Ako zvládnuť finančnú krízu v rodine?
Manžel prišiel v priebehu 2 mesiacov o 2 práce kde pracoval vyše 10 rokov...mame 2 malinke deti, obrovskú hypotéku, keďže dorabame dom, žiadne úspory keďže každá koruna ide do domu, ja na rodicaku..manžel mal pohyblivu prac.dobu cize mohol vozit dcéru do a zo skoly , ja neschopná budem musiet začať šoférovať co je môj najväčší strach ktorý som doteraz nedokázala prekonať..dom nemôžme predať keďže nemáme peniaze ani na dokončenie a kolaudáciu,bývame krátko..neviem ani dýchať..pomoc nemáme od rodiny žiadnu..urobili sme veľa chyb za ktoré teraz budeme platiť,zvykli sme si ze sa mame dobre a s týmto nikdy nepočítali..manžel je zničený,ja úplne na dne..mam chut odísť navždy,ale to nemôžem deťom urobiť...kľudne si do mňa kopnite,ze tak vám treba keď ste si mysleli ze život vás nezrazi na kolená a nepripravili sa na to..len som sa potrebovala vykecat..
@mircalla tvoj problém je, že ty sa nemôžeš na muža spoľahnúť a preto ti vadi, keď ženy napíšu, že sú doma viac rokov a muži platia.Sama si si vybrala.Ma vyživovaciu povinnosť ako ty.Prezentujes sa ako úspešná žena a nevies si poradiť s jedným lakomcom?Gratulujem, že si sa po 50 tke konečne rozhodla riešiť svoju bytovú otázku.Uprimnost ti svedčí viac občas si úprimna.Dceru ste mali po veľa rokoch a plánovane a syn bol už väčší, ale človek niekedy musí oklamať sám seba, že rýchlo sme do toho vhupli namiesto toho, že vybrala som si debila a som s ním roky a ešte namiesto chlapa živím deti
@eliska13 nepoznám @mircalla príbeh, ale poznám názory našich známych a kamarátov a ani jeden z nich nie je "nadseny" z toho, aby 10 rokov ťahal všetko ako kon sám, lebo ženuska sa teraz stara o rodinu. A ja s nimi aj plne súhlasím. Keď si vezmeš, ze pracovať mas tých cca.40 rokov, tak v podstate 1/4 času si doma. Moja otázka potom je, nadpracujes si potom tých 10 rokov, hm? Asi tazko, ze? Ale plakať potom, ze aký mám nízky dôchodok, to uz potom áno. Ale to, ze 1/4 si presedela doma, to uz je ok. A také argumenty akoze všetko zabezpečujem ja a starám sa, lebo len ja som matka a nikto iny to nevie lepšie... a bla bla bla ďalšie keci sú fakt trápne. Potom naco su tu diskusie typu pomáha vám muz? Stara sa doma o niečo ci robíte všetko vy? Ste predsa doma, tak sa starajte. Ci?
Byt doma 3 roky (aj 10 nakoniec) je iba možnosť, nie povinnosť. A este sa vyhovárať ze aj do 6 je nutné to "potiahnut", lebo si chcem dieta užiť. A co potom? To už si ho akoze neužijete? Nikde inde vo "vyspelom" svete toto nie je, ženy automaticky nastupujú do prace po materskej pomaly (aj ta trvá len pár týždňov mnohokrat) a nemám pocit, ze by deti boli nejako menej výchované.
Druhá vec je, že keď viem, že napriek všetkému chcem byť doma 6 a viac rokov, tak si na to pripravím (rozumej nasetrim si) a najmä dohodnem s chlapom, nech aj on vie, na čom je. A najmä nespamujem tu diskusie, došiel rodicak, konci mi rodicak, z čoho mame ďalej žiť, ako vybavím predĺžený a pod. A tu následnú "starostlivosť" chlapov tu vidíme v témach kolko ušetríte z rodicaku, dá sa z rodicaku vyzit a pod. Samozrejme česť výnimkám, ako vo všetkom.
Chod do roboty

@scorpionflower1 Ale ja ju nesudim za to, ze je doma s detmi. Uchadza ti pointa, ze im vypadli oba manzelove prijmy. To pojdu byvat pod most, len aby ona mohla byt s detmi?