Ako zlúčiť bankové účty po svadbe?
Ahojte, akým spôsobom sa dajú zlúčiť dva bankové účty do jedného? Dá sa to vôbec? Po svadbe myslím môj a snúbencov. Alebo treba vytvoriť nový, previesť všetky peniaze? Zároveň normálny účet môže mať dve karty? Alebo ako to funguje?
Asi som stara skola, ale mat deti a mat kazdy svoj ucet pokladam za totalnu hlupost velky risk v pripade, ze sa nieco stane. Asi zijete vo velkej zalaskovanej bubline a nevidite ake nasledky moze mat takyto pocin, zvlast ak partner plati zo svojho uctu hypoteku, alebo ine nakladne veci do domacnosti. Neviem si predstavit platit vsetko 50:50 a zvysne peniaze skryvat pred partnerom-manzelom. Neviem si predstavit drankat peniaze na druziny, skolske obedy, zosity, ceruzky, zmrzlinu…. a takto by som mohla do nekonecna. My mame od zaciatku manzelstva Mbank, lebo iba tato banka ponuka ucet pre dvoch plnohodnotnych majitelov, neviem si predstavit, ze by sa stala nejaka tragedia a mne zablokuju ucet az do casu dedicskeho konania. Ja mam este kvoli “rezerve” a online platbam 365ku, ale manzel o tom vie, a ziadne velke peniaze tam nie su, ale mam aspon lepsi pocit ak by sa nieco stalo.
@anonym_b58a79 mat jeden ucet vseobecne je nebezpecne... moze byt z hocakeho dovodu zablokovany, vykradnuty (sama pises, ze mate dalsi)...
Ja nespochybnujem jeden spolocny ucet (byt aj ako "spolocny" a.k.a. majitel + disponent), ale iba 1 ucet na rodinu je riziko...
@anonym_autor
Mame 1 ucet,obe vyplaty chodia tam,obaja mame z neho karty,mame k uctu,poducty,kde sa setri.Ucet je muzov,ja som disponent.
@anonym_aa9fc0 v pripade nahlej muzovej smrti si vybavena...
Bože ten chlap je už teraz pod papučou, jednoducho si zlúčime účty aby som mala všetko pod kontrolou 🙈, za mňa choré, aby si človek nemohol niečo kúpiť bez toho, že ten druhý o tom nevie, ja už teraz ľutujem toho chlapa, za mňa nepochopiteľné toto zlučovanie účtov, ja by som to s chlapom nechcela ani keby mi za to platia, čo má čo vedieť kde míňam a koľko 🤣
U nas moze mat ucet iba jedneho majitela a druhy moze byt disponent. Staci jeden zrusit, pripadne zmenit, ak budu lepsie podmienky. Problem moze nastat pri smrti majitela, ze sa ten druhy k peniazom nedostane. Potom bud treba mat druhy ucet, alebo niektore banky (SLSP urcite) maju nejaku moznost, ze nejaka suma bude ako "poistka" ktora bude dostupna aj po smrti majitela. My mame dva ucty, kde z jedneho sa plati, na druhom sa setri
@anonym_autor strašné hejty na spoločný účet. My máme spoločný účet už dlhé roky, obaja sme majitelia (mBank), obom nám to vyhovuje.. nikdy sme sa kvôli peniazom nehádali. Takže autorka, zariaď sa podľa seba.
@anonym_autor strašné hejty na spoločný účet. My máme spoločný účet už dlhé roky, obaja sme majitelia (mBank), obom nám to vyhovuje.. nikdy sme sa kvôli peniazom nehádali. Takže autorka, zariaď sa podľa seba.
@anonym_32f9a0 To ste vy...u nej to moze byt uplne inak.
Bože ten chlap je už teraz pod papučou, jednoducho si zlúčime účty aby som mala všetko pod kontrolou 🙈, za mňa choré, aby si človek nemohol niečo kúpiť bez toho, že ten druhý o tom nevie, ja už teraz ľutujem toho chlapa, za mňa nepochopiteľné toto zlučovanie účtov, ja by som to s chlapom nechcela ani keby mi za to platia, čo má čo vedieť kde míňam a koľko 🤣
@zuzubb007 môžem sa len spýtať odkiaľ si vyčítala, že je zrovna chlap pod papučou v tomto vzťahu?
Nemáme spoločný účet, manžel vie koľko míňam. A? Žijem v manželstve kde mi muž nevyčíta čo si kúpim a koľko to stálo. Ja by som nechcela byť v manželstve, kde by chlap nemohol vedieť, že som dala 200€ za kabát, lebo by začal pindať. Lebo inak nevidím jediný logický dôvod prečo nezniesť, aby chlap vedel koľko peňazí míňam. Prezradíš?
@anonym_32f9a0 To ste vy...u nej to moze byt uplne inak.
@anonym_88f7ad ale ona sa nepýta, či majú mať spoločný účet... Ona sa pýta ako na to. Gro ľudí hneď začali vykrikovať ako je spoločný účet smrť.
@anonym_autor nerob to v dobrom ti radím.Nikdy nevieš čo sa stane o 10, 15 r vieš koľko ľudí už vybralo účty pred rozvodom a iné horšie veci aj smrť partnera.Kazdy majte svoj a jeden z vas tomu druhému pošle na platby, domácnosť.Nebud naivná a dôveruj, ale preveruj a vždy maj niečo svoje pre istotu.Zena je v určitých situáciách viac odkázaná na muža a ten sa nemusí zachovať správne, alebo mu preskoci, keď nebude chcieť kúpiť niečo čo ty.
Môj muž tento rok nechcel bazén, lebo...vraj sme sa minulý rok malo kupali, načo budeme chodiť na kúpaliská.Po prvých stovkách na kúpalisku som kúpila bazén s čím nesúhlasil.
Nikdy opakujem nikdy na toto nepristup.Som v manzelstve 19 r viem o čom pisem
@anonym_autor my to tak máme, od cca 2 mesiacov, čo sme boli spolu a len sme spolu byvali. účet v Prima banke na moje meno, kde chodia obe výplaty, manžel je disponent, karty máme obaja a druhý účet v Prima banke na manželove meno, kde mu preposielam všetky peniaze, ktoré ušetrím každý mesiac z výplat. Tam má kartu len manžel, lebo to je sporiaci účet, ale ja som samozrejme disponent. Všetko, čo máme, je naše spoločné s už sme spolu 20 rokov
@avanka to su predsa 2 ucty.
Tiez nechapem jednemu uctu.
Aj tak ucet nebude spolocny.
Raz vam bloknu karty a co urobite?
Kludne majte kazdy dvoj ucet a 1 spolocny.
Mozete sa s kavickami a pivkami spovedat doma v nedelu.
Financna gramotnost sa stale nevyucuje? Hlavne ze mame nabozenstvo v skolach.
@natalka13 Tiez neviem, ako clovek dokaze fungovat s 1 uctom. Zblbne karta (stalo sa mi), alebo whatever a potom ???
@avanka to su predsa 2 ucty.
@natalka13 áno, ale obe výplaty chodia na 1. Žiadne delenie, ty zaplatíš to a ty to. Ten druhý je sporiaci, ktorý používame minimálne, tam ozaj máme len financie, ktoré nepotrebujeme, prípadne platime vacsie veci, ako napr teraz sedacku. Väčšinou zvladame ťahať z výplat.
@natalka13 nechápem, prečo by som sa mala spovedať, internet banking mám len ja a manžel nikdy nekontroloval, čo platím a kupujem. Prečo by to robil? Keby som zaplatila kávu aj celému mestu. Odídu trvalé príkazy, platí sa strava, a čo kto potrebuje. Kartu máme obaja

NIE.Najvacsia chyba.Teraz je všetko krásne po svadbe, ale neskôr nemusí …pochopíš neskôr keď ti padnú ružové okuliare