icon

Ako zvýšiť rodinný rozpočet z domu?

niksss
18. jún 2024

Ahojte zienky,

S mužom plánujem v obdobi 4 mesiacov brat hypotéku. Aktuálne mám 14 mesačného syna a som na rodičovskom príspevku. Firma v ktorej s manželom obaja pracujeme momentálne nie je v najlepšej kondícii nové projekty akosi neprichádzajú takže návrat tam neni úplne cesta. Premýšľam že by som chcela robiť niečo z domu čo by mi umožňovalo aj venovať sa synovi. Rada peciem no nie som úplne Veronika budova čo sa týka zdobenia tort a tiež neviem nakoľko je to výnosne piecť torty. Chcela som sa spýtať či mi neviete poradiť možno ma naviezť kde začať čo skúsiť som otvorená takmer čomukoľvek okrem predaja cez sociálne siete a ponúkanie produktov a podobne.

Za každú rada ďakujem

Krásny deň 🙂

buberova
18. jún 2024

Problém je v tom, že Home Office neznamená, že si doma navarím, upracem a pohrám sa so synom, kým mi ide plat a som akože v robote. To by skôr trebalo sedieť za počítačom a robiť.

Vyfiltroval som ti práce z domu, verím, že si tam nájdeš aj niečo podľa svojich schopností https://www.profesia.sk/praca/?remote_work=1

t1nusa
18. jún 2024

@niksss otvor si portál Profesia, Kariéra, Pretlak alebo Growni a hľadaj remote prácu, určite niečo nájdeš 😊 záleží od toto čo vieš robiť a čo chceš robiť… ja napr. robim správcu sociálnych sietí popri RD

martinkatinka
18. jún 2024

Tolko omielana tema. Kedy si nieco vedela robit z domu, uz to robis. A praca doma nie je to, ze si vsetko doma urobis, venujes sa synovi... Za to mas uz rodicak....

judrpravnik
18. jún 2024

Veta "chcela by som niečo robiť z domu aby som sa mohla venovať synovi" je logický nezmysel a keďže si takúto vec napísala, práca z domu nie je pre teba.

klara351
18. jún 2024

Pracujem vacsinou z domu, it, a ked je nahodou mala doma, sedi pred telkou vacsinou casu. A aj tak je moj vykon biedny, kebyze to robim stale, dlho si ma v tej praci nenechaju. Jedine, co mi napada, je opatrovanie, skus si najst dieta, o ktore sa mozes start spolu s tvojim.

pinkgirl
18. jún 2024

Hm, môžeš robiť nekvalifikované činnosti. Napríklad strážiť u seba doma ďalšie dieťa, ale to byva limitované zdravím tvojho dieťaťa. Keď bude choré a budeš musieť strážiť ako by si to riešila? Asi naj by bolo keby si pracovaja v čase keď ju muž doma s dieťaťom - vtedy môžeš u niekoho upratovať, alebo napriklad žehliť pre tych čo to nestíhajú. To si sle musíš pozhanať klientelu.

syslik81
18. jún 2024

piect torticky doma je skor zabava ako zarobkova cinnost a na tom nezbohatnes ... a ak by si nieco vedela robit uz to robis... kazda by chcela byt doma zarabat ... no tak jednoduche to nie... co vies robit co vies ponuknut,, vies jazyky-mozes prekladat, prepisovat texty, strazenie, uctovnictvo, doucovanie deti, alebo si rob rekvalifikacie , aby ked dieta podrastie ty si mohla do lepsie platenej prace- zatuial nech si manzel najde brigadu .. alebo ty roznasaj letaky , mozes chodit upratovat na par hodin kym muz bude s dietatom .. popozeraj inzeraty a zisti si po com je dopyt v okoli

andrea_82
18. jún 2024

Mna skor zaujala veta, ze do 4 mesiacov planujete brat hypoteku. Ak si ty na rodicaku a vo firme, kde ste obaja zamestnani, to nevyzera ruzovo, tak ja by som takto neriskovala. Si si ista, ze vam tu hypoteku vobec schvalia? Ja by som radsej pockala, ak vas to velmi nesuri, kym bude dieta v skolke a ty plnohodnotne zamestnana.

sasitimi17
18. jún 2024

Ono ani tie torty niesu jednoduché, ja som dcére robila sama tortu minulý rok, ale ti poviem že posledný krát... :D radšej si zaplatím ako sa s tým s prepáčením srať a popritom keby sa mám venovať ešte ročnému dieťatku tak neviem..
Ja čo mám v okolí maminy na materskej tak skôr si našli normálnu brigádu kde dochádzajú a vlastne sa striedajú s mužmi.

thirstymonk
18. jún 2024

Ja pracujem homeoffice od roku 2019. Od 2020 ako freelancer, som wordpress developer. Nie je to niečo, čo by si sa naučila za dve hodiny večer, a ani žiaden super kurz z upsvaru ťa to nenaučí. Venujem sa tomu od mojich 13-tich rokoch (a mám 31) a stále sa nepovažujem za úplného experta, ktorý nemá vo svete páru... Takže asi tak. :D

Môžeš z domu robiť grafika, copywritera, programátora, testera atď atď, ale nič z toho nie je také, čo "by si sa naučila popri starostlivosti o dieťa".

No alebo môžeš stávkovať, ak máš na to odvahu. NA tom sa dá pekne zarobiť (aj prerobiť)

teo3971
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
18. jún 2024

Ja obdivujem každú matku/otca, ktoro sa dokážu plnohodnotne starat o tak male deti a súčasne z domu popri nich plnohodnotne pracovať.
Nerealne!
Keď pracuješ, nevenujem sa dietatu a naopak. My mame po prestahovani plno krabíc v byte i v pivnici. Veľký v skolke, rocny doma a som rada keď uvarím, nakŕmiť, uprace základné veci v kuchyni.
Vypratat krabice, prať adt hruza des.
A ešte k tomu pracovať - i keď len pri dietati, ktore je pravdepodobne už dosť mobilné?
Ja si veľmi rada prečítam realne skusenosti matiek pracujúcich z domu. Ako sú perfektné matky s tlače potreby svojich detí a zároveň exekentne zamestnankyne.
Odpoveď pre teba - pokial vies niečo, za čo máš super plat, opatrovatelku a ty rob.
Popri malom urobis figu akurát sebe zarobíš na parádny stres.