icon

Ako získať najvyššiu podporu po rodičovskej dovolenke?

kristinka128
5. feb 2025

Ahojte chcem sa spytat 27.2025 my konci rodičovský pracovný pomer my aj nadalej trvá mam iba 6 dni dovolenku mam ukončiť pracovný pomer dohodou a dat si preplatiť celych tych 6 dni aby my vyšla ta najvyššia podpora alebo ako? poraďte Ďakujem

Strana
z3
zafir01
5. feb 2025

@aurora33 vieš, autorka sa môže zamýšľať akokoľvek silno chce . Myslíš,že každému bolo v hlave udelené rovnako ? Že každý vie dokonale počítať, písať spisovne a bezchybne , ovláda cudzí jazyk , pamätá si vzorce z fyziky...etc ?
Mne tiež udrú do očí gramatické chyby. Ale to nie je to ,na čo sa autorka pýta. Nikdy nevieš .... Môže byť inej národnosti, môže byť cudzinka , môže mať dysortografiu....
Môj 13r syn dokáže plávať 3 km v otvorenej vode trechnicky správnym štýlom , dokáže vymeniť štartér na starom type áut, vie deadliftom zdvihnúť 85kg ... Ale keď napíše diktát , idem oslepnúť z toľkých chýb. Má spomínanú dysortografiu. Je preto niečo menej ? Alebo je horší,hlupejší ? Budú ho neustále ľudia napomínať,hoci sa to uňho nezmení?

aurora33
5. feb 2025

@kristinka128 ja svoje deti nekarham, ale učím. Ty na to asi nemáš kapacitu aby si to pochopila.

kristinka128
autor
5. feb 2025

@aurora33 Ty ich učíš jedine vies k čomu? Aby boli na sociálnych sieťach take rypadla jak si ty a ked niekto nieco zle napíše nie podla gramatiky v tom momente budu na skle a začnú rýpať do ludi a ver tomu ze ludia rýpať do seba nenechajú lebo ty ides jak osa

kristinka128
autor
5. feb 2025

@aurora33 a druha vec to co ty učíš doma tvoje deťi je tvoja vec nikoho to na koňovi nezaujíma a do budúcnosti ked sa nemienis vyjadrovať k danej teme radsej sa odhlas prosim ta z koňa alebo uplne ser nato

petracandle
5. feb 2025

@zafir01 akože súhlasím s tebou, ale v súdiac podľa reakcií autorky to v jej prípade bude skôr primitívizmus...

@autorka, normálny človek by sa za upozornenie chyby poďakoval a vďaka tomu si to nabudúce už zapamätal.

Len aby sa ti nestalo v tvojom budúcom povolaní (keď sa konečneee zamestnáš po tej tvojej podpore), že budeš mať problémy za pravopis, lebo vieš, reprezentuješ tým sama seba...

kristinka128
autor
5. feb 2025

@petracandle ďalšia 🤣🤣 začo sa mam poďakovať? Radu som nedostala co som žiadala alebo upozornenie na gramatiku a mate pocit ze toto som sa pýtala v teme? Ze kde mam gramaticku chybu? A tieto upozornovacky na gramatiku to ide na modrom koňovi a inych sociálnych sieťach nejako dost casto myslite ze ludia su nato zvedavy? Ze ich niekto oto žiadal? Preco sa nemoze normálny bežný clovek vyjadriť k teme ak ma co povedať ak nie naco rieši gramatiku druhých ved sa ani nepoznáme vy si myslite ze ludia poviem priklad robotnícka vo farbrike predavačka dokonca i účtovníčka potrebuje ovládať gramatiku? 🤣🤣 a ty co sa tvária ze ju ovládajú tolko chyb narobia v papieroch ze dovidenia ale ja ked napisem chybu na modrom koňovi tak atentát cisty primitivizmu

kristinka128
autor
5. feb 2025

@petracandle a ze ked sa konecne zamestnam 🤣🤣🤣 Ja som mozno natom ovela lepsie nez si ty alebo všetci ostatný myslite ale ked dávajú treba brat nie? Hádam to nenechám prepadnúť statu 🤣🤣🤣

momo00
5. feb 2025

@evcagabi mäkčene, dĺžne...

aurora33
5. feb 2025

@zafir01 nevyjadrujem sa. Vôbec si nepochopila. Nikde som nenapisala, že človek, ktorý nevie pisat gramaticky správne je menejcenný. To si odkial vyčítala?

vivien1990
25. aug 2025

Baby viete mi poradiť som na rodičovskej dovolenke dcéra bude mať 12.9 2025 3 roky.... bola som prihlásená v práci od 12.8 som bola 4 dní v robote a 10 dní budem čerpať dovolenku do 2.9 v práci teraz budem žiadať o ukončenie k 2.9 ale stále budem čerpať rodičovskú do toho 12.9 to je piatok a v pondelok je sviatok 15.9 kedy by som mala vytiahnuť jeden deň dovolenky a dať výpoveď aby mi vyšla maximálna podpora?s tým že zvyšnú dovolenku mi preplatia na účet

klarissa25
25. aug 2025
@vivien1990

Baby viete mi poradiť som na rodičovskej dovolenke dcéra bude mať 12.9 2025 3 roky.... bola som prihlásená v práci od 12.8 som bola 4 dní v robote a 10 dní budem čerpať dovolenku do 2.9 v práci teraz budem žiadať o ukončenie k 2.9 ale stále budem čerpať rodičovskú do toho 12.9 to je piatok a v pondelok je sviatok 15.9 kedy by som mala vytiahnuť jeden deň dovolenky a dať výpoveď aby mi vyšla maximálna podpora?s tým že zvyšnú dovolenku mi preplatia na účet

@vivien1990 ak si bola v praci uz tak to ti nevyjde max podpora

lozarpemo
24. nov 2025
@kristinka128

@zafir01 ale nie kazdy zamestnávateľ chce preplatiť dovolenku pozor preto treba aj pracovnú zmluvu ukončiť dohodou je to o dohode

@kristinka128 Môžem sa Ťa prosím spýtať? Riešim teraz podobnú vec, a píšeš, že musí skončiť pracovný pomer dohodou. Prečo nemôže skončiť klasickou výpoveďou, žiadosťou o ukončenie PP?

Strana
z3