Ako ušetriť peniaze pri náraste cien?
Podnájom, potraviny, všetko ide hore. Strašne
@tiezjedna u nás 500 za 3 a aj viac
Skúste šporiaci účet. Ja bývam sama zarábala som tak 800€ priemerne a 370 len nájom. Nechodím už na veľké nákupy kupujem niečo len keď idem variť. Nemám nikoho ani rodina mi nepomáha ku tomu mam ešte dve micky. Všimla som si že keď človek nenakupuje vo veľkom a len keď naozaj nutné niečo potrebuje tak skôr ušetrí. Treba sa pozerať aj na ceny. Ja sa pozerám a aj keď vidím že jogurt hentaky stojí o 10 centov menej tak kúpim ten lacnejší. Treba si aj určiť priority. Ja som si našla najprv brigádu popri zamestnaní a teraz zamestnanie mením aby som zarobila viacej. Keď bývate sám sama veľmi si rozmyslite čo je potrebné a čo počká. Pretože musíš.
@tiezjedna ....1500 za jedlo? Fuuha.No bežne robíme tak raz týždeň veľký nákup okolo 80- 90 €.To hlavne mäso,mlieko a tak a potom už len dokupujeme.Dnes som dokupila veci na víkendové varenie a do utorka máme pokoj.Nevarime každý deň. A deti sa stravujú v škole,už teraz keď začne.
@booklover123 mne toto absolutne nefunguje. Ak ideme raz tyzdenne, minieme 120-150. Ak idem kazdy den, min 30 tam necham.
@1ryba ulavila si si keď si sa vysmiala? Je ti lepšie?
@amelie2017 veľmi záleží ci ste úplne sama alebo s niekym. Mne to funguje ale ako som písala som len ja takže to čo si kúpim alebo zjem je na mne.
@booklover123 a ja keď si navarím tak mam na 4-5 dní pokoj
@booklover123
@booklover123 ďakujem, ste šikovná
@lucia13022023 toto je pravda, teraz bohužiaľ riešenie je len viac zarábať
@lucia147852 vaše odpovede určite nič nepomôžu. Lebo len píšete akí ste šikovní, poďte do prenájmu a uvidíme ako ste šikovní.
Väčšina býva z mamkou len aby neplatiť nájom a sú strašné hrdí na seba.
@booklover123 & dní to už nie je čerstvé, chudátko manžel a dieťa
@ksenia16 zbytočne tú útočíš na všetkých... človek ktorý má málo, zatne zuby a snaží sa niečo urobiť aby sa mu žilo lepšie. Takýto človek nemá snahu to riešiť verejne, lebo jediná pomoc žiť lepšie je na ňom samom... Tieto tvoje útoky ti určite nepomôžu, radšej porozmýšľaj ako stiahnuť výdavky alebo navýšiť príjem..
@ksenia16 Joj, chudiatko moje, bývala som 3 roky v podnájme… a myslíš že už keď máš “svoje” tak nič neplatíš či ako si to predstavuješ?
@ksenia16 a keby chceš ešte rýpať do stravy tak mám muža s HIT a dcéru s potravinovými alergiami. Ak vieš čo to je, tak vieš čo a v akej kvalite musia takýto ľudia jesť
Urči si maximálne výdavky a nechoď cez danú sumu, kupuj menšie množstvo, pozeraj zľavy, variť, lebo potom už len vyšší zárobok, bohužiaľ.
@ksenia16 sami sme si kúpili za ušetrené peniaze za výhodnú sumu pred 7 rokmi
@pribinak nakupujem v tescu a varím doma na niekoľko dni a vermi zmestime sa v pohode
Mna naozaj zaujima či úplne všetky kupujete všetko len v akciách. Alebo teda ako tu bolo spomínané,ze radšej kúpite lacnejší jogurt. Radšej kúpite menej kvalitne lebo je lacnejšie? Nemám v úmysle rýpať,len sa naozaj pýtam.
@lenkasarka ja niekedy len čumím ako vedia ľudia ekonomicky nakupovať. My sme dvaja a keby tu dám tie cifry, co necháme mesačne v potravinách tak koniec. Ale zas nevyužívame žiadne stravovacie zariadenia v práci a podobne. Obdivujem , že si to niekto vie tak rozplanovat. Ja pošlem každe ráno chlapa na rožky a necha tam minimálne dvacku. Veľké nákupy ani nehovorim
@lenkasarka ked sa nam podari kupit nieco v akcii, tak sa tomu potesime, ale inak na ceny velmi nepozerame. Aby som bola presnejsia moj snubenec na to nepozera. Ja prave naopak. Casto prepocitavam a ked je nieco drahsie / drahe, tak to nekupim. Pokial to vyslovene nejak extra nepotrebujem. Ale na potravinach by som nesetrila. A vlastne to je asi ta posledna polozka, na ktorej by som setrila.

Ako ušetriť? Píš si týždenne menu - raňajky, obed, večera. Nenakupuj bezhlavo, premysli si, nechoď do obchodu hladná, nevyhadzuj potraviny, kupuj v zľavách.
Mne osobne nikdy nie je ľúto dávať peniaze za potraviny, aj keď áno, ceny stúpajú neskutočne. Bol zvolený ten, kto bol, vraj bude ešte horšie, čiže len zatnut zuby a makať aby bolo lepšie.
My sme dvaja dospelí a jedno 1,5 ročne dieťa a minieme 400-450eur mesačne ak nerátam restiky. Pre niekoho malo, pre niekoho veľa.