Ako vyžiť z rodičovského príspevku?
Neviem či má vôbec význam písať, pretože viem že každá z Vás má svoje starosti. Ale už si ozaj neviem pomôcť sama, bola som žiadat pomoc aj na sociálnom úrade, a vyšli mi v ústretí aspoň so škoplskými pomôckami pre moje dve staršie deti a zlavnenými obedami. Avšak je to strašne málo. Kedže naša vláda schválila zákon o rodičovskom príspevku, po 20 mesiacoch mojej Milky mi znížili rodičovský z 256 na 190 Eur + prídavky. Manžel nepracuje a odmieta sa isť zaevidovat na UP, a aj preto som už 2 x odišla od neho, ale kedže nemám kde so 4 detmi bývat musela som sa vrátit. Verte že za jeho zodpovednosť nemôžem ani ja ani deti. Nechcem sa stažovat ale vyžit z 270 Eur 2 dospelý a 4 deti a platit pritom šeky, úvery, elektrinu, stravu, hygienu... oblečenie, teraz zase ide zima a nemáme začo kúpit ani drevo alebo uhlie...žijeme naozaj skromne, ešteže deti si nevyberajú stravu, pretože masko vidia raz za čas, no napriek tomu sa najviac do mesiaca okrem šekov minie na stravu a drogeriu. Ani neviem či je to dobré alebo zlé ale teraz už 3 den nie je manžel doma a ani netuším kde je. Ostala som navšetko sama...
No tazko sa nám žije ale som štastná že mám zdravé deti. Chcem poprosit dobrých ludí o pomoc aspon trošku spríjemnit mojim detom život. Dakujem
matasdetmi
@space1 ano gumy existuju ale uprimne mi ich nepouživame a ani nebudeme keď mame obaja chut a lepšie povedane ked sa naskytne možnost pri 3 malých deťoch 🙂 tak sme radi a nie to ešte utekat a hladať dakde gumu 🙂, neviem či možem tu danu..mne povedali doktori že neodporučaju žiadne hormony. Mám reumu, prekonala som trombozu a trombocitopeniu a som pod dohladom aj ked teraz je všetko okrem tej reumy ok musim sa na to popýtať.
@miroslava124 pri týchto diagnózach si mala nárok zo zdravotných dôvodov na bezplatné podviazanie, na základe odporúčania, stačilo ti jedno odporučenie
@miroslava124 nuz na toto len komu niet rady tomu niet pomoci🙂kupit balicek kondomov do zasoby asi nie je taky problem ci?lahsie sa hladaju dovody preco nie ako preco ano...
@kaby to je fakt na facku 😠
ja len fakt neviem, že prečo sú skoro všetci ľahostajný k ľudom čo sú v zlej finančnej situáciu a žijú v ich okolí. prečo väčšina nepomôže im?prečo takí musia niesť svoju biedu sami a skoro všetci radšej pomôžu niekomu koho ani nepoznajú a pritom riskujú, že ten človek si tým len zarába?
je naozaj skvelé, že sa ľudia snažia druhému pomôcť, aj ked to nie je ich rodina.
ale každý má vo svojom okolí kopu rodín ktoré sú v zlej situácii často nie svojou vinou a tým nepomôžu a radšej pomôžu niekomu o kom nevedia nič a pomoc ani nepotrebuje.
tým sa nechcem nikoho dotknúť, ale toto fakt nechápem, všetci máme v okolí kopu ľudí v zlej situácii a prečo nikto nepomôže im ale namiesto toho radšej podporia anonyma z internetu ktorý ani nič nepotrebuje, len si tak privyrába?
@miroslava124 ak máš také problémy ako píšeš danu nemôžeš, ani hormonálnu ani nehormonálnu, tu išlo priamo o podviazanie
@kaby aj na mimibazaru ji posilali balicky....
http://www.mimibazar.sk/hodnoceni_starsi.php?id...
to je desny, nekdo takto zije z dobroty jinych lidi....
@czechzuzanaba
to je na facku ano, skoda, ze to nejde virtualne...
myslim si, kdo dostal facku jsme paradoxne OPET MY...
p.s. uz mne to prestava bavit... 😠
Nekde v predeslem prispevku jsem to uz psala, naletla jsem i ja.."tatinkovi", ktery udajne ztratil zenu pri porodu a potreboval pro sva dvojcata "vsechno"..nakonec to byla maminka a ja ji pomohla zasobovat nove otevreny second hand...a to mne zaroven i vylecilo...nejsem chladna, rada dam, i se rozdam..ale uz musim jen osobne...
este malý dodatok k môjmu príspevku vyššie, ak niekoho zaujíma kto mrhá ich časom už druhým dňom, stačí si dať do google klucove slovo mataklinec.
A tu je aj skutočná identita osobky, ktora roky cele dni sedi za pc a zobroni od ludi kadeco....
https://www.facebook.com/mklincova
p.s. POMAHAJTE, ALE PREVERUJTE ! 🙂
@czechzuzanaba 😠 ano, a robi to uz roky.....
@kaby
no a ostatne kocky tak aspon vieme ze teda avon pouziva a aj predava.... 😅 no co dodat ... hlavne ze na svojom normalnom nicku tu ma ze citujem vsetko co robim robim v Kristu ktory ma posilnuje....
no skoda ze tu neni grcajuci smajlik....
ahojte.... ak má niekto jej adresu, tak sa dá zavolať na obecný urad a overiť si jej situaciu, či je naozaj v hmotnej múdzi....
o podobnem "Kristu" jsem PRAVE SEM psala... 🤐
to je dovod preco neposkytujem pomoc niekomu koho nepznam 🙄 a je mi luto ze takto sa zbytocne diskutuje o rodinach, kde je viac deti ze vyzeraju ako chudaci vsetci a raz ked to bude niekto ozaj potrebovat, tak nikto neuveri a tuto "prosbu" dala aj na mimibazar vcera vecer, ale tam sa to nechytilo
@maznacik007 No toho sem si taky vsimla, toho citatu. A sem si rikala ze teda fakt sila...
Jenze potom prijde nekdo, kdo by tu pomoc treba fakt potreboval a nikdo ho nebude brat vazne. To je z toho celeho nejhorsi. 😒
@czechzuzanaba
Kdyz prijdes TY...tak Ti budu verit 😀 😀 😀
p.s. neboj 😉
no keď má na internet tak tak zle na tom iste nebude 😉 tiež som už toho názoru, že pomoc len z ruky do ruky, inak nie 😉
@kaby - vdaka, ze si si nasla robotu s vyhladavanim.
Viete, co je najsmutnejsie? Ze ked niekto fakt bude potrebovat pomoc, tak ho tu aj tak oznacia za podvodnika. Pretoze skusenost nas uci, ze 99% to tak proste je 😖
@kaby a podľa tých linkov, čo si sem dala - ako si prišla na to, že je to výmysel? všade píše to isté, to že odmieta oblečenie svedčí o tom, že ho nepredáva na bazáre, ako tu už ktosi písal, ale ak jej ho prišlo dosť, tak ho slušne odmieta. ak žiada o pomoc plienkami, čo je na tom divné? pýta to, čo potrebuje, nepýta peniaze ani cigarety, alebo alkohol. že využila viaceré fóra? ak by si si ty chcela predať kočík po dieťati, či auto, alebo rovno dom, napíšeš to na jednu inzertnú stránku, či skúsiš rovno viac naraz???? Je v zlej situácii a napadlo ju pomôcť si takto, prečo by neskúsila napísať rovno tam aj tam? čo je na tom divné? ak nechceš, nepomáhaj. Ale nehodnoť. Nikdy nevieš, do akej životnej situácie sa dostaneš a keby vtedy niekto o tebe takto vravel, neviem, či by ťa to potešilo. A to, že je na FB, to je akože o čom? tak je, aký je v tom problém? teraz už nemá žiť, má zaliezť niekde do diery a tam plakať a vymazať sa od všadiaľ, kde do teraz bola? či? ako? nepochopila som... keby tam boli fotky super luxusu, tak s tebou súhlasím - hej, našla si pravú identitu... ale teraz si našla vlastne čo? nechápam... 😝
@alami a všimla si si tam aj dátumy? neviem ale od začiatku roka kto niečo chcel urobiť so svojim životom mal x šancí, to som kuk len to na tom bazári
@martina2001 diagnozi mam dost vážne a ani jedna doktorka teda angiologička, hematologička aj reumatologička nedoporučuju tehotenstvo v žiadnom pripade. Na trombocitopeniu som bola liečená cca 4 rky bola som koli tomu aj operovana vyberali mi slezinu. Potom sa to upravilo a už som len v sledovani. Trombozu som mala hlbkovu žilovú, a mám to potvrdene aj geneticky, teda mam nejaký gen čo to vyvolava.Bola som koli tomu aj hospytalizovaná v nemocnici cca 2 týždne. Ale vyslovene mi teraz robiproblém ta reuma, ktorá je vzhladom k mojmu veku dost zlá. Momentálne čakám na vyrozumenie s pieštan. Tam je výskum reumatických chorob..Časom mi doktorka povedala, že mi hrozi aj čiastočný invalidný.. :( Mala som z toho dost zlost lebo sa mi neoplati teraz už uzatvorit ani životnu poistku lebo to mam už v diagnozach..

fakt dôveryhodný príbeh.... spamätajte sa zeny a pozrite si niekolko webov nizsie...sama som netusila kde vsade sa da oblbovat ludi takymito priblblymi historkami inspirovanymi ktoviecim, ktoviekym.... uz pochopte, ze ona nepotrebuje oblecenie vasich deti.... !!
http://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?t=105107
http://www.mamy.mamam.sk/banskobystricky/napoko...
http://www.podajdalej.sk/napokon-ziadam-pomoc-a... : NA UKAZKU
mataklinec - 24.10.2011 - 19:56
ženičky dakujem Vám z celého srdca za ponúkanú pomoc, nechcem byt drzá ani nevdačná ale oblečenie už ozaj teraz nepotrebujeme, jedine muž má toho menej, ale na deti mi poslali zlaté maminky za čo im velmi pekne dakujem. Najviac by nám asi pomohlo drevo, uhlie .Ja som skor myslela pomoc ako napr. plienky a iné potrebné každodenné veci v domácnosti. Majka píšeš hračky, bola by som velmi rada ak by si našla nejaký aj maličký traktor. Môj Davidko mal tento mesiac 4 roky a strašne si želal traktor, avšak ozaj mi neostalo nan. Milka má rada skor loptičku alebo bábiku. Staršie deti už hračky nezaujímaju. Moja 14 ročná dcéra je v puberte tá by sa potešila najviac naušniciam ale to nie je nevyhnutné pre život A Robko bude mat 13 a strašne tuži po mobile že vraj všetci spolužiaci už maju mobil.
velmi pekne dakujem za všetko"
na MK ma este jeden nick - mataklinec
a perlicka na zaver ako dokaz:DALSI VYMYSLENY PRIBEH....
http://www.mamy.mamam.sk/blogs/mataklinec
doslova sa ZABAVA na hluposti a naivite uprimnych a cestnych ludi, ktorí su z takýchto príbehov namakko...