Ako ušetriť s dieťaťom a rozpočtom 500 eur?
Ahojte, potrebujem momentálne čo najviac ušetriť. Žijem sama s 12 ročným dieťaťom. Po odpočítaní platieb za byt,elektrinu,tv a internet potrebujem vyžiť z Max. 500 eur, čiže 500 eur mať na stravu, drogériu, oblečenie, všetko pre mňa a dieťa. Máte nejaké tipy? Hlavne matky samozivitelky, ktoré viete čarovať s peniazmi. Prosím bez urážok a ponižujúcich komentárov. Ďakujem
@michaelam2 áno musím variť aj sebe. Radšej varím čo nám chutí.
@michaelam2 ty si ty. Môžeš tak vychovávať. Ja som dcéru z obedov odhlásila a kašlem aj na obedy zadarmo. Len nechápem, prečo máš potrebu radiť autorke (ktorá si svoje dieťa pozná) ako ma dieťa "donutit" chodiť na obedy do školy.
Ja varím to, čo si povie. Ja ťa chápem a myslím si, že to zvládneš 😉
@saraxyz boze zase donutit 🙈 a kde ju nutim? Dostala som otazku tak som na nu odpovedala. Neries to uz radsej prosim 😀
ani nasa nejedava v skole, nebudem platit za nieco co nezje a pride hladna a obeduje doma , cize obedy sme zrusili na druhom stupni , aj tak obedujeme vsetci doma , sice neskor cca okolo 14.00 , inak k teme myslim ze sa to da zvladnut 🍀
@saraxyz mne ešte aj triedna volala keď dali obedy zadarmo aj daňový bonus že sa môže zároveň poberať, že či o tom viem,že som ju neprihlásila. Áno viem,ale načo tam bude chodiť, zabije tam pol hodinu a iba pobrble a vyhodí sa to.
@saraxyz ďakujem 💞
@saraxyz ja svoju tiez nie... ona by kludne drzala hladovku absolutne by na nu neplatilo ziadne nutenie ani si neviem predstavit, ze by som nutila dieta ...pritom.dcera je fakt vsetko, ale inak uvarene a upravene nez v skole a ja jej rozumiem... sama som.videla tu rozvarenu gulu spagiet s riedenym.kecupom a syrom co sa s mliekom nestretol .... a ja rozumiem, ze nemaju budget v skole normalny na porciu, ale nutit do toho dieta, ked to nechce...
@fairyy moja snáď ani hlad nepociťuje 🤣🤣🤣
@lubka73 aj ona keď príde zo školy. Už hodinu dve hore dole...či má obed o 12tej alebo o 14tej je jedno
@michaelam2 vidíš tam uvodzovky? Áno, je veľmi malý rozdiel "donutit" a "naučiť ju jesť v škole" i keď vôbec nechce.
@katarinaba Čo si taká nabrúsená? Tých pár €, čo si ja prispejem,do výplaty ani nerátam, dôležitá je celková suma, ktorú mi nabijú na gastro kartu. Kto chce, pochopí,kto nie,jeho vec.
Niektoré moje kolegyne si tiež dali peniaze vyplácať vo výplate,a teraz nariekajú, že sa im to rýchlo rozkotúľa, preto si to po roku plánujú zase dať cez Up Dejeuner.
@jaja20 prave naopak este horsie je ze to nemozes pouzit inak ako na potraviny, autorka zjavne vie sporit pri strave a varit zo zasob ... najvacsiu sarapatu robi prave drogeria a na zaciatku skolskeho roka skolske potreby a oblecenie .. ak by to urobila ako ty ze si to da vyplatit na stravovaciu kartu bude vediet menej carovat v obchode
@jaja20 kto je nabruseny? Len som ti napisala, ze nemozes napisat niekomu, ze k vyplate este dostane minimalne 120 EUR (resp. ze ma vo vyplate 120 EUR). Ty dostanes v mnou napisanom rozmedzi tiez rovnaku sumu, bez ohladu na to, akym sposobom si prispevok uplatnujes.
Presne pre toto potom ludia chodia za zamestnavatelom a stazuju sa, ze nedostavaju to co maju dostat.
@saraxyz pozri, su rodicia co to svoje deti naucia a vsetci su koniec koncov spokojni a su rodicia co nenaucia a varia kazdy den a tiez mozu byt spokojni. Tvaris sa ako keby to bolo nieco strasne ked dieta musi jest v skole ked nechce. No ktore dieta bude jest radsej v skole ako doma?? Niektore jedalne varia fakt dobre a vies co? Tie deti to aj tak nejedia a utekaju domov k maminke alebo babke. Nie vsetci ale maju moznost doma kazdy den vyvarat.
@fairyy no niekedy som tiež kúpila na lístky aj to čo som nepotrebovala, veď reku "zadarmo". Budili to taký dojrm.Mne to vyhovuje mať vo výplate.
@michaelam2 ono keby to to bolo tak, že dieťa vidí jedlo ktoré mu nechutí, tak sa na ten deň odhlasi. Ale fakt u nás v škole je strava hrozna. A áno, ja osobne som jedla stravu z inej školy (v robote sme si niekedy objednávali) a ta mi chutila a keby tak varili aj v škole dcéry, tak na obedy by chodila.
@fairyy Za stravenku viem v obchode kúpiť úplne všetko.
@michaelam2 tak ja som mala moznost par x vyskusat obed zo skolskej jedalne od nas,a teda..polievka zriedena voda bez chuti,hlavne jedlo take kombinacie,ze sa necudujem ze dcera mava bud zapchu alebo hnacku..takze chodi domov hladna
@saraxyz napríklad môj ja mám 134 eur stravné
@saraxyz je to smutne ze stale niektore skolske jedalne takto varia…

@saraxyz ja ju ani doma neprinútiť keď nechce. Normálne ju dokáže napínať na zvracanie.