Ako zvládať rodinný rozpočet s rodičovským príspevkom?
Ahojte, pomaly mi končí materská a prechádzam na rodičovský príspevok. Úprimne, začínam mať stres, ako to finančne zvládneme, a chcela by som sa opýtať, ako to máte nastavené vy doma.
Mesačný príjem:
• manžel: cca 1 500 €
• rodičovský príspevok + prídavok na dieťa: cca 560 €
Mesačné výdavky:
• hypotéka: 600 €
• energie (elektrina + plyn): cca 130 €
• bytové družstvo: 70 €
• poistky: 50 €
• telefóny, internet, TV: cca 130 €
Po odrátaní fixných výdavkov nám zostane približne 1 080 € mesačne pre trojčlennú rodinu.
Ďakujem každej za odpoveď ❤️
A nám ostane na všetko od stravy po oblečenie ,drogeriu, školské poplatky, darčeky, nečakané výdavky proste všetko 600e pre 4 clennu rodinu...asi nemusím písať ze mi je do plaču každý deň...
@anonym_d79842 ale zeny uz nemozu chodit upravene ako damy ale teplaky a mast na hlave
@monainan Z tvojho prehľadu vyplýva, že po fixných výdavkoch vám zostáva 1 080 €, čo je celkom slušný základ pre trojčlennú rodinu. Skúste si spraviť podrobný rozpočet na variabilné výdavky (potraviny, doprava, oblečenie, voľný čas) a prípadne uvažovať o malých úsporách alebo úprave niektorých položiek (napr. energia, telefóny). Niektorí rodičia tiež zvažujú dočasný vedľajší príjem z práce z domu. Hlavne plánujte realisticky.
@anonym_e4e2db ja mám strašne zlu vlastnosť že nad vsetkym až moc premýšľam… chcem aby mala naša dcéra pekné detstvo, aby sme jej vedeli vytvoriť pekne spomienky…
@monainan Za najkrajšie spomienky nie je potrebné platiť veľké čiastky.Najcennejsie,co môžete dať deťom je Váš čas, záujem, starostlivosť, láska.
@monainan opytaj sa milionarov z predchadzajucej diskusie, co v tvojom veku mali uz 20tis nasetrenych. Tiez si nechám poradiť:D

@anonym_e4e2db ja mám strašne zlu vlastnosť že nad vsetkym až moc premýšľam… chcem aby mala naša dcéra pekné detstvo, aby sme jej vedeli vytvoriť pekne spomienky…
@monainan spomienky? tie sa daju urobit hocikde take male dieta ozaj nepotrebuje cestovat na Maledivy ;)