Ako vybaviť peňažný príspevok na auto pre ŤZP?
Zdravím.
Idem si sem po radu. Mám dieťa ŤZP jedná sa o slabozrakosť praktickú slepotu. Má paličku, učí sa Braillovo písmo, vo štvrtom ročníku bude navštevovať špeciálnu očnú školu v Bratislave. Potrebujem si vybaviť peňažný príspevok na motorové vozidlo, nakoľko dcéra sama jazdiť autobusom nemôže, čiže musím chodiť s ňou. Keď pôjde do Bratislavy, potrebujem pre ňu chodiť piatky a v nedeľu ju voziť späť do školy. Áno chodia vlaky, chodia autobusy, to má vôbec nezaujíma momentálne, ak by to sem chcel náhodou niekto napísať. Jedná sa mi len o to, či mám na auto nárok, keď je dcéra ŤZP, bude navštevovať túto školu v Bratislave ale zatiaľ v papieroch nemá napísané že je odkázaná na individuálnu prepravu. Pýtam sa preto, čo znamená byť odkázaný na individuálnu prepravu a poprípade kde sa to dá nejakým spôsobom vybaviť, alebo spraviť posudok či je odkázaná na túto prepravu alebo nie. Hľadám to na Google a proste nič normalne neviem nájsť. Vopred ďakujem za rozumné komentáre a k veci prosím, lebo niektoré diskusie sú mimo tému tu na Koníkovi 😄😁
@david294 zdieľam rovnaký názor. Nie, žeby dom nedopriala. Myslím, že sa tu rozhadzuje financie na iné sprostosti.. ale dieťa podľa toho, čo som pochopila, nastupuje do internátnej školy. Teda nebude v dennej starostlivosti rodiča. Ja by som sa obávala aj o opatrovateľský. Prečo budeš na opatrovatelsklm, ak dá o dieťa budú celý týždeň starať v zariadení? (Nerypem, upozorňujem). V tomto case rušia invalidné dôchodky celkom veľa, pozor, aby ste neprišli aj oooatrovatelsky
@palicka ja doprajem ved bodaj by ho dostala každá financna pomoc sa zíde ale moje skúsenosti s úradmi hovoria o opaku , hľadajú každú banalita a príjem o1 e vyšší a už zamietaju. Niekedy sa mi to zdá akoby platové premie ak sa nejaké dostávajú co neviem boli hodnotené podľa toho koľko žiadosti sa úspešne zamietne.
@luciacyprichova6 je neaktivna

Akože za mna z mojho pohladu ti príspevok nepridelia. Podľa mňa je tam podmienka pravidelne používať motorové vozidlo na prepravu a ty píšeš ze iba v nedeľu a v piatok.