icon

Ako zvládnuť finančné problémy v manželstve?

Včera o 09:22

Ahojte, píšem anonymne lebo sa za to hanbím. Čo robím zle? Mám manžela,obaja pracujeme a keď zaplatíme nájom jedlo (šetríme ako vieme) neostane nám nič. Nemôže mi kúpiť hodinky na výročie, nemôžeme si dovoliť kúpiť nové tenisky nejaké kvalitné keď sa naše zničia....a potom je tu moja známa, kamarátka od strednej školy s ktorou bývame v jednej dedine.... kúpili si tu dom, tento rok prerobili záhradu, boli na dovolenke,pokazil sa kávovar, kúpili nový, nechce sa jej variť, objednajú si jedlo,nudia sa idú do kina, tiež sú len dvaja, chystajú na ďalší rok svadbu....proste, čo robím zle že my nemôžeme?

anonym_e6e522
Včera o 11:21

@anonym_autor môžem sa spýtať, o čom rozhoduješ v tomto manželstve ty? Lebo pán manžel rozhoduje o všetkom ako čítame, môžeš si kúpiť napríklad topánky podľa svojho výberu?

anonym_e4f9b6
Včera o 11:27
@anonym_autor

@anonym_e4f9b6 moji rodičia nám svoj dom chcú darovať a oni ísť bývať so bytu ktorý vlastnia tiež, bolo by to super... keby nebolo môjho manžela

@anonym_autor Chápem.V tom prípade je ozaj ťažké pochopiť tvojho manžela.Plat nemá taký vysoký,aby mu mohlo byť jedno, že koľko platí nájom, alebo ho neplatí.Bud príjme láskavosť tvojich rodičov, alebo nech si nájde lepšie platenú prácu.. Veď za takýchto podmienok je pre vás luxusom aj dieťa

anonym_186d8b
Včera o 11:41
@anonym_autor

@anonym_ca5ff9 2i byt, ano je to strašne vysoká a neadekvatna cena

@anonym_autor neexistuje, aby ste platili za 2i byt take peniaze... neexistuje... Duplovane nie v nejakom zapadakove. Neexistuje. Musi byt moznost prenajmu za polovicu.
Videla si ten "predpis" najomneho / zmluvu? Vyuctovanie? Tvoj muz je nebezpecny hlupak... normalne "mental"... naozaj... bez urazenia... je chory... a hlupy, normalne hlupy. Lebo to je ako keby ste splachli / spalili 300-500 eur kazdy mesiac, ked este k tomu nevyzijete... Takze kasli na silu zvyku a uteka... utekaj hned dnes.

anonym_ffa58d
Včera o 11:44
@anonym_186d8b

@anonym_autor neexistuje, aby ste platili za 2i byt take peniaze... neexistuje... Duplovane nie v nejakom zapadakove. Neexistuje. Musi byt moznost prenajmu za polovicu.
Videla si ten "predpis" najomneho / zmluvu? Vyuctovanie? Tvoj muz je nebezpecny hlupak... normalne "mental"... naozaj... bez urazenia... je chory... a hlupy, normalne hlupy. Lebo to je ako keby ste splachli / spalili 300-500 eur kazdy mesiac, ked este k tomu nevyzijete... Takze kasli na silu zvyku a uteka... utekaj hned dnes.

@anonym_186d8b presne na to som myslela ... na dedine neexistuje taky byt za taky nájom ! Aj keby bol super-luxusny. ..
Pani je bud taká naivná, alebo nieco tají aj nám ...

anonym_552ac4
Včera o 11:45

Lebo on nechce. Co on na to ze ty takto dalej nechces?
Radsej by som s rodicmi byvals nez s nim. Ako chlap sa nevie postarat. Este aj mudrovat bude.
Uvedomujes si ze inej cesty niet. Toto nie je zivot. Iba prezivanie. Predpokladam ze ani deti nemate. Ani takymto pristupom nebudu.

tykat
Včera o 11:50
@anonym_ffa58d

@anonym_186d8b presne na to som myslela ... na dedine neexistuje taky byt za taky nájom ! Aj keby bol super-luxusny. ..
Pani je bud taká naivná, alebo nieco tají aj nám ...

@anonym_ffa58d ...alebo ju chlap klame ze prenájom+energie toľko stojí

anonym_441522
Včera o 11:56
@anonym_552ac4

Lebo on nechce. Co on na to ze ty takto dalej nechces?
Radsej by som s rodicmi byvals nez s nim. Ako chlap sa nevie postarat. Este aj mudrovat bude.
Uvedomujes si ze inej cesty niet. Toto nie je zivot. Iba prezivanie. Predpokladam ze ani deti nemate. Ani takymto pristupom nebudu.

@anonym_552ac4 Preboha. S tymto deti? No to by si teda pomohla...

anonym_441522
Včera o 11:56
@tykat

@tykat Tiez mi to napadlo.

anonym_0aef02
Včera o 11:57
@anonym_autor

@anonym_841ea0 suseda išla po strednej na vysokú q momentálne je štátny zamestnanec, partner pracuje v IT sfére...ja som išla po strednej hneď pracovať, nešla som na vysokú lebo som sa starala v tej dobe o babku,ale to rozoberať nechcem,viem že si za to môžem sama a viem že mi rodičia ponúkajú vykúpenie,ale ešte stále ma strašne bolí predstava že odídem aj keď láska už asi odišla dávno z nášho vzťahu

@anonym_autor vies o tom,ze aj statny zamestnanec s VS zarobi max do 1000eur??Takze,co sa tyka vasich platov naozaj nemas jej co zavidiet.Ale s tym muzom si rob poriadky,lebo skoncis velmi zle.

anonym_ffa58d
Včera o 12:04
@tykat

@tykat ano,presne takto som myslela, ze je naivná, verit ze na dedine nájom stojí 800eur .. to predsa normálny clovek neuveri...

anonym_eb4cfa
Včera o 12:04

Autorka tiez odpoveda a reaguje len na to, na co sa jej chce, v pribehu so stovkou otaznikov. Bohvie ako je to naozaj.

Ak byvaju niekde na dedine a zarobi 850 euro, to co byvaju, v prenajatej vile, ze ich vyjde najom+energie 1100 euro?
Ja som v takom byte byvala, bol to velky trojizbak s 2 balkonmi v centre velkeho krajskeho mesta. A vysli nas vsehovsudy naklady do tisicky a aj preto sme odisli, lebo to bolo extremne drahe byvanie. Takze by ma zaujimalo, preco dvaja ludia, co nemaju kralovske platy a zaroven im staci skromne byvanie, su tak hlupi a ak aj chcu byt v podnajme, tak takomto. ???

A proste dalsich milion veci co tu nesedi, pretoze autorka pise a povie len to, co sa jej hodi. Takze ani nejdem plytvat casom a pytat sa konrketne otazky ci davat konkretne rady.

domkakvet
Včera o 12:10
@anonym_autor

@domkakvet zamietli nám hypotéku,odvtedy o tom muž nechce ani počuť,my platíme za nájom 800 eur,oni za hypotéku 400...mali sme možnosť bývania u mojich rodičov v dome,s tým že oni by šli do svojho bytu,ani o tom so mnou nechce diskutovať

@anonym_autor ak by zmenil nazor a isiel tam byvat, tak hlavne nech tvoji rodicia nedaraju dom aj jemu. Druha vec je ze on bude radsej platit cudziemu, ved v tom dome by ste boli sami bez tvojich rodicov, mozete tam ist docasne, nemusite tam byt stale, ale podla tvojho muza lepsie u cudzieho, neviem co to mas za cudaka.

anonym_552ac4
Včera o 12:12
@anonym_441522

@anonym_552ac4 Preboha. S tymto deti? No to by si teda pomohla...

@anonym_441522 ved to. Neviem ci si to aj autorka uvedomuje.

sense
Včera o 12:14

Za vaše problémy môžem už, on nechce to, on nechce hento. Tak urob raz to čo chcem ty, nie to čo chce muž. Čí už s ním alebo bez neho. Ako píšeš nemáte okrem poplatokov nič, čo keby sa pritrafí dieťa. Tak potom čo.

anonym_186d8b
Včera o 12:23
@anonym_ffa58d

@tykat ano,presne takto som myslela, ze je naivná, verit ze na dedine nájom stojí 800eur .. to predsa normálny clovek neuveri...

@anonym_ffa58d 800 + 300 energie!!! chapes... za to su v BA uz pekne 3i...

autor
Včera o 12:26
@anonym_e4f9b6

@anonym_autor Chápem.V tom prípade je ozaj ťažké pochopiť tvojho manžela.Plat nemá taký vysoký,aby mu mohlo byť jedno, že koľko platí nájom, alebo ho neplatí.Bud príjme láskavosť tvojich rodičov, alebo nech si nájde lepšie platenú prácu.. Veď za takýchto podmienok je pre vás luxusom aj dieťa

@anonym_e4f9b6 my si nemôžeme v tejto situácii dovoliť ani andulku nie dieťa

lucylaw
Včera o 12:27

Byť tebou,zamýšľala by som sa v prvom rade nad tým,či ťa tvoj manžel vôbec má rád a či mu záleží na tom,aby si bola šťastná. Pretože podľa toho,čo píšeš,to tak nie je..Keďže si to s ním už viackrát riešila,musí mu byť jasné,že nie si spokojná so súčasnou situáciou a jemu je to úplne jedno. Vyhadzovať hentaké peniaze za podnájom pri vašich príjmoch je čisté šialenstvo..Takže ja byť tebou,prijala by som ponuku tvojich rodičov,nech ti darujú ten ich dom,ale hlavne,nech ho darujú len TEBE,aby tvoj manžel nemal na neho nikdy žiadny nárok..Lebo či sa ti to páči alebo nie,neverím tomu,že váš vzťah vydrží..A manželovi by som povedala,že sa sťahujem do toho domu a on nech ide s tebou alebo sa môžete rozviesť a potom uvidíš,ako sa zachová..A trvala by som na podaní výpovede z toho prenájmu,aby sa nestalo,že on to prestane platiť a vymáhať to budú od teba..Ja by som to celé ešte pochopila,ak by ste nemali žiadnu inú možnosť,kam ísť bývať,hypo vám zamietli, tak ostáva len ten prenájom,ale vy tú možnosť máte a vďaka zadubenosti a neschopnosti tvojho muža žijete tak,ako žijete..

autor
Včera o 12:29
@anonym_eb4cfa

Autorka tiez odpoveda a reaguje len na to, na co sa jej chce, v pribehu so stovkou otaznikov. Bohvie ako je to naozaj.

Ak byvaju niekde na dedine a zarobi 850 euro, to co byvaju, v prenajatej vile, ze ich vyjde najom+energie 1100 euro?
Ja som v takom byte byvala, bol to velky trojizbak s 2 balkonmi v centre velkeho krajskeho mesta. A vysli nas vsehovsudy naklady do tisicky a aj preto sme odisli, lebo to bolo extremne drahe byvanie. Takze by ma zaujimalo, preco dvaja ludia, co nemaju kralovske platy a zaroven im staci skromne byvanie, su tak hlupi a ak aj chcu byt v podnajme, tak takomto. ???

A proste dalsich milion veci co tu nesedi, pretoze autorka pise a povie len to, co sa jej hodi. Takze ani nejdem plytvat casom a pytat sa konrketne otazky ci davat konkretne rady.

@anonym_eb4cfa kľudne daj konkrétne otázky,je tu toho veľa, preto som neodpísala na všetko,ja v tomto podnájme byť nechcem, vysvetľovala som to vyššie

autor
Včera o 12:31
@anonym_0aef02

@anonym_autor vies o tom,ze aj statny zamestnanec s VS zarobi max do 1000eur??Takze,co sa tyka vasich platov naozaj nemas jej co zavidiet.Ale s tym muzom si rob poriadky,lebo skoncis velmi zle.

@anonym_0aef02 minulý rok mala s príplatkami v čistom 1500,tie môžu byť asi vždy iné,ale teda platovo je inde a aj jej manžel podľa mňa

anonym_eb4cfa
Včera o 12:33
@anonym_autor

@anonym_eb4cfa kľudne daj konkrétne otázky,je tu toho veľa, preto som neodpísala na všetko,ja v tomto podnájme byť nechcem, vysvetľovala som to vyššie

@anonym_autor tak mozes zacat tym, ze "byvas v jednej dedine". To co za podnajom ste si nasli, ze to stoji spolu 1100 euro mesacne? Novostavbu domu, alebo 5izbovy byt, alebo kde to vlastne byvate ze vyhadzujete polovicu prijmu na cudzie byvanie. Ako dvaja mladi dospeli bezdetni ludia, co potrebuju setrit.

anonym_f2b7a4
Včera o 12:33
@anonym_autor

@anonym_0aef02 minulý rok mala s príplatkami v čistom 1500,tie môžu byť asi vždy iné,ale teda platovo je inde a aj jej manžel podľa mňa

@anonym_autor vysvetli ten byt. Preco 800€ plus 300€ energie?
My prenajimame dvojizbak nový v krajskom meste na zapade SK za 470€ s energiami.

crazy_cat_lady
Včera o 12:34

A to mate co za haciendu, ze na dedine platite 1100 eur? Manzelova financna gramotnost je na bode mrazu. Ak by nechcel spravit ziadny z kompromisov, asi by som isla vlastnou cestou

autor
Včera o 12:38
@anonym_eb4cfa

@anonym_autor tak mozes zacat tym, ze "byvas v jednej dedine". To co za podnajom ste si nasli, ze to stoji spolu 1100 euro mesacne? Novostavbu domu, alebo 5izbovy byt, alebo kde to vlastne byvate ze vyhadzujete polovicu prijmu na cudzie byvanie. Ako dvaja mladi dospeli bezdetni ludia, co potrebuju setrit.

@anonym_eb4cfa do svadby sme bývali v RD mojich rodičov,neboli sme úplne sami,ale mali sme svoj priestor a vedeli sme si ušetriť...po svadbe muž začal naliehať že sa musíme presťahovať budeme mať čas len na seba bude všetko super súkromie atď....ja som chcela ostať žiť v dome, teda som navrhla aby sme skúsili zobrať hypotéku, tých 20% by mi dali moji rodičia...zamietli nám ju vtedy a odvtedy o tom nemôžem ani hovoriť,tak našiel podnájom, majiteľka je nejaká známa jeho otca,vraj...ne to bytovka so 6 bytmi, stará,orypana, hnusná,na začiatku sme platili 400 eur,dnes to je 800 eur plus energie lebo chce veľké preplatky a nesúhlasí s tým aby sme si hľadali niečo iné lebo jemu toto tu vyhovuje

autor
Včera o 12:39
@anonym_f2b7a4

@anonym_autor vysvetli ten byt. Preco 800€ plus 300€ energie?
My prenajimame dvojizbak nový v krajskom meste na zapade SK za 470€ s energiami.

@anonym_f2b7a4 my sme na začiatku platili 400, v súčasnosti to je dvojnásobok ☹️

sisa_s
Včera o 12:40

Pekne si ulievaju peniaze a ty naivka cusis a zakladas diskusiu na koni, lebo problem je bohatsia kamoska

anonym_eb4cfa
Včera o 12:41
@anonym_autor

@anonym_eb4cfa do svadby sme bývali v RD mojich rodičov,neboli sme úplne sami,ale mali sme svoj priestor a vedeli sme si ušetriť...po svadbe muž začal naliehať že sa musíme presťahovať budeme mať čas len na seba bude všetko super súkromie atď....ja som chcela ostať žiť v dome, teda som navrhla aby sme skúsili zobrať hypotéku, tých 20% by mi dali moji rodičia...zamietli nám ju vtedy a odvtedy o tom nemôžem ani hovoriť,tak našiel podnájom, majiteľka je nejaká známa jeho otca,vraj...ne to bytovka so 6 bytmi, stará,orypana, hnusná,na začiatku sme platili 400 eur,dnes to je 800 eur plus energie lebo chce veľké preplatky a nesúhlasí s tým aby sme si hľadali niečo iné lebo jemu toto tu vyhovuje

@anonym_autor ok sice dlhy pribeh, ale teda otazka bola na konkretne aktualne byvanie v najme za 1100 euro. Cize je to byt, na dedine, bytovka zvonku nerekonstruovana.
- novorekonstruovany byt?
- kolkoizbak?
- aky velky?
- ako daleko od velkeho mesta?

autor
Včera o 12:42
@sisa_s

Pekne si ulievaju peniaze a ty naivka cusis a zakladas diskusiu na koni, lebo problem je bohatsia kamoska

@sisa_s ja som nepovedala že je problém,ja som za ňu rada,len by som tiež chcela ísť s ňou napríklad do kina,na kávu, kúpiť ai čo chcem...aj ona mi dlho dohovára že mám odísť ale a neviem ja s a strašne bojím samoty ale asi nevidím inú možnosť lebo som v koncoch

anonym_868076
Včera o 12:42
@anonym_autor

@anonym_f2b7a4 my sme na začiatku platili 400, v súčasnosti to je dvojnásobok ☹️

@anonym_autor Mne to pride, ze si riadne oklamana. Znama jeho otca a platite 1100 eur. Neklamu ta tak trochu a znamej ide polka z tej sumy a zvysok manzelikovi?

anonym_0aef02
Včera o 12:43
@anonym_autor

@anonym_autor to je priemer,realitu si precitas aj tu na mk,ako sa zeny vecne stazuju,ze na uradoch s VS zarobia malo.