icon

Ako vianočná odmena ovplyvní opatrovateľský príspevok?

9. dec 2025

Ahojte ak pracujem na skrátený úväzok a môj plat je v cistom cca 500€ a ak by som dostala vianočnú odmenu napr viac ako 200€ čiže by som presiahla tých 710€, tak mi OP vezmú za jeden mesiac alebo si budem musieť potom odznova podávať CELU novu ziadosť na OP?

rachel36a
9. dec 2025

Kamoška musela novú žiadosť davat

autor
9. dec 2025
@rachel36a

Kamoška musela novú žiadosť davat

@rachel36a toto je neskutočne... a to teraz niekedy bolo?

vava1804
9. dec 2025

Neovplyvní nijako. Na potvrdení o príjme pre potreby ÚPSVaR nech mzdárka rozpíše mesačný príjem + odmena. Odmeny sa nezapočítavajú do mzdy.

autor
9. dec 2025
@vava1804

Neovplyvní nijako. Na potvrdení o príjme pre potreby ÚPSVaR nech mzdárka rozpíše mesačný príjem + odmena. Odmeny sa nezapočítavajú do mzdy.

@vava1804 to máš odkiaľ? Všetko sa započítava.. je to príjem a ich to nezaujíma ze je to odmena, len sa tešiť z toho budú ze odoberú OP.. ešte v septembri ma na to upozornila na úrade ale ja som rátala s odmenou maximálne 50 eur.. toto by sa mi nebolo prisnilo ani nahodou

rachel36a
9. dec 2025
@anonym_autor

@rachel36a toto je neskutočne... a to teraz niekedy bolo?

@anonym_autor v lete, tiež dostala odmeny...je to zdanitelny prijem, cize sa to počíta nech to napise mzdarka akokolvek

autor
9. dec 2025
@rachel36a

@anonym_autor v lete, tiež dostala odmeny...je to zdanitelny prijem, cize sa to počíta nech to napise mzdarka akokolvek

@rachel36a ja som myslela ze vezmú len za tento jeden mesiac a potom ked človek má zas nízky príjem tak naspäť pokracuje vyplácanie OP 😪

andrejka1974
9. dec 2025
@anonym_autor

@rachel36a ja som myslela ze vezmú len za tento jeden mesiac a potom ked človek má zas nízky príjem tak naspäť pokracuje vyplácanie OP 😪

@anonym_autor a nedalo by sa vyplatiť v hotovosti vysvetliť situáciu a možno budú ústretový , ja som tak tiež raz požiadala a bez problémov mi dala v hotovosti

vava1804
10. dec 2025

Beriem informáciu späť. Odmeny sa zvyčajne započítavajú do príjmu, ale v konkrétnych prípadoch špeciálna odmena 800 € pre štátnych a verejných zamestnancov, ktorá bola vyplácaná lete 2025 sa do príjmu nezapočítavala vďaka vládnej novele. To bol náš prípad.

autor
10. dec 2025
@vava1804

Beriem informáciu späť. Odmeny sa zvyčajne započítavajú do príjmu, ale v konkrétnych prípadoch špeciálna odmena 800 € pre štátnych a verejných zamestnancov, ktorá bola vyplácaná lete 2025 sa do príjmu nezapočítavala vďaka vládnej novele. To bol náš prípad.

@vava1804 toto viem aj sama.. ja píšem o vianočnej odmene