icon

Ako viete žiť z takej výplaty?

12. máj 2023

Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť

Strana
z27
tykat
28. máj 2023

@petedea ty prosim ta co robis na konovi? Takyto rozhladeny clovek. Preco uz nie si v medialnom priestore a nesiris tieto vseobecne zname praudy? Tu na konovi sme len obycajne mamicky, ktore riesia bezne denne problemy, co navarit, co nakupit, ako vyzit... tu sa velmi neuplatnis so svojimi vseobecne znamymi praudami. Plytvas svojou mudrostou a svojimi schopnostami.

erikavesela
28. máj 2023

@petedea a bez tych inzinierov by ten smetiar nemal auto, upratovacka stroj a pod...zena, nepis somariny...ty musis mat velmi zly zivot, ked toto pises

petedea
Odpoveď bola odstránená
natalka13
28. máj 2023

@1fifinka1 a co je to za zivot? Chodit spat o 21.00 cely den len robit.

natalka13
28. máj 2023

@petedea a preco nebyvas na lazoch bez tej techniky?

petedea
Odpoveď bola odstránená
natalka13
28. máj 2023

@petedea kazdy musi prispiet svojou trochou a kazdy inak.
Tebe vadi technika tak ju prestan pouzivat.
Mne vadi mrhanie a biznis s textilnym priemyslom tak sa angazujem v tom.
Moje deti su dospele a co sa tyka ekologie maju dost rozumu. O to sa ja nebojim.

Tvoje drze vystupovanie svedci o tom, ze tebe ide iba o rypanie. O ziadnu ekologiu. Iba kecy nahodneho kratkeho nicku na koni

petedea
Odpoveď bola odstránená
rsimoneees
28. máj 2023

Anonym , ahoj , nápis mi SS 🙂

1fifinka1
28. máj 2023

@natalka13 🤔❤️ co ty vieš o mojom živote. Pekný deň.

petedea
Autor odpoveď zmazal
petedea
Autor odpoveď zmazal
petedea
Autor odpoveď zmazal
petedea
Autor odpoveď zmazal
petedea
4. jún 2023

@natalka13 "Každý musí prispieť svojou trochou a každý inak."
To sú tvoje slová.
Prispieť k čomu?
Ty sa angažuješ v textilnom odvetví.
Je evidentné, že si natoľko sebecká a zahľadená do seba a tvoj rozumček je natoľko maličký, že si nedovidíš, ani po koniec svojho nosa a keby si aj dovidela ďalej, nechápala by si, čo sa okolo teba deje.

Myslíš si snáď, že z globálneho hľadiska, má tvoje angažovanie sa v textilnom odvetví nejaký zmysel?
Malo by to zmysel, keby sa začalo z toho správneho konca, tam však žiadna vôľa nie je.
A čo sa ekológie, ako globálneho problému a všetkého čo s tým súvisí týka, ľudom by už nijako nepomohlo, ani keby okamžite celý svet prestal devastovať, znečisťovať a otravovať prírodu a planétu.
Začala totiž prebiehať teraformácia planéty, ktorú žiadna pozitívna, či negatívna ľudská činnosť nezastaví a dokonca, ani nijako neovplyvní, či neoddiali, ktorá bude mať pre ľudstvo, ako také, fatálne následky.
Zemetrasenia, zmeny podnebia, zmeny klimatických podmienok, extrémne počasie, niekde úplné sucho, až také, že sa vôbec nič neurodí, niekde záplavy z extrémnych zrážok, nie však z prirodzených, ale búrkových, ktoré budú a už aj sú veľmi intenzívne.
Ochranný magnetický plášť planéty, sa v dôsledku posunu zemského jadra a iných procesov, ktoré už začali prebiehať, takmer úplne stratí a na planétu bude prenikať kozmické žiarenie a slnečné lúče takej intenzity, že v niektorých oblastiach úplne všetko, vrátane ľudí, ako nejakú slamu spália.
A to je len stručný výpis toho, čo ľudstvo v blízkej budúcnosti čaká a neminie a čo ľudia nemajú absolútne žiadnu šancu nejako ovplyvniť a už vôbec nie zastaviť.

Planéta sa totiž, už konečne poriadne nasrala a spustila procesy, ktorými sa údajného homosapiens, v skutočnosti však len extrémne nebezpečného parazita, z neskutočne obrovským devastačným potenciálom, ktorý ako jediný tvor na planéte, nedokáže žiť v súlade s jej zákonmi, proste zbaví.

Planéta Zem, človeka nijako nepotrebuje, je pre ňu v dôsledku svojho správania sa ku nej, len extrémne nebezpečným parazitom, ktorý extrémnym spôsobom narúša, jej rovnováhu a preto, ho proste zahubí.
Planéta Zem nie je človek, ju nemôžeš ovládať, nemôžeš sa jej ani vyhrážať, ani ju podplatiť, ani ju uprosiť, na ňu proste nič iné, ako rešpektovanie jej zákonov, neplatí.
Môžeš sa len správať v súlade s jej zákonmi, aby si nijakým spôsobom nenarúšala, jej rovnováhu.
A neplatia na ňu, ani nejaké tituly vedcov a inžinierov, ktorí vymysleli baľšáju techniku a všetko to ostatné, čím sa extrémna devastácia, znečisťovanie a otravovanie planéty spôsobilo.
A pokiaľ to ľudstvo zákony planéty nerešpektuje a prekročí medze, čo sa už stalo, planéta sa ľudí, ako úplne zbytočných parazitov, ktoré ju ohrozujú, proste zbaví, pretože ich nijako nepotrebuje.

Toto si malo ľudstvo, ako údajný homosapiens uvedomiť, už dávno, ešte predtým, ako tí údajne veľmi múdri vedci a inžinieri, ktorí baľšáju techniku, ktorá extrémnu devastáciu, znečisťovanie a otravovanie planéty započala, vymysleli.
Ľudia totiž tisíce rokov predtým nežili bez toho, aby baľšáju techniku potrebovali preto, že by boli natoľko hlúpi, že by ju nedokázali vymyslieť, ale preto, lebo si na rozdiel od dnešných generácii uvedomovali, čo by to spôsobilo.

petedea
4. jún 2023

@natalka13 Odporúčam ti na HBO MAX pozrieť si seriál s názvom Černobyľ.
Potom ti snáď dojde, čo spôsobila tá údajná veľká múdrosť vedcov a inžinierov, ktorých nadutosť a stupidita dosiahla až taký vysoký stupeň, že si namýšľali, že sa môžu zahrávať a ovládať prírodne sily, čo nakoniec dopadlo katastrofálne.

akvas
5. jún 2023

Ja mam tiez naklady na byvanie 423hypo a 324 elektrina ja zarobim tych 1500€ a muz 1900 a mam stale obavy o buducnost .Je to namieste?

milanemila
5. jún 2023

@petedea no asi si netreba robit nazor na historicke udalosti zo serialu na HBO 🤦🏼‍♀️ cernobyl nebol chyba vedcov ale chyba rezimu krajiny v kt. sa nachadzal. Kde sa setrilo na bezpecnosti a islo len o prezentovatelne vysledky a ked hrozilo riziko, tak to brali ako prijatelne straty a rovnako sa to snazili po vybuchu ututlat. Bez vedcov, vizionarov a pokroku by si sa ani tu na internete nemohla vyjadrovat. Neviem naco teda tu technuku a vedu (napriklad aj medicina) vyuzivas, ked si voci tymto veciam taka kriticka 🤷🏼‍♀️ ci aj si rodila doma aj chodis iba pesi alebo?

petedea
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
5. jún 2023

@petedea hodne z toho sme počuli už pred rokom 2000, ktorý mal byť ten "osudový" pre planétu, len oops, soudruzi z NDR asi nejak tie katastrofické scenáre na houno spočítali 😉 takže by si tiež mohla trochu pribrzdiť a ťukať do baľšoj těchniky niečo zmysluplnejšie👍

petedea
11. jún 2023

@tiezjedna Vieš, ako sa hovorí?
"Múdremu napovedz a hlupáka nakopni."
Chytrí, už dávno vedia, že to, čo ľudia robia posledných vyše 200 rokov, čomu hovoria, vedecko-technická revolúcia, je celé zle, pretože to v každom smere prinieslo, oveľa, oveľa viac negatív, ako pozitív a má to hrozné následky.
Hlupáci to ale žiaľ, nemajú čím pochopiť a je úplne zbytočné, im niečo vysvetľovať.
Oni to proste nepochopia, ani keď ich nakopneš.

alexalex1982
26. jún 2023

@akvas joj z takych platov by som si vedela vyskakovat.to sa ds krasne este aj odkladať

erikavesela
26. jún 2023

@petedea a ty si uz pocula o tzv. "Pravidelnych" striedaniach teplej a ladovej doby v "zivote" nasej planety?....o tom, ze pocasie a podnebie nie je stav trvaly? O tom, ze uz boli aj obdobia na zemi, kedy bola vyssia priem.teplota a vyssi obsah co2 vo ovzdusi ako dnes????

hiro
26. jún 2023

@erikavesela Ano, tak to bolo. Az na to ze tie zmeny sa prebielali pomalicky tisice rokov a nestali sa za 100 ako teraz ;)

tiezjedna
26. jún 2023

@akvas základné výdaje vám zltnú 22 % z príjmu, ale nepíšeš aké ďalšie výdaje máte (internet, smeti, pôžičky, voda, poistenie, autá, školky, školy, cestovné, jedlo atď...). Bez týchto údajov ti ťažko niekto napíše, či sú obavy namieste alebo nie. Môžu a nemusia byť.

tiezjedna
26. jún 2023

@alexalex1982 to predsa nemôžeš vedieť, je to príliš málo informácií, aby si toto mohla tvrdiť. Nie je totiž dôležitý príjem, ale výdaje.

alexalex1982
28. jún 2023

@tiezjedna zase ano je to pravda,ked je narocný človek ale napríklad pri naších vydavkoch čo je hypo+ inkaso 400e+ strava a zaklad bežne čo kupujem by som vedela odlozit dosť peňazí.manžel zarobí 1200e čiste.zaplatí hypo+ inkaso.ja mam podporu+rodinne pridavky vychadza to dokopy 570e a dokážem mesačne ušetriť 100e ale zasa niesme náročný.podotýkam že od manžela nedostávam ani euro.ale my zasa nepotrebujeme značkove oblečenie a obedy v reštikách.takže aj z tých platoch aj pri výdavkoch z jednej výplaty by aj polobica druhej pekne stačila
@tiezjedna

dankanka
28. jún 2023

Mate vysoke vydavky na tie vyplaty..mna by tiez porazalo..ani by ma nestvalo ze nemozem nikam vypadnut ako to, ze ledva prezivam, ze sa nemoze nic pokazit, co pri dome a autach sa kazi stale.. cize neustale nejake necakane vydavky.. zarobite malo na to, kolko minate..

tiezjedna
28. jún 2023

@petedea ty by si z toho polovicu ušetrila, ja nezaplatila ani našu mesačnú réžiu bez jedla🐧 preto píšem, že na posúdenie toho, či je to "krásne" alebo "nič moc" je to bez súčtu výdavkov informácia o ničom...

anavik29
26. jan 2024

Vieš čo, aj my sme boli pred pár rokmi na tom podobne...vtedy sa mi to zdalo také bezvychodiskove, veľmi som sa pre to trápila, alé začala som inak zmyslat, pozitívne, inak vnímať veci,zamerala som sa na každý jeden deň, proste úplne som zmenila zmýšľanie, a začalo sa všetko zlepšovať, aj naša finančná situácia....takže vôbec nie je pravda, že takto budeš "prežívať" do konca života, ako niektoré píšu....v živote môžu prísť také super zmeny, ktoré si ty momentálne ani nevieš predstaviť, a ani teraz nevieš odkiaľ môžu prísť.... Držím palce!

Strana
z27