icon

Ako viete žiť z takej výplaty?

12. máj 2023

Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
dankanka
17. máj 2023

@0902573215 tak hej..ak si vela veci pripravis doma sama, da sa usetrit. Aj ked 200e je ozaj zazrak. Ja pracujem z domu, cize ak uz idem, tak kupim aj drahsie aj veci co nam nie celkom treba (hluposti). Ale viem sa aj uskromnit. Ono ked clovek musi tak musi..domace jogurty robievam obcas tiez, aj upiect a uvarit viem cokolvek..len na to treba cas. My zase nejeme udene vyrobky, bravcoveho a kuraciny minimum..

0902573215
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
17. máj 2023

@0902573215 proste si v tom dobrá, môžeš návody písať. Ja tohto schopná nie som🤷🏼‍♀️. Každý sme v inom. Je to v poriadku.

0902573215
Autor odpoveď zmazal
0902573215
Autor odpoveď zmazal
hruskalu
17. máj 2023

môj si presadil dom a preto ma svoju prácu a plus k tomu ešte aj brigádu z oho sa platia veci ako nečakane výdavky atd a keď chce ešte niečo naviac urobiť prerobiť nájde si ďalšiu len takú príležitostnú proste kto chce si spôsob nájde ...
a ako vidím žiadnu radu a názor neprijímate ..

podmostom
17. máj 2023

@0902573215 tak ano, ak maju deti desiatu o 9, tak to nehladuju. Len vacsinou deti vstanu okolo 7 a desiata byva o 10, tak jedia este aj rano doma. Plus ako som pisala, ako su deti vacsie, jedia doma viac. Dalsia vec je, ze ty napriklad este si asi na meterskej, ci by autorka zvladla zvierata + tolko veci si dopestovat, + praca, soferovanie, to nie je pre kazdeho. A predpokladam, ze po materskej aj ty zacnes pracovat, takze prijem zvysite, autorka uz pracuje a stale im to vychadza natesno. V kazdom pripade autorka uz neodpoveda, takze si z tychto prispevkov uz asi ne/zobrala svoje. A je na nej, ci chce dom a zacat zit taky typicky dedinsky zivot ako mate vy aby usetrila, alebo preda ten dom, alebo si najde ona alebo muz inu pracu.. Ja dufam, ze nieco s muzom vymyslia a nedostanu sa do dlhov.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
dankanka
17. máj 2023

@slniecko5 ja to napriklad kombinujem..mam aj zvierata, aj mrnsiu zahradu a aj zarabam..veci si pestujem a mam zvierata kvoli kvalite vyslednych produktov a aj mi to robi radost. Ale nezavaram. Cize v zime si vsetko musim kupit..plus pri robote dopestujem len pre mna nenarocne plodiny na cas..

slniecko5
17. máj 2023

@dankanka samozrejme, každý je stavaný na iné.
Ja som mizerná gazdinka, čo už so mnou, toto mi do vienka dane nebolo😀.

dankanka
17. máj 2023

@slniecko5 ja tak isto, ale snazim sa :D. ja napriklad som na seba pysna ked prisijem gombik..dokazem zabit maximalne mravca alebo slimaka co mi zerie planty..ale zase zarobim..klop klop

dankanka
17. máj 2023

@slniecko5 ale prichodom deti viem uvarit ci upiect hocico :D. preto tvrdim, ze ak musi clovek, tak to da. Aj uskromnit sa da.

slniecko5
17. máj 2023

@dankanka tak, tak.

0902573215
Autor odpoveď zmazal
kamatopo
17. máj 2023

@mamula20 neviem ako to funguje v iných mestách no kde robí manžel s objednanim nie je problém a aj bez známosti... Vychádzajú klientom v ústrety... Horšie je či prejde to už má zodpovednosť servis...a ak je to staršie auto tak jedine tak to riešiť..

amaro
17. máj 2023

@0902573215 Tak ale treba priratat k sume 200 tych 42, co vyjde mesacne za prasa. A nie sa bit do hrude, ze sa vystravujete za 200. Tiez obedy v skolke nieco stoja a tym padom to zas treba priratat. Samozrejme, to ze si dopestujete je super, ale ti, co nemozu pestovat, chovat musia mlieko, vajcia, maso kupovat a teda aj mesacny nakup maju drahsi.

0902573215
Autor odpoveď zmazal
amaro
17. máj 2023

@0902573215 Za 160 mesacne sa prestravujete v obchode??? Tak Vas potom nie ze obdivujem, ale lutujem. Ved tie decka neexist, ze maju mandarinku, banan, semtam sladkost. Pisala si o sabi jogurtoch, ved jogurt je 50 centov a ste 5ti. Samozrejme, clovek prezije aj na kompotoch v zime, v lete mate zo zahrady, to chapem, Ale inak mi to nejde do hlavy mat vyvazenu stravu za tak malo. A bytovkari nemaju absolutne sancu toto dosiahnut. A to my nekupujeme drahe potraviny, ziadne bioeko farmarske. Snazime sa obmienat kuracie, bravcove, ryby, zeleninu, ovocie detom. Ale menej ako 100 za tyzdenny nakup nedame 😨

denisah6
17. máj 2023

@amaro možno ešte nie sú zarátané deťom školské obedy a manželove obedy v práci, to by potom aj celkom vychádzalo. My sme 4 (ja, muž, deti 5 a 4) mesačne mi vyjdú potraviny asi 220-250€. Veľa ovocia, zeleniny v zime, mäso máme vlastné, salámy, trvanlivé potraviny. Ale zase manžel minie ďalších 120-130€ keď ide do práce (je živnostník, chodia na menučka a raňajky si zvykne kupovať) a doma je už len večeru. Potraviny nekupujem najlacnejšie, a dcéra má aj iný jedálniček, takže potrebuje iné potraviny.

To by potom vychádzalo, že všetci jedia v škole a v práci a zvyšok potravín - to jedno jedlo denne a to ich vyjde 200€.

gabika128
17. máj 2023

@amaro tak keď deti cez týždeň po škôlke zjedia iba polievku alebo krajec chleba tak tých jogurtov asi veľa nepojedia, ani toho čerstvého mlieka nevypiju veľa. Raňajky nemajú... Ja idem kúpiť iba ovocie, zeleninu na týždeň a základné veci a nechám tam 60€ a to sú ozaj základné veci. Keď robím väčší nákup kde sú olej, múka, koreniny, a kadečo iné, kľudne aj 150€ nechám v obchode. Lenže u nás sa stravujeme doma, syn v škôlke, kde viac nie je ako je. Nedá sa to porovnávať, každá rodina 5o má inak.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
hruskalu
17. máj 2023

200 eur mesačne na stravu ?? dajte navod 😲 😀 my sa pod 500 nezmestime aj keby sa ako snažím a to obedy v škôlke a muž v práci ďalšia položka osobitne

0902573215
Autor odpoveď zmazal
1fifinka1
17. máj 2023

@0902573215 rozober do podrobná prosím, rada sa priučím, som na tom podobne. S domom, zvieratami atď, ale nedarí sa mi dostať na nejaku normálnu sumu za stravu.

dankanka
17. máj 2023

@0902573215 narobis sa jak blazon.. to potom vlastne Ty pracujes doma. Lebo keby si robila, nestihas to vsetko a zase to len kupis, ale horsej kvality, takze klobuk dole 🙂. Ale myslim si, ze sliepky by mohol mat na dedine kazdy treti dom aspon.. to je ozaj minimum usilia za vela muziky.

lakebabe
17. máj 2023

@dankanka so sliepkami to tiež není sranda ,svokra ma sliepky ako koníček ,ale to je stále ideme na víkend preč prídete nám nakŕmiť a pustit a zavrieť sliepky? Nehovorím o dovolenkách a podobne a ceny krmnej zmesky išli tiež pekne hore niekedy klasická strava nestačí.

dankanka
17. máj 2023

@lakebabe ved jasne. Treba denne sa o ne starat, tak ako o psa ci macku 🙂. Je to tiez praca, ja im denne aj zelene davam 🙂. Byvali aj pustene ale uz mam posiate, takze smola :D. ale to je stale praca tak na 30min denne..stiham pri detoch aj praci.

lakebabe
17. máj 2023

@dankanka ved to jasne časovo náročné to nie je ,už sme aj my o tom uvažovali, ale máme problém niekoho zohnať vôbec ku psovi, keď často cestujeme ku kuram si to velmi neviem predstaviť