Je 150 eur za opravu dvojkazu v Bratislave bežná cena?
Prosím vás, potrebovala by som si porovnať ceny v Bratislave za opravu detských kazov. Dvojkaz medzi stoličkami = 150€.
Je to prosím normálna cena? Platíte niekto menej? Synovi našli štyri dvojkazy, a suma 600€ má zruinuje 😳
Ďakujem pekne.
Nemoze vam to spravit nejako postupne? Jeden mesiac jeden kaz, o mesiac/o dva druhy, atd? Medzitym dobre cistit, aby sa kaz nezvacsoval
Nemoze vam to spravit nejako postupne? Jeden mesiac jeden kaz, o mesiac/o dva druhy, atd? Medzitym dobre cistit, aby sa kaz nezvacsoval
@chlebikova ale veď to je jasné, kľudne aj po 3 mesiacoch, ale stále to bude stáť rovnako.. 🤷🏻♀️ ak ešte nenavisia ceny medzitým.. nerozumiem ako mi to ma pomôcť..
@chlebikova ale veď to je jasné, kľudne aj po 3 mesiacoch, ale stále to bude stáť rovnako.. 🤷🏻♀️ ak ešte nenavisia ceny medzitým.. nerozumiem ako mi to ma pomôcť..
@evelynka86 takéto rady tiež nechápem. 600 bude furt 600.
Deti to nemajú zadarmo?
@elenajezova a z akeho statusu? Som sa dobre zasmiala. Ci kto mu zaplati tu pracu za dieta? Niekedy este horsiu a zdlhavejsiu, kedze vacsina deti nespolupracuju? 😃
@evelynka86 takéto rady tiež nechápem. 600 bude furt 600.
@anonym_bbde7b Neviem, ja mam za to, ze normalnemu cloveku sa lahsie podari nasetrit 600 eur za dlhsi cas, ako keby ich mal vysolit hned 🙄
Poisťovňa Dôvera niečo z tej sumy preplatí keď požiadaš cez appku.. inak, treba sa zamyslieť nad tým, či má cenu investovať do opravy mliečnych zubov.. koľko rokov má dieťa? Nebolo by lepšie to vytrhnúť za dvacku?
@elenajezova nie a ani nikdy nemali
@klarissa25 základné ošetrenie má mať dieťa aj dospelý u zazmluvnených zubárov zadarmo, ale zubári si robia čo chcú. Kedysi to bolo aj zadarmo, mne samej opravovala zubárka v detstve zuby zadarmo, teraz už pochybujem o existencii takej ordinácie.
Joj ja v Brne som za dva kazdy dala 400€ 😃😃 nestazujte sa slovaci, mate to este lacne. Za jeden tyzden som dala za 3 ukony 1000€
@evelynka86 dvojkazy? to co je.. popravde.. popytala by som sa inde.. dcere mojej ano opravovali ale klasicke kazy - dva naraz, na dvoch zuboch, 120EUR som platila v BB, ale asi rok a pol dozadu. popravde fakt uz nevedia co si maju pytat nenazranci.
Inak minuly rok bolo okolo toho dost velke halo aj sa riesilo, ze zakladne veci clovek realne ma mat uhradene od poistovne. Ale teda, co si kto predsatvuje pod zakladnym osetrenim neviem. https://medicina.trend.sk/aktualne/u-zubara-nem...
Uplne sialene ceny uz maju ti zubari. A nech mi nikto nehovori, ze kvoli nakladom. Ked potom vidim v akych domoch byvaju a v akych autach sa vozia.
Poisťovňa Dôvera niečo z tej sumy preplatí keď požiadaš cez appku.. inak, treba sa zamyslieť nad tým, či má cenu investovať do opravy mliečnych zubov.. koľko rokov má dieťa? Nebolo by lepšie to vytrhnúť za dvacku?
@extempore No nebolo by lepšie to vytrhnúť, poposúvajú sa medzery a neliečené kazy na mliečnych vedia pokaziť trvalé ešte skôr ako sa prerežú. Takže treba opravovať aj mliečne, teda skôr na to myslieť stoličky sa dajú pečatiť úplne malinkym deťom a tým predchádzať kazom a autorka u zubára ste asi dlho neboli, keď má zrazu toľko kazov.
@extempore No nebolo by lepšie to vytrhnúť, poposúvajú sa medzery a neliečené kazy na mliečnych vedia pokaziť trvalé ešte skôr ako sa prerežú. Takže treba opravovať aj mliečne, teda skôr na to myslieť stoličky sa dajú pečatiť úplne malinkym deťom a tým predchádzať kazom a autorka u zubára ste asi dlho neboli, keď má zrazu toľko kazov.
@anonym_d46be1 ďakujem za názor, ale to nebolo predmetom mojej otázky.. Pečatenie mi pani doktorka neodporúčala kvôli možným zápalom pod zubami. A boli sme na preventívnej prehliadke presne pred 6 mesiacmi. Prepáčte, ale neviem ako častejšie tam už máme chodiť.. jemu sa dotýkajú navzájom 4ky s 5kami, cistim mu to tromi rôznymi kefkami a nitami, napriek tomu sa tam tie kazy vytvorili..
@elenajezova a z akeho statusu? Som sa dobre zasmiala. Ci kto mu zaplati tu pracu za dieta? Niekedy este horsiu a zdlhavejsiu, kedze vacsina deti nespolupracuju? 😃
@anonym_1ef3cf myslím že to pani myslela, že to hradí poisťovňa. Samozrejme, že zubár to nemá robiť zadarmo..
@elenajezova nie a ani nikdy nemali
@chlebikova tých 600eur mám, ale príde mi to ako nehorázna cena.. viem ich zaplatiť aj hneď, aj by to menej bolelo než na to myslieť ešte pol roka, ale budú mi chýbať
@klarissa25 mali, v detstve, počas celej základnej školy sme za moje kazy (a mám ich dosť), ani 8 vytrhnutých zubov kvôli malej sanke u školskej zubarky neplatili ani korunu.
@evelynka86 dvojkazy? to co je.. popravde.. popytala by som sa inde.. dcere mojej ano opravovali ale klasicke kazy - dva naraz, na dvoch zuboch, 120EUR som platila v BB, ale asi rok a pol dozadu. popravde fakt uz nevedia co si maju pytat nenazranci.
@anonym_4c11ca že je kaz v medzere, v mieste kde sa tie dve stoličky dotýkajú.. čiže časť je na jednom zube a časť na druhom. Čiže dva kazy. Čiže 2x plomba.
nie, deti to nemajú zadarmo 😀 respektíve nie všade a záleží, čo sa robí, aký zákrok. každý zubár má toto nastavené ináč.
@anonym_4c11ca že je kaz v medzere, v mieste kde sa tie dve stoličky dotýkajú.. čiže časť je na jednom zube a časť na druhom. Čiže dva kazy. Čiže 2x plomba.
@anonym_9c11e3 a to ma aký význam, keď sa kaz rozširuje medzi zubami? Môže sa mu rozšíriť zápal do tela. Tým niečo vyriešiš, keď budeš strkať hlavu do piesku?
@evelynka86 opýtala by som sa v ďalších ambulanciách. Mne sa to tiež zdá dosť. Určite musia byt aj lacnejšie ambulancie.
Dávala som synovi opraviť zuby a platila som cca do 500€ boli to 4 zuby ale len zvnutra , stabilzacia striebrom
oblbovak stal 100€ 2x plomba 50€ a pod
Tiez tak platime, staci jedno dieta so zvysenou kazivostou zubov a kazdy rok to vyjde ako dovolenka 😭
60km od ba mam zubara,inak by sme skrachovali,ak.mozes cestovat dam kontakt,treba ale auto je to dedina.
@evelynka86 600€ je sialena cena za opravu toho co popisujes, predpokladam vyuctuje si to zubarko este v poistovni a zrazu ma na dalsie 240 000€ BMW, byť na mne, zakazem jednotlive sukromnicenie lekarov aj zubarov ustavnym zakonom a bodka, nech si robia v statnom alebo u sukromnika kde budu musiet skutocne makať, banda nenazrana, nech sa zadrhne, mafia biela lekarska.
Joj ja v Brne som za dva kazdy dala 400€ 😃😃 nestazujte sa slovaci, mate to este lacne. Za jeden tyzden som dala za 3 ukony 1000€
@anonym_ecec99 lebo si hlupa a zaplatila si😎, takych maju lekari najradsej, drzia hubu!
@anonym_9c11e3 a to ma aký význam, keď sa kaz rozširuje medzi zubami? Môže sa mu rozšíriť zápal do tela. Tým niečo vyriešiš, keď budeš strkať hlavu do piesku?
@evelynka86 opýtala by som sa v ďalších ambulanciách. Mne sa to tiež zdá dosť. Určite musia byt aj lacnejšie ambulancie.
@anonym_71b4c0 no práve, čo pozerám cenníky kade tade, tak všade rovnako a dokonca veľa krát drahšie. Tak sa preto pýtam na niekoho konkrétneho o kom viete..

@evelynka86 v senci trochu nizsie ceny, ale vyrazne rozhodne nie... mozno o 20€