Ako vyžiť z rodičovského príspevku?
Neviem či má vôbec význam písať, pretože viem že každá z Vás má svoje starosti. Ale už si ozaj neviem pomôcť sama, bola som žiadat pomoc aj na sociálnom úrade, a vyšli mi v ústretí aspoň so škoplskými pomôckami pre moje dve staršie deti a zlavnenými obedami. Avšak je to strašne málo. Kedže naša vláda schválila zákon o rodičovskom príspevku, po 20 mesiacoch mojej Milky mi znížili rodičovský z 256 na 190 Eur + prídavky. Manžel nepracuje a odmieta sa isť zaevidovat na UP, a aj preto som už 2 x odišla od neho, ale kedže nemám kde so 4 detmi bývat musela som sa vrátit. Verte že za jeho zodpovednosť nemôžem ani ja ani deti. Nechcem sa stažovat ale vyžit z 270 Eur 2 dospelý a 4 deti a platit pritom šeky, úvery, elektrinu, stravu, hygienu... oblečenie, teraz zase ide zima a nemáme začo kúpit ani drevo alebo uhlie...žijeme naozaj skromne, ešteže deti si nevyberajú stravu, pretože masko vidia raz za čas, no napriek tomu sa najviac do mesiaca okrem šekov minie na stravu a drogeriu. Ani neviem či je to dobré alebo zlé ale teraz už 3 den nie je manžel doma a ani netuším kde je. Ostala som navšetko sama...
No tazko sa nám žije ale som štastná že mám zdravé deti. Chcem poprosit dobrých ludí o pomoc aspon trošku spríjemnit mojim detom život. Dakujem
matasdetmi
@miroslava124 ja mám gyn. v MI
@martina2001 no to je relatívne. Máš peniaze - máš možnosti. nemáš peniaze - nemáš možnosti. Koľko je nezamestnaných ľudí, veľa z nich dobrovoľne, ale veľa nedobrovoľne. je to asi ako keď niekto nedá bezdomovcovi 5 centov, lebo tvrdí, že si môže zarobiť. a ja sa pýtam, že kde? problém majú zamestnať sa vysokoškolsky vzdelaní ľudia, kto kde vezme bezdomovca. A že dá tie peniaze na alkohol? a na čo ich už len iné dá? veď to je jediné, čo ho ešte poteší. Nie je to pekné, ale je to tak.
Ak sa vrátime k autorke príspevku - ako sa už len žena na materskej so 4 detmi a v biede vyhrabe za pol-trištvrte roka. veď hej, dalo by sa - teoreticky, ale skús sa na to pozrieť reálne. Niekto povie - nech hačkuje čiapočky. Reálne ty - ktorákoľvek to čítate, ty by si bola schopná chytiť a hačkovať? myslím, že mnohé nevieme, ako vyzerá háčik, nieto ho ešte chytiť do ruky...atď atď. netvrdím, že sa nedá...ale tiež tvrdím, že to nie je ľahké a že sa nečudujem, že niekto nie je schopný, hneď sa vymotať z problémov.
Taktiež netvrdím, že na 100% verím jej situácii, ale rozhodne uvedené linky nedokazujú opak. Mne dokazujú - áno, má problémy a rieši ich takto, lebo inak nevie, resp. momentálne na to nemá odvahu, silu... ale raz sa sná´d na nohy postaví. Doprajme jej radšej povzbudenie ako sprosté reči o kondómoch. Dobrú noc 😉
@alami prečítaj si to pred tým pomaly rokom a to teraz ešte raz, je tam kde bola, teda ak bola, a furt nič nerobí, aspoň podľa toho čo píše. myslím že pletiem celkom dobre, a bola by som ochotná robiť niečo pre svoju blbú situáciu, nie uzavrieť ju ako bezvýchodiskovú
@miroslava124 maš ip
@kaby z fotiek na fejse je vidno, ze ziju pomerne skromne.
citala som len uvodny prispevok 1 stranu a posledne 2 strany, ale ani sa jej nedivim, ze neprispieva, dost ste sa na nu vrhli. ani z tych prilozenych linkov sa neda vyvratit, ze situaciu zneuziva. ked ma dost satstva, tak povedala, ze uz ma dost. kludne si ho mohla nechat poslat domov a predavat. no neviem, mozno som si mala precitat cely debat.
@anjelicek26 na slovensku si kosi travnik kazdy sam, okrem prachacov 😀 a majitelov futbalovych klubov.
@miroslava124 ak si si chcela dat podviazat vajecniky, tak si mala urobit 30 dni pred porodom. neviem aky si mala porod, ale ak to bola sekcia, tak by si platila radovo max. do 50 eur. s tymito dg. co tu popisujes by som sa neodvazila nie ze otehotniet, ale aj zub si dat vytrhnut, tak si daj bacha a to v dobrom myslim.
@miroslava124 možno pre tvoj mladý vek, ja som vekom už inde 😀
ja teraz fakt neviem...musím uznať aj kaby aj alami..ked som pozerala facb.tak som si všimla ,že Milka má oblečený svetrík asi o 3čísla väčší, pozadie- tiež nebolo ani vymaľované,ked robí s avonom tak sa snaží,aj inde uvadza že nemá net,tiež nevidim zlé na tom , že potrebuje iné ako oblečenie, zmiatlo ma od kaby neviem , ktorý link to už bol,kde žiada pre pani z okr.Lucenec ,zas v podaj dalej tam písala lenka že ju pozná a že je anjel
@martina2001 no ved koli veku sa mi to vidi uplne hlupe, ved mam 3 detičky..
@maca_p to viem, že to je nutné nahlasit 30 dni pred porodom. A aj to bola popdla mna riadna blbost ja som nevedela že to treba dávat tak dopredu vediet nikto mi to nepovedal a porodila som skor ako som mala termin, takže by som to nestihla. Išla som sa informovat asi neskoro. Teraz je to aj tak jedno. Ale mne vraveli, že je to ovela drahšie. okolo 150 eur. A opakujem bola som sa na to pýtat priamo v nemocnici na riaditelstve či sektretariate či čo to vlastne je.
@martina2001 stále ked pozriem na tvoje foto,tak sa mi zdá,že máš zdvihnutý prostredník 😀 😀 😀
akože ženy,už cho´dte s tým do riti! 15 strán ste tu popísali,lebo sa radi počúvate! @kaby tá stránka je o tom,že niekto má niečo,čo nepottrebuje a chce to dať niekomu,komu sa to zíde.... to má Martina vkuse pýtať oblečenie? napísala,čo potrebuje,čo je na tom zlé??????? ak jej nechceš poslať, nepošli! ja mám plné šuflíky náušníc,čo nenosím,tak som jej ich poslala a somŠťastná jak blcha,že mám od nich pokoj a znova miesto na nové. moje decdko podostávalo pomrte bábik a hrá sa s jednou,tak som jednu poslala aj jej malej. a nerobím z toho drámu!!!!!! a nejdem zisťovať,kto ako žije a kto prečo nemá peniaze..... ke´d mám dačo,čo mi netreba a dakto zapýta pre svoje decko,tak dám. veď tá stránka je na to!!!!!!!!!!! bože ženy, čo myslíte,že budem doma plakať a prestanem veriť v ľudské dobro,ak by sa ukázalo,že Martina je milionárka?????? a to si tu niekto vážne myslí,že si žije ako prasa v žite a nás zdiera????
@space1 😀 nie, to je moja neresť 😀
@martina2001 teraz pozeram že ja tu mam v pase vek 25. Ja mam 27..no idem to pozriet a pomenit..
@miroslava124 aj tak som vekom niekde inde 😎 ja už po 30ke 😀
@miroslava124
Nechat si podvazat vajecniky je zaroven i psychicka ujma...doporucuje se porada s psychologem...
Vetsinou se to zene rozmluvi,pokud nejde o extrem ci patologii...a dalsi tehotenstvi by ji ohrozilo na zivote...(fyzicky ci psychicky)...
p.s. Nikdy nemuzeme vedet dopredu , co nam zivot pripravi a pripravit se "vlastni vuli" o to nejvzacnejsi, muze byt chyba a zivotnim omylem, ktery se napravit uz nikdy neda... ☹
☹
Ve svych 27mi letech bys mela premyslet o jinem zpusobu, jak "neprijit do jineho stavu"- toto je radikalni reseni, neni to tak, ze si reknes jednoho rana: "Chci podvazat vajecniky" a bude Ti vyhoveno...😉
Co Te vede k tomuto zakroku...??
@irriss vobec s tebou nesuhlasim co pises o psychyckej ujme v
@miroslava124 pripade. ovela väcsia ujma pre nu bude, ak si neda pozor pri styku a bude opät tehotna. jej totiz ide o kejhak - ako sa u vas hovori. ma 3 deti, ktore ju potrebuju a este dlho potrebovat budu.
je to iba obycajny zakrok, ak je zena plne rozhodnuta, ze nechce dalsie tehotenstvo a je si vedoma toho, ze je to definitivne rozhodnutie nemat viac deti.
@miroslava124 ta min. 30 dnova lehota sluzi prave na to, aby sa zena rozhodla, premyslela si situaciu a aj je to ochrana lekarov a nemocnic proti pripadnym zalobam zien, ktore by si uplatnovali odskodne z dovodu, ze boli do sterilizacie nejakym sposobom dotlacene rovno pri porode.
Baby, teraz pozerám k čomu ste po celom dni prišli.... užívateľku mataklinec "poznám" v tehu s nami chodila do témy Najkrajší vianočný darček a teda nikdy sa nesťažovala, žeby dačo bolo u nich v neporiadku... muža mala tusším kamioňáka, neustále na cestách, ona na deti sama, ale nikdy sa fakt nesťažovala na životnú úroveň....
Ani po tom, ako sa malá Milka narodila... žeby jej medzi časom preskočilo? 😅
@beruska.zuzanka skôr to vyzerá,že medzičasom preskočilo jej mužovi...
náhodou som narazila na túto debatu a nedá mi to nekomentovať,ja som sama a žiaľ zistila som ,že mi bude chýbať 10dní na materskú - na porazenie ,tiež budem s malým musieť vyžiť z materského príspevku ,nič som nedostala výbavičku som si celú kupovala sama - nepýtajte sa na rodinu to nestojí za reč 😒 ,ale aj tak si neviem predstaviť ,že by som od niekoho drankala veci a ešte keby som mala muža -šak ho udám za neplatenie a požiadam štát o náhradné dávky ,popri tom si nájdem brigádu - dvojročné dieťa už fakt prežije ,že mama šije ,alebo roznáša letáky .Viem ,že to nieje jednoduché ,ale tento príbeh sa mi zdá divný ... potom fakt niekto potrebuje pomoc a ľudia ho hneď odsúdia ,lebo sú naučený ,že každý kto žiada o pomoc tak je podvodník ...toť môj názor
@kaby
skus tu vysvetlit, ako si prisla k tomu, ze si vymysla, lebo tie linky co si dala, nedokazuju nic. resp. ja v tom nevidim ziaden "zadrhel"... fakt neviem co ti na tom "nesedi"
@martina2001 na ktorom prispevku si nasla datum rok stary? ja som tam videla 4.nvember 2011 a 22.oktober 2011, pise za znamu a dalsi prispevok s nadpisom, ze ä napokon ziadam aj pre svoje deti"je napisany o par minut neskor a sama v nom udava, ze napokon ziada aj rpe seba.....
ako baby ja to nechaem, co jej zavidite, ze ziada pomoc? tvrdite, ze si vymysla, a ze sa " obohacuje" na ukor inych.... kazda z nas je svojpravna aby prehodnotila, ci pomoze, alebo nie... a ak aj pomozem a ona podla vas to ale nepotrebuje, myslite ze ´tie, ktore jej pomozu su tak blbe, ze ódtrhnu od ust vlastnym detom, aby jej poslali nejake hracky? ak niekto chce pomoct, tak pomoze z vlastneho rozhonutia a pomoze LEBO moze.
mali by ste radsej dakovat, ze vy nemusite o nic ziadat tak ako ona, ci uz realne, alebo fiktivne a nie ju riesit. je to smutne, ak niekto je v takej situacii a musi sa slamky chytat aj takymto sposobom a ak , ako pisete je to vymysel, tak dakujme panbozkovi, ze my nemame take ubohe spravanie....
no osobne v tom nevidim ziaden zadrhel a nemyslim si, zeby v tom bola loz a som stastna, ze ja taku situciu nepoznam a dufam, ze nikdy nespoznam
@katka888 nesudim ju..kazdy nech robi ako chce..môze pisat kde chce..ziadat o veci..ak sa najdu ludia , ktory maju, nech jej ich poslu..je to na kazdom..ak si nie som ista, ..a chcem pomôct ,tak si ju necham fakt overit u starostu..ale..v jednom klamala naisto...a to v tom, ze nema net..kedze na fb je rano, na obed aj vecer..a pochybujem, ze ju suseda *trpi *kazdy den v ktorukolvek hodinu, naco to bolo dobre ? 😅 ..a dalsia vec je..aj tu mohla napisat inak..nie okolo toho , lebo ona ani pomoc ako s toho von neziada..ale potrebuje veci..cize zbytocne sa tu pisalo na tolko stran..a kedze tu sa nesmie ziadat o veci, na to tato stranka nesluzi..tak tu tato tema ani nema co robit .. môze sa tu mrknut na bazar, dat do vyhladavaca darujem ..a ak sa jej nieco paci a hodi, napisat si o to....