icon

Ako viete žiť z takej výplaty?

12. máj 2023

Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť

slniecko5
17. máj 2023

@babulkomale áno,aj my sme to tak urobili naposledy.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
17. máj 2023

@0902573215 tak ja som myslela ze mam deti slabych jedakov ale teda asi nie. Mladsi zje aj tri termixy ked ma chut. Ma najradsej maso bez prilohy. U mna su tie sumy co pises sci-fi. Uz len ked vybehnem do Jednoty na maly nakup cerstvych veci tak 50€ padne.
A stale je lacnejsie aj chutnejsie ked si manzel vezme do prace co navarim, lebo v niektorych mestach menu pod 10€ nedas a za tolko mam kopu kuracich prs v akcii.
Ale kazda somarina je draha, uz aj ta co bola lacna.
Vela peciem ale aj tvaroh, cukor, kakao, maslo, vsetko stoji vela.

dankanka
17. máj 2023

@babulkomale jednota je najdrahsi obchod ale!

kvietocek87
17. máj 2023

@0902573215 aspoň si nerobte srandu, že 200 eur na celý mesiac pri takom počte ľudí a zvierat za stravu.Ved aj taká strava pre hospodárske zvieratá niečo stojí treba zrno, šrot a neviem čo ešte, podľa toho čo chovate

slniecko5
17. máj 2023

@babulkomale ja som sa minule už pozastavila, keď som za toaletný XXL papier dala 9,99 eur🙄.
Pred rokom stal polovicu.
Ok, všetko chápem, už sa to zdražovanie spomaľuje, ale cez to všetko si myslím, že ak je tu veľká skupina ľudí s príjmami 1000 eur a menej, je to jednoducho likvidačné. A to nefandim ficovi, ani pellemu, ale proste zdravú rozum mi ešte funguje.

0902573215
Autor odpoveď zmazal
dankanka
17. máj 2023

@slniecko5 ale netreba zit iba v slovenskej bubline. Rano som pocuvala spravy z usa..ludia tam riesia presne toto, vyberaju si uz co kupia a co nie. A ked sa na tuto temu rozpravam s kamaratmi z kanady, nemecka, talianska ci anglicka tak vsade je to to iste 🙂. A to o nasich krasnych politikoch ani nechyruju.

tamtumdo
17. máj 2023

@anetka34 s tými platmi,no toto je smutná realita ,,bežných" pracujúcich žien, darmo je človek kvalifikovaný...áno sa dá sa zarobiť viac, ale nie všade,nie všetci žijeme na ,,západe". Ženy si často vyberajú prácu podľa prác..doby...lebo su limitované napr. dieťaťom, môžu sa snažiť ako chcú,môžu sa dovzdelat, ale vyšie to v ich firme nepôjde aj tak. Nemám rada rady typu, zmeň prácu,keď nie všade to kvôli tým ocr ide,človek je rád že to má ,, tolerované " ako má,odstahuj sa,dovzdelaj sa...to nieje ozaj pre každého riešenie,ktoré by mu pomohlo. Problem je v nízkych platoch...lebo všetky práce su potrebné,niekto ich robiť musí....len ten plat des a hruza..

babulkomale
17. máj 2023

@dankanka ano to viem, kupujem tam len urcite veci

babulkomale
17. máj 2023

@slniecko5 ano tiez nechapem ako toto ludia s nizsimi prijmami davaju...otras ceny.

babulkomale
17. máj 2023

@dankanka presne, v Nemecku v supermarketoch uplna ina atmosfera ako par rokov dozadu. Ceny ako u nas, akcie samozrejme menej a prijmy vyssie a aj tak chodia, pozeraju, porovnavaju. Im zostane viac na cestovanie ale vacsine nasich dochodcov akurat oči pre plac. Myslim tych co maju ozaj malo, nie vysluhovych ani pracujucich.

kvietocek87
17. máj 2023

@mamula20 bože veď tak robia skoro každý,aj my sme mali predtým známeho na STK a nachystala som mu auto pred bytovkou,on si ho zobral a keď mu skončila smena v stanici STK tak ho zobral a prišiel na ňom z práce a ešte mi ho nechal odparkovane pred cinzakom.Teraz sa už objednáva na konkrétny čas, takže len prídem,on si ho vezme a spraví,co treba a idem preč.Predtym by som musela veľmi dlho čakať, preto si ho rovno on bral známy.Ved to sa už dávno robilo, čo píšete

slniecko5
17. máj 2023

@dankanka tomu tiež rozumiem, máme známych v iných krajinách, ale tam je to o rozhodovaní trošku inom, či si kúpia iphone 14, alebo si vystačia s 10tkou😀. Nie či majú na keksíky alebo džús napríklad.
Ja sa nesťažujem, len proste na slovenské platy sú tie ceny nepomerne. Najvyššie v eú.

podmostom
17. máj 2023

@kvietocek87 moze jej to vychadzat ak ako pisala, detom nedava ranajky a na veceru len krajec chleba alebo polievocku, takze defacto deti doma hladuju alebo jedia extremne malo a skromne, nad vodou tych vacsich drzi len ta skolka. Normalne ale deti ranajkuju a maju lepsiu veceru. Takze rada ze dat 200 eur na stravu mesacne, to uz mi pride fakt extrem kedy clovek len potrebuje nejako ledva prezit. Dalsia vec, ze deti rastu, moj 13 rocny ma v skole uz len obed a co teeeen toho doma preje.. A to tiez mu nekupujem sladkosti ako autorka, ale ak by som mu nedala ranajky, desiatu a poriadnu veceru, tak by zjedol mna.

babulkomale
17. máj 2023

@0902573215 no a pol prasata stoji kolko? Viem ze to kupis narazovo ale potom nemas zas peniaze v tom mesiaci. Aj ja kupujem v akcii viac ale potom mi treba narazovo viac penazi predsa.
Lebo dnes kupim v akcii oleje, o tyzden maso a tak...medzitym cerstve veci.

0902573215
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
17. máj 2023

@0902573215 tomuto všetkému chápem tiež som na dedine vajcia mame domáce, džemy , uhorky, kompoty si robím svoje, lebo pečiem veľa, ale hlava mi neberie 200 eur pre 5 ľudí to 40 eur na osobu mesačne. To nevyjde ani na pecivo. Dnes rano rozky sunka chlieb v jednote 10 eur. To su jedny Raňajky. Rátala si do toho aj toho pol prasatá? Príp iné veci ktoré kupuješ hromadné? Moja mama ma 74 eur žije sama z dôchodku a už aj ona sa do 200 eur mesačne na stravu vtrepe ltt a to je stara škola co šetrí všade.

babulkomale
17. máj 2023

@lakebabe tiez zavarame aj uhorky aj dzemy ale aj cukor nieco stoji a veru dost. Nerealne...

0902573215
Autor odpoveď zmazal
kvietocek87
17. máj 2023

@podmostom ja kúpim deťom aj sladkosti.Nebudem sa ondit za nejakú horalku,alebo čokoládu.Ved to nejedia na kilá a aspoň niečo im dopriať.Co by z toho života mali.Moje chodia aj na obedy,ale aj tak zvyknem variť a mávajú aj teplú večeru.

slniecko5
17. máj 2023

@mamula20 no ja som si povedala koľko chcem vo firme zarábať po RD a tvrdo za tým pôjdem..
Keď nezatlacis, nemáš...

julish
17. máj 2023

No asi by som zredukovala auta a využila mhd

0902573215
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
slniecko5
17. máj 2023

@mamula20 buď rada, vybojujú to za teba. Aj u nás je to veľká téma, fandím im zdiaľky.

lakebabe
17. máj 2023

@babulkomale ved o tom hovorím to zavaranie tiez nie je lacná sranda a džemy a podobne

mamula20
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
17. máj 2023

@slniecko5 bohuzial to dopadne casto tak, ze vezmu "lacnejsieho". Drzim palce.