Ako zarobiť peniaze a zlepšiť život?
Zaujíma ma otázka ako si zarobiť peniaze a ako mať lepší život?
Pracujeme obaja s manželom, máme v čistom spolu 1800 eur. Keď zaplatíme hypotéku energie, škôlky školu obedy všetky poplatky, ostane nám 500 eur. A to minieme na jedlo.
Snažíme sa šetriť ako sa len dá. Sledujeme letáky akcie, varíme lacné a jednoduche jedla.
Chceli by sme do budúcna viac si dovoliť, chodiť s deťmi na výlety cez leto. Dovoliť si dať ich do detského tábora. Jeden taký tábor stojí cca 300 eur. Pri mori sme neboli ešte nikdy.
Sme tak stredná vrstva, nežije sa nám zle, ale nemôžme si ani vyskakovať. Preto sa pýtam ako si zarobiť očiach peňazí?
Zmeniť si prácu pozerali sme, no na našu oblasť sú platy aké máme aj my. Druhú prácu by sme nestíhali časovo a chceme sa venovať aj deťom. Manžel do zahraničia nechce ísť. Chápem a nebudem ho nútiť. Skúšam aj podávať si občas stávky alebo kúpiť si los, no šťastie mi nepraje.
A este nieco moja suseda chova iba tie obycajne blbe sliepky ktore jej behaju pi zahrade. Ked sa rozkriklo ze predava bio vajcia tak ich nestiha zbierat v kurine... Nie nezbihatla na tom ale vykryje jej to naklady na krmivo, plus chova k tomu kraliky, ma bio maso ktore nemusi v obchode kupovat a krmit deti hormonmi... A maso nie je zrovna lacna polozka v jedalnicku ak chces ozaj bio a nie plne rastovych hormonov a antibiotik... To iste vajcia...
@kulumulu123 Čítaš ty vôbec čo som písala? Asi nie.
1, Nikde nepíšem že žijeme z výplaty do výplaty. To tvrdia niektoré čo komentovali. Vieme si odložiť do rezervy každý mesiac, no chcela by som mať viac peňazí a viac si dovoliť. Nevidím nič zlé na tom.
2, Nerátame každé euro, neviem odkiaľ to berieš. Presťahovať sa inde áno je pravda že manžel nechce, ani do zahraničia nechce odísť.
3, Brigádu by som brala lenže hľadám a nič není pre mňa. A po ďalšie neviem kedy by som to aj stihla, jedine v noci keď deti spia, no na noc není žiadna brigáda a to by išlo na úkor spánku teda nič.
4, Pestovať mám zasadené zeleninu aj ovocie máme pre seba niečo. Viac sa nedá, pochopte už konečne že nemám na záhradu čas. Ja nemám čas ani na seba kedy si oddýchnuť alebo ísť niekam von na chvíľu sama.
@11bodka11 Krúžky to je 100 eur, ostatné sú poplatky za škôlku a školu. Ale od septembra budú dvojičky predškoláci tak mi opadne platiť 70 eur mesačne školné. Aj to pomôže.
@eliska13 Zase ďalšia čo si domýšľa, kde píšem za dve autá. Písala som za auto platím 100 ročne poistku ja, manžel platí tiež svoju poistku on má tuším 120 eur ročne. Neviem presne lebo platí to on. Máme každý svoj účet.
Ak mas hociaky problem tak je najjednoduchsie prist na to preco sa to neda a mas hned pokoj.
Asi si nechapava ty.V globále to nie je jedno, že to si platí on?veď príjem je spoločný, tak aj výdaje sú spolocne.Tak si zrátaj poistky, tankovanie celý rok aky to je pomer k vášmu platu.Ked chodíš domov o 17 to aj na stravu miniete veľa.Varis obedy pre obidvoch do práce?Pre každého má deň 24 hodín máš len samé výhovorky tak mu nechaj deti choď soboty do Tesca vykladať tovar budeš mať príjem plus
Nechceš ustúpiť z ničoho, keď je málo muž môže ísť v sobotu na brigádu, alebo ty.Ale nie, to je práca okolo domu, tak nič....ubudne Ti 70 eur a ďalší rok pribudne za školske knihy, tašku, zrps a iné.Alebo sa zmier, že to nie je zle každú noc spite doma, poplatite čo treba aj ušetríte.Auto môže o rok vypovedať službu čo potom?
Ja som tvoj prispevok citala a celmi dobre ale toto si pisala ty sama
Snažíme sa šetriť ako sa len dá. Sledujeme letáky akcie, varíme lacné a jednoduche jedla.
Chceli by sme do budúcna viac si dovoliť, chodiť s deťmi na výlety cez leto. Dovoliť si dať ich do detského tábora. Jeden taký tábor stojí cca 300 eur. Pri mori sme neboli ešte nikdy.
Prepac ale ak si nemozes dovolit zaplatit detom tabor, ist k moru (nie nehovorim niekolko jrat za rok ale aspon raz zacas) a ked sa chcere najest tak sledujes iba letaky a akcie v obchode potom ano v mojich ociach zujete od vyplaty do vyplaty. Si oredstav ze sa vam pokazi auto/pracka/chladnicka mas to z coho zaplatit?
A ja pisem ze ak chces viac zarobit musis to urobit na ukor niecoho ineho tj bud pohodlia to znamena zdvihnut zadok a poobzerat sa po nejakej lepsie pkatenej praci aj ked by to znamenalo stahovat sa bud na opacny koniec republiky alebo do zahranicia ale tam ajtak potrebujes nejaky kapital na zaciatok a nie je to zrovna malo...
Alebo si musis najst nejaku inu brigadu na ukor casu straveneho s detmi... Neverim ze u vas nic nie je... Ked uz len opatrovanie cudzieho dietata na par hodin denne alebo niekomu dieta vyzdvihnut so skolky/skoly nie kazdy ma totiz pracovnu dobu ktora sa zhoduje s druzinou ci skolkou... Treba zasa zdvihnut svij uridzeny zadok a nieco pre to urobit nie cakat kto pride za mnou sam od seba..
Ale ja mam pocit ze je jedniduchsie sa pistazovat precitat si par lutosnych komebrarov a uistit sa tak ze sa s tym vlastne neda nic robit a preto mam dovod nariekat nad svojou situaciou dalej...
Vies co poznam babu ktora je sama s 2detmi a oredstav si dokaze im zabezpecit aj skolu, aj skolku, aj auto pmatit, aj ucty okolo domu, aj kruzky, aj vylety, aj tabor v lete a cca kazdy druhy rok mesiac pri mori... A vies ako to robi?? Tak ze cely rok maka ako sa da, po robote a casto aj cez vikendy este upratuje cudzie byty, vecer padne na hubu ale nikdy som ju nepocula ani slovkom spomenut ze je nieco zle alebo sa neda....
@eliska13 absolutne s tebou suhlasim 👍
@kulumulu123 ona napíše, že to muž si platí zo svojho😭a to nie je mínus?ktovie či vôbec vie koľko muž zarobí.On si možno šetrí.Neviem prečo majú manželia oddelený účet.Alebo nech majú, ale ja dám 770 ty dáš 700. Bonus na dve deti je vysoká suma, tak nech ju použijú na tábory a dovolenku.Ved len rodinné prídavky sú 180 eur mesačne! plus bonus.Tak nemôžem ušetriť aj žiť trocha lepšie.Za rok majú na rp vyše 1800 eur plus bonus 3000?neviem ako sa to ráta pri 3 deťoch.
Ja by som na vasom mieste obetovala jeden vikendovy den v mesiaci a isla na brigadu. Jednu sobotu jeden, druhu druhy. A tie peniaze z brigady mozete odkladat
@11brano11 ja som tu tiež písala, že moji blízky majú 10tis a tiež sa vnímajú “iba” ako stredná vrstva (nežijú okázalo ako Kmotrikovci alebo Kollar a jeho harem ...). Takze určite je to vec pohľadu - pre niekoho už aj ty si riadny boháč, pre niekoho už mozno aj samotná autorka…v konečnom dôsledku, záleží na rodine, koľko potrebujú ku komfortnému životu - niekto bude spokojný s 2-3tis, niekomu ani 40tis nebude možno dosť... Autorke podľa prvého príspevku nie je dosť čo ma, chcela by sa mat trochu lepšie, no nie je ochotná nic zmeniť ..,

@11bodka11 krúžky nie su za 300 eur aspoň nezavadzaj.