola. Alkohol býva strážený, ten len sem tam kartón.

bessie12
30. aug 2024

@lenkasarka z toho mam len terinu misu na polievku 😀 ale inak ja som skor na cesku klasiku Bohemia crystal a porcelan 😀 nemusi to byt len vianocne. Mne sa to celkovo velmi paci. Mam doma uz zopar servisov ( kuk moju stenu ), ale zatial som len v zaciatkoch kupovania, takze toho vela nemam 🙈 ale tak ci tak to lezie do penazi 😂

lenkasarka
30. aug 2024

@ekira1 čože? Tak sa kradne? 🙈🙈🙈 tak toto by som nikdy nepovedala. Akože ja sama som bola svedkom ako spoluobčania na seba obliekajú 7 vrstiev tričiek a mikín,ale potraviny to som si nevšimla.
@bessie12 tak mna by si asi upalila. Šálky mám Maxwell,ale pohare mám za 3 Eura z tesca a to vždy v mycke porozbijam.

lakebabe
30. aug 2024

@ekira1 normálne rozmýšľam kto ide kradnúť malú plechovku sodovky 😳

bessie12
30. aug 2024

@lenkasarka na bezne pouzivanie mame obycajne pohare z ikea ci action a tak isto aj taniere. Ale ked je nejaka oslava ci rodinne posedenie, tak mam rada, ked je pekne prestrety stol. Vtedy aj to jedlo lepsie chuti 😀

Inak mne sa uz podarilo stratit zopar ks priborov. Doteraz neviem kde su 😂 porozbijat taniere, salky, hrnceky, pohare .. V tomto to som velmi sikovna 😂

maca1984
30. aug 2024

@ekira1 to je hrozné, že maslo sa stalo tak vzácnou komoditou 🙈 cukor, múka, mlieko.Také základné suroviny.

lenkasarka
30. aug 2024

@bessie12 hej to aj nám mizne pribor a to som už prišla nato kam mizne. Lyžička v jogurte a bim do kosa. 🙈 čistila som zeleninu a k šupkam som pribalila aj nožík. Zrejme to u vás bude obdobne

ekira1
30. aug 2024

@lakebabe sodovky nie, skôr Coca cola a pod., alebo nestea ľadový čaj, zmiznú čo hodina to plechovka 😀 už si robíme srandu, že na ne chodí nestea gang 😁

lakebabe
30. aug 2024

@ekira1 no pána to už keď sa nestea rozkrada to tu nedopadne dobre ale tak asi sa spoliehajú ze sa im nič nestane

ekira1
30. aug 2024

@lenkasarka hlavne to prenášajú na spodu košíka a samoobslužné pokladne sú na to ako stvorené. Ako ich dali reťazce, krádež strašne vzrástli. Už dali I východ na účtenku, ale málokedy sa kontroluje nákup, či je všetko na účtované. Slováci sa hneď chopili šance ľahšie kradnúť 🙄

lenkasarka
30. aug 2024

@ekira1 som šokovaná,že im tá hanba stojí zato🤦‍♀️

ekira1
30. aug 2024

@lakebabe malé plechovky, ľahko sa niekde šupnú. Tak skôr to budú puberťaci ako dôchodcovia. Alebo milujem keď zjedia, vypijú a obal šupnú niekde za regál. No bufetka zadarmo.. by som vedela písať romány akí sú ľudia vynaliezaví. Fakt príde kartón nestea, na obed už je pol kartona, na druhý deň prázdny regál a cez kasu prešlo pár kusov..

lakebabe
30. aug 2024

@ekira1 a nemáte to nejako na kamere ? Ja si to ani neviem predstaviť takú hanbu

ekira1
30. aug 2024

@lenkasarka tak hanba, urobia sa blbí, že to zabudli, alebo im to zrejme kasa nezobrala, nejako sa vymazalo atď. Zaplatia to a o pár dní skúsia zas. Keď to majú niekde skryté, to je iné, ale kradnúť v košíku im nikto zámer nedokáže. Takže iba výsmech zamestnancom ktorí si ti nepriamo zaplatia..

lenkasarka
30. aug 2024

@ekira1 vy to potom po inventúre musíte platiť ?
Moja hlava to stále neberie je mi na grc z nich fakt

ekira1
30. aug 2024

@lakebabe oni veľmi dobre vedia kde je kamera a kde nie.. a SBS má fakt iné roboty ako sledovať 1€ veci..

ekira1
30. aug 2024

@lenkasarka platiť priamo stratu nie, ale odrazí sa to na zvyšovaní platov, prémiach, mimoriadnych odmenách.. žiaden zamestnávateľ nebude platiť viac ako musí, keď mu zamestnanci nezarobia.. a samozrejme platí na zamestnancov, aby straty neboli..

lenkasarka
30. aug 2024

@ekira1 to je veľmi smutne a som doslova zhrozená ako to všetko funguje. Nemala som o tom ani poňatia.