Ako vyžiť zo 150 eur?
1. okt 2022
Vyžije jedna osoba zo 150€ na mesiac? V tej sume myslim len stravu a zakladnu kozmetiku .. je to reálne?
Predošlá
Strana
z2
5e na den je v dnesnej dobe naozaj velmi malo pretoze ceny potravin su vysoke.
Dá sa to.... S dcérkou sme žili vyše roka zo 106 e. Mala 4,5 roka. A prežili sme. Nebolo to ľahké, ale mali sme všetko, aj keď poskromnejšie.
Predošlá
Strana
z2

Da sa. Ked som zila sama, vedela som vyjst s malom. Navarit na viac dni, masa len trochu, aj to na kocky, doplnit mrazenou zeleninou, hustejsou omackou... Privarky a tak. Strukovina obcas, obcas obed vajce s niecim. Proste ides kolko mas, varis si (ziadna donaska/restika na obed), kaufland vecerne nakupy, kde obcas najdes zeleninu/ovocie za smiesne ceny a potom ho spracujes, ak kupis viac (zavaris do flias, zamrazis). Ak rano/vecer pecivo, tak nie aj sunka aj syr aj zelenina, ale len jedno z toho. Ale skor som varila aj vecere. A polievky. Drogeriu zas nejdes po drahych znackach, ale gel na pranie v lidli (inak je fakt dobry), mensie davky ako je "predpisana vyrobcom", klasicke mydlo na ruky, sprchac lacnejsi... Proste fungujes. Horsie je, ked potrebujes take zimne topanky alebo kabat, to je uz potom dost v riti, take veci som dostavala od nasich na sviatky (co je dlhodobo neudrzatelne). Mne v tom obdobi nastastie neodisiel ziaden spotrebic.
S chlapom je to horsie, ten sa malokedy uspokoji s malom na obed ci veceru (aj ked aj moj ma obcas take chvile). A ja som si aj sladke kupila, fungovala som, aj zasoby som nejake mala (kupovat v akcii).