icon

Ako získať príspevok na založenie živnosti?

28. dec 2024

Momentalne som na urade prace, chcela by som si zalozit zivnost na graficky dizajn. Ale chcela by som poziadat o prispevok na zalozenie zivnosti. Mate s tym niekto realne skusenosti. Je to zlozite? Dakujem

lenuska9999
•
28. dec 2024

Je to príspevok na rozvoj podnikania, nie na otvorenie živnosti. Musíš vypracovať projekt, obhájiť ho pred komisiou a ak bude schválený, potom ti pošlú peniaze. Má to ale určite podmienky atd. Poraď sa na úrade

sara07
•
28. dec 2024

ako píše lenuska a nemusíš ho dostat

alickapusinka
•
28. dec 2024

Projekt musiš dať vypracovať za svoje peniaze.Ak je u vás v meste taka prevadzka podnik už TI nemusi komisia schvaliť.Ak TI aj schvalia po novom všetky penaize naraz nedostaneš.Najprv dostaneš 60% percent po roku dalšich 40% ale musiš zdokladovať ako si tých 60% percent použila. Ináč TI tých 40 % nedaju. Kamarátka tak brala dotáciu buzeracia same kontoly s úradov tie musiš strpieť.Nemôžeš prerušiť živnosť skôr ako 2 roky musíš v kuse podnikať.Budu TI chodiť počas 2 rokov rôzne kontoly.A ak aj vypracuješ projekt ako píše sara07 môžu TI dotáciu zamietnuť.Zasada komisia 3 člena.Aka je dotácia to máš na stranke úpsvr s tým že každý kraj a každe mesto ma inu dotáciu v BA ina v KE tiež ina a menšich mestach tiež iná.

autor
•
28. dec 2024

@alickapusinka ako myslis ze projekt musim dat vypracovat za vlastne peniaze? Som myslela ze to sama si mam vypracovat

alickapusinka
•
28. dec 2024

Toto neviem opýtaj sa.Ale ak by musel byť projekt od firmy tak zaplatiť musiš z vlastneho vrecka. A až tak pôjdeš na schvalenie neviem či si to môžeš vypracovať sama. možno niekto bral dotáciu tak TI dá info na stranke máš rozpisane všetko.