Ako ušetriť s dieťaťom a rozpočtom 500 eur?
Ahojte, potrebujem momentálne čo najviac ušetriť. Žijem sama s 12 ročným dieťaťom. Po odpočítaní platieb za byt,elektrinu,tv a internet potrebujem vyžiť z Max. 500 eur, čiže 500 eur mať na stravu, drogériu, oblečenie, všetko pre mňa a dieťa. Máte nejaké tipy? Hlavne matky samozivitelky, ktoré viete čarovať s peniazmi. Prosím bez urážok a ponižujúcich komentárov. Ďakujem
@fedka333 Hm ono je to rôzne bohužiaľ :(
@zazka666 tak ale súkromní sú asi už všetci, či? Čo počúvam každý platí také sumy...
@david1202 ja čo varím? Tak napr teraz som varila koložvársku kapustu a máme ju na tri dni pre dve na obed. Keď robím napr fašírky, pridám k tomu buď vločky alebo sóju plus zemiaky, tak to tiež je domu eur
Tak to ťa chválim ,že tam sú aj bielkoviny a sacharidy,lebo som už aj čítal že niekto robí len zemiaky a nejaká zelenina a to je kľudne aj týždeň .
@david1202 ďakujem. Tak tiež urobím aj granadír napr, teraz máme cestoviny s tvarohom, cez vikend guľky v paradajkovej omáčke a knedľa. Tak tie guľky tiež vyjdú do 7 eur myslím...
@katarinaba malo by byť v čistom ,nie v každej firme to v čistom máš ,pri výplatnej páske sa veľa ľudí nevie zorientovať ani koľko dostal ,tak že trepeš ty.
@david1202 ak to niekto ma v hrubej mzde, tak bud maju zlu mzdarku alebo zamtel porusuje zakon. Takze je to chyba. Prispevok sa ma vyplacat vopred a v stanovenej minimalnej az maximalnej vyske a tym padom sa vyplaca cisty.
Ak o niekom vies, ze takto ma vyplacany prispevok, tak ho na to upozorni, lebo je to nespravne.
Asi väčšina. Ale vo väčších mestáchm, v univerzitných nemocniciach sú štátni. Ja som hľadala zubárku, ktoré bude vedieť pracovať s mojim synom, lebo nechcel otvoriť ústa a zhodou okolností bola štátna. Boli sme tam do jeho 14. , potom ma požiadala, aby som si pohľadala inú, lebo mala aj pacientov, ktorí k nej dochádzali z iných miest. Takže hneď som videla ten rozdiel

@katarinaforever Môj muž má tiež 132 stravné a ja som mala napriklad buď smiešnych 20 eur k výplate alebo nechutné obedy …