Ako vyžiť z rodičovského príspevku?
Neviem či má vôbec význam písať, pretože viem že každá z Vás má svoje starosti. Ale už si ozaj neviem pomôcť sama, bola som žiadat pomoc aj na sociálnom úrade, a vyšli mi v ústretí aspoň so škoplskými pomôckami pre moje dve staršie deti a zlavnenými obedami. Avšak je to strašne málo. Kedže naša vláda schválila zákon o rodičovskom príspevku, po 20 mesiacoch mojej Milky mi znížili rodičovský z 256 na 190 Eur + prídavky. Manžel nepracuje a odmieta sa isť zaevidovat na UP, a aj preto som už 2 x odišla od neho, ale kedže nemám kde so 4 detmi bývat musela som sa vrátit. Verte že za jeho zodpovednosť nemôžem ani ja ani deti. Nechcem sa stažovat ale vyžit z 270 Eur 2 dospelý a 4 deti a platit pritom šeky, úvery, elektrinu, stravu, hygienu... oblečenie, teraz zase ide zima a nemáme začo kúpit ani drevo alebo uhlie...žijeme naozaj skromne, ešteže deti si nevyberajú stravu, pretože masko vidia raz za čas, no napriek tomu sa najviac do mesiaca okrem šekov minie na stravu a drogeriu. Ani neviem či je to dobré alebo zlé ale teraz už 3 den nie je manžel doma a ani netuším kde je. Ostala som navšetko sama...
No tazko sa nám žije ale som štastná že mám zdravé deti. Chcem poprosit dobrých ludí o pomoc aspon trošku spríjemnit mojim detom život. Dakujem
matasdetmi
@mataharyy ... jakobys nekde cetla,:D 😀 co mne prave trapilo( a jeste i obcas trapi)...Neumela jsem zit soucasnosti, porad jsem navazovala dnesek na minulost a nikdy se ke "dnesku" nedostala"..jak porouchane setrvacni auticko...krok dopredu a jizda zpet...jak facka o zed a hned na zem...ach jo, nevim, jak to priblizit...ale urcite mi rozumis...
Precetla jsem si uz nekolikrat knizku "Ctyri dohody" a musim rict, ze funguje...
Citim, ze jdu dopredu...a pred dnesek...uz se mu nevyhybam..protoze kdyz se vyhnes 2dnesku" ..zadne zitra ci budoucnost neni...jen neustala jizda tunelem a pozpatku... ☹ 😉 🤐Sub bbnautFlash_FSCommand(ByVal command, ByVal args)
call bbnautFlash_DoFSCommand(command, args)
end sub
Klidne mi napis do IP...pada mi signal..opet tu jezdi s megafonem a hlasi nebezpeci "privaloveho deste" a obnovili Pohotovost povodni 2.stupne....prodlouzili zavreni skol... 😠a ja myslela, ze to uz skoncilo...ach jo..
Jinak pravdepodobnost, ze mne znas je 100% i nulova zaroven..Ty mas moznost mne videt, ja Tebe nevidim..pises super cesky, v pase je Prievidza..to je pro mne hadanka...ale rodinu( i pratele) mam na celem Slovensku... 😉 i v Cechach...
@katka888 ak si ho nevedela nájsť tu je http://www.mimibazar.sk/hodnoceni_starsi.php?id... a ja preto aby som to nemusela robiť aj niečo reálne robím a čítaj poriadne kto čo napísal
Tak se tu s váma rozloučím, pač tuším ráno bude zamčeno 😀 Čaute a dobrou
@pici už som to pisala aspon 5 krát tak ale napíšem to znova. V nemocnici mi povedali, že nárok nemám. V minulosti sa to dalo ale už nie. Neviem či máš nejaké detičky lebo v pase nemáš uvedené, ale ked náhodou nie tak ked raz budeš mat pochopíš že sex nemusi bit len v spálni v posteli a večer ked deti spia. Síce vidím že ti tu dali par žien že ,,páči sa mi to,, takže zrejme s tebou suhlasia aj ked oni maju deti. No u každeho je to iné. Ja sa určite nemilujem s manželom len večer v posteli a popravde večer v posteli je to len výnimočne, ale nebudem ti tu dávat názorne priklady že kedy a ako..🙂
A k tým detičkam..ja osobne som chcela mať 4 deti. Finančne sa o nich viem aj postarať. Ale mám len 3 a aj to dvojčata. Podviazať vaječniky som si chcela dat hlavne z dovou zdravotného kedže tehotenstvo mi nedoporučuju. Ale rada by som si adoptovala v buducnosti ešte dievčatko..možno v dalekej buducnosti lebo manžel zatial nechce 🙂 Ano som normálna a viem kolko stoji také dieta. Mám na dvojčata 237 eur a uvedomujem si hodnitu penazí.
@miroslava124 to bol len priklad a moja predstava... ako to robite. :D nic osobne. my v posteli tiez moc nie ale argument, ze nemame gumu po ruke, je chaby :D
nie. deti nemam . uvedomujem si hodnotu penazi a 4 nebudem mat iste. ale nikomu nevycitam ked ma. ale treba sa vediet aj postarat... nie len urobit
@martina2001
ten link co si mi teraz dala, nebol medzi inymi, preto mi nesedeli tvoje info o datumoch.
a druha cast prispevku bola vseobecna, ze sa do zakladatelky temy tu obuvaju ako do najvaxcsej luharky a do tych, ktori jej chcu pomoct ako do slepych a hluchych ktori na vsetko naletia.
nikde v prispevku netvrdim, ze ty patris k tym, ktore nic nerobia. kazda z nas, ktora neziada o takut pomoc to nerobi preto, lebo tu pomoc nepotrebuje.
@katka888 preboha je tu tuším na strane 17, ja som po nej nepátrala, dala to tu tá baba čo dávala ostatné linky. Konkrétne ja mám v r...... či tu klame, alebo nie, je to vec každého či pomôže či nie, ja osobne som sa vyjadrila za seba. A v podstate sa im nedivím že ju tam radia, lebo mi nepovec, že ty by si to nechala tak v podstate tuším od roku 2008 ako tu ona prezentuje bez riešenia, len toľko že z ďalším dieťaťom. Tie deti zato nemôžu, oni sa tu nepýtali, oni si ich urobili.
A teraz ste ma dohnali k tomu nech súdim tak len jediné je absolútne nezodpovedné priviesť deti do takýchto podmienok ako ona píše. Ja si neviem predstaviť fungovanie 6 ľudí z toho skoro 4dospelých, kde každý potrebuje svoje súkromie, a 2 deti, ktoré potrebujú svoj kľud. Sama poznám rodiny, čo majú 4deti, ale mali ich ešte v dobe keď sa dalo a boli zabezpečený, či už bývaním, prácou. Nikto mi nehovorte že keď ste hore nemyslíte nato že budete dole. A dá sa to nielen šetrením, keď viete že to nikdy neodložíte, ale sú aj rôzne poistenia pri strate zamestnania. Ja v dobe keď som bola dole som mala jeden čas 3práce a medzi tým som sa stihla venovať aj synovi, pracovala som od 7-16tej, potom šup škôlka a potom večer keď malý spal, zapnúť počítač a projektovať, alebo účtovať a aj v dobe keď som už nato nebola odkázaná som pracovala len v 2. Len preto aby som sa mala lepšie. Každý kto chce pracovať bude a nebude si vyberať čo, na začiatku zoberiem hoc čo, len aby som mala príjem a potom mám čas hľadať niečo čo by som ako chcela robiť.
@ludka77 ale jasne 🙂 len sa to da aj krajsie ked sa clovek posnazi 😉
@martina2001 No tak to co jsi napsala zas teda neberu jako soud, ale spíš jako základní a rozumnou myšlenku. Ač jsem tu za tu co jí rozčiluje odsuzování více dětí, tak je mi taky jasný že láskou dítě nenakrmíš a ty jsi to navíc nenapsala všeobecně, tak že každý kdo má víc dětí je... Spíš jsi poukazovala na základní použití rozumu, což opravdu chápu. Ale stále si stojím za tím že i když vše máš parádně nalinkované, tak se můžeš dostat do pořádných s... Protože ano platíme měsíčně nehorázné prašule za manželovo pojistku, protože máme úvěr a když ho vyhodí z důvodu snižování stavu, tak alespoň neseberou barák, ale ani to nás v konečném důsledku neuživí, ale bude to o starost méně 🙂 Ale ano, pravda je že pokud někdo je v takové situaci x měsíců, tak se mu to pravděpodobně "libí", protože po takové době se přeci dá něco (i když nic slavného) pořešit a myslím že i v Detve 😅
@mataharyy presne o to tu ide, robila by si preto niečo aby si nebola v tých .......
@martina2001 Ano, protože už dávno jsem se naučila že sedět doma na riti a plakat ti účet nezaplatí a narozdíl od mnoha (nejen) vrstevníků taky vím co to je chodit od osmé do čtvrté do jedné práce, od páté do osmé do druhé a od desáté do čtvrté do třetí a děkuji pěkně už bych se tomu ráda vyhla, ale pokud by to bylo nutný tak se zvednu a půjdu, co naplat jíst se musí 😎 Jen právě tohle mi způsobilo dost nepřátel, kteří dodnes nemůžou prodejchat že jsem raději dřela jak vůl, abych dosáhla na vyšší rodičák, protože jsem věděla že bez něj není šance dva roky vyžít, ono totiž hodně lidí vidí to že teď mám "hodně" a nevím, ale už jen málo z nich si pamatuje že jsem si to taky (dle svého) zasloužila ☹
Uzivatelka, ktora tuto temu zalozila vystupuje pod duplicitnym loginom. Z toho dovodu tuto temu beriem ako bezpredmentu a nedoveryhodnu. Uzamykam ju.
Asmira Team

@mataharyy
No u mne je to tak, ze vydrzim straaaaaaaaaaaasne moc..az prilis, ale pak se rozbrecim sama nad sebou a vlastne bezduvodne...a jsem taky v pohode...Mne se ted ve 40ti strasne moc libi zit...je to super vek, prirazuju ho osobne k 17ti - kdyz nevis, co se zmeni "zitra" v 18ti...a straaaaaaaaaasne se tesis na ten "zitrek"..
p.s. Ono se rika, ze "infarkt" prijde az kdyz je clovek v klidu.. 😉