icon

Akú hypotéku môžeme dostať s naším príjmom?

evazhoufova
31. okt 2024

Keď mám tak 70 000 príjem ma len manžel v zahraničí 3-4 000. Koľko nám dajú hypo? A keď potom zmení zamestnanie, nejako sa to hlási?

Strana
z4
gab1sol
31. okt 2024

@evazhoufova 3x som si to musela prečítať, skús používať čiarky, bodky, bude to viac zrozumiteľnejšie. A to, čo vám banka vie poskytnúť, nezáleží len na príjme, ale aj iných veciach, napr. či máte nejaké úverové výdavky, či máte deti, koľko by bola hodnota nehnuteľnosti…

evazhoufova
autor
31. okt 2024

@gab1sol prepáč 70000 úspory, 3 deti, žiadne dlhy, dajú nám na nehnuteľnosť v sume 300000? Vek 35-37

obkladac
31. okt 2024

Podľa tohoto dajú

martinmmartin
31. okt 2024

zmena zamestnania sa nehlasi - ak prestane platit tak vam vezmu dom a nechaju si vsetko co ste do neho za tu dobu vrazili a pojdete s holym zadkom na ulicu - banka je maitelom domu ta nema co stratit. Musis platit a je im jedno ako ( ked uz to mas schvalene )

gab1sol
31. okt 2024

@evazhoufova obávam sa, že 300 tis. to v tomto zložení nebude. Zmena zamestnania sa hlásiť nemusí, základ je vedieť splácať hypotéku.

@obkladac zabudol si zadať spoludlžníka, keďže sú manželia, automaticky vstupuje do úveru aj žena (ak nie je rozdelené BSM), takže musí sa počítať aj životné minimum na manželku a to už nebude vychádzať.

@martinmmartin banka nie je majiteľom domu. Majiteľom je klient, banka má záložné právo a ak si ho uplatní, tak len na založenú nehnuteľnosť, nie na hnuteľné veci. Ak dom predá, vyplatí sa z toho dlžná suma a ak ostane niečo z predaja, tak zvyšok ide majiteľovi. Ak do domu vrazia niečo navyše, zhodnotia ho a teda aj suma zaň bude vyššia.

obkladac
31. okt 2024

@gab1sol stále to vychádza 289000+70000 či?

martyzpp
31. okt 2024

@gab1sol ale manzel ma prijem zo zahranicia. To nevadi?

martinmmartin
31. okt 2024

@gab1sol Ano , tak to je velmi dopodrobna a spravne napisane . V sjkratke - zamestnanie po schvaleni nikoho nezaujima. Musi iba vediet platit aj keby to na zemi nasiel. Ak nebude platit tak sa musi stihnut dom predat a banku vyplatit , ak sa to nestihne tak ide dom do drazby aj s nastrnganymi splatkami.

gab1sol
31. okt 2024

@obkladac ja som pochopila tak, že 300 tis. má byť úver. Ak má byť úver 240 tis., tak to vychádza (ak neberieme ohľad na LTV, keďže to je ďalšia záležitosť, ktorá ovplyvňuje výšku úveru). A tiež je rozdiel, či ide o príjem 3 tis. alebo 4 tis.

gab1sol
31. okt 2024

@martyzpp komplikovanejšie na podklady, ale myslím, že nie. Aj keď tiež veľmi malo informácii, pretože nie je príjem ako príjem.

martul
31. okt 2024

@evazhoufova niektoré banky neakceptujú zahraničný príjem.

evazhoufova
autor
31. okt 2024

Eu Česko

gab1sol
31. okt 2024

@martinmmartin do dražby aj s naštrnganými splátkami - neviem, čo tým myslíš. Samozrejme, ak klient nespláca, je ideálne to riešiť čo najskôr, kým sa nenakumulujú úroky z omeškania. Určite nie je vhodné hrať mŕtveho chrobáka a tváriť sa, že žiadny dlh neexistuje (aj takí ľudia sú).

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
purple_wolf
31. okt 2024

nie

pieksamaki
1. nov 2024

@evazhoufova prijem.zo zahraničia nevadí.....v živote zmeni clocek ešte zamestnanie.....uverova zmluva nie je podmienena konkretnym zamestnanim.....myslím ze unikredit....je zvyknutá na žiadosti príjmu zo zahranicia....urobte si najskôr prieskum....kde akú výšku hypoteky a za akých podmienok....
Podmienky ze nemá byt vs kusobnej dobe a pol roka výpis z účtu.....atd...to vám všetko povedia....

alenaalena84
1. nov 2024

Tak divoko sa zadlžiť? Do 100rokov to budete splácať.Babka mala také príslovie ,,Dlhy robia dlhy,vši robia vši.

evazhoufova
autor
1. nov 2024

Tak 3 deti úkaz mi normálnu nehnuteľnosť za cca 150 000

sasa1310
1. nov 2024

@alenaalena84 a ty kde bývaš, však ukáž ako sa to dá aj lacnejšie

bezmena18
1. nov 2024

Nic v zlom ale takyto ekrazit by som si na seba neuviazala ani za svet....to by som 30 rokov zila v strese.. a o spanku nehovoriac... a este k tomu ked mam na krku tolko deti...

bonboniera
1. nov 2024

@alenaalena84 predpokladám ze babka mala kde bývať ;)

alenaalena84
1. nov 2024

A mužova mama zasa hovorievala,,,DLHY NEBOLIA,LEN NEDAJÚ SPÁVAŤ,,

alenaalena84
1. nov 2024

@bezmena18 súhlasím ľudia sú náročný chcú hneď všetko,barák dve tri autá v rodine,dovolenky, potom sa rozvádzajú..

bezmena18
1. nov 2024

@alenaalena84 a maju exekutorov a podobne veci a v strese ci to utiahnu 🙂🙂🙂 ja som skromny clovek a nepotrebujem k zivotu hentaku hypoteju vzdy sa da kupit omnhoho lacnejsie 👌👌👌

bosorkabb
1. nov 2024

No dajú ako dajú.
Všetko záleží od príjmu, počtu detí a podobne.
Tak veľkú hypotéku si treba dobre premyslieť.

peter760
1. nov 2024

@alenaalena84 tak asi žiješ ešte v dobe komunizmu kde starý rodičia dostávali byty zadarmo teraz to bohužiaľ tak nefunguje bezne sa clovek musi zadlzit na 30r keď chce bývať vo vlastnom či račej budeš platiť niekomu za najom pomali 900e a súčasne mu budeš tak splácať jeho hypo ? Priemerný byt stojí od 190tisic viac 4 izbový závisí od kraja to že našli dom za 300 je ešte dobrá ponuka závisí v akom je to stave preto nevidím nič zlé na tom že si berú hypo ani nie v plnej sume pretože majú aj niečo nasetrene

betulinka1
1. nov 2024

@evazhoufova mame spolu s muzom vacsi prijem na Sk a ked sme riesili kupu domu, tak nam banka ponukla max 220000 k prijimom. Hodnota nehnutelnosti podla znaleckého posudku bola 280000 tis. holodom ale ponukli nam este 35000 účelový uver. Ale musis si uvedomit, ze jedna vec je prijem a jedna vec je schopnosť splacat. Za mna ist na doraz s tym, ze ked prijem muza vypadne, druhy prijem musi vediet potiahnut komplet vsetko alebo si ponechať aspon rezervu na rok splatky hypotéky. Pri tak velkej sume je aj splátka vysoka. Treba si to spocitat pri roznych variantoch životných situacii. Ideálne je zobrat co najnižší hypo uver ale nechat si aj rezervu.

nikoletah
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
1. nov 2024

@bezmena18 je rozdiel nepotrebujem a rozdiel musím lebo iná možnosť nie je. či čo si myslíš, že všetci v BA bývajú v nehnuteľnostiach za 150 000 eur? Ono fakt závisí aj od príjmu, možno by si nemal na drahšiu nehnuteľnosť ako tých 150 000 eur a preto bývaš tak ako bývaš lebo inú možnosť nemáš. Rovnako ako ľudia v BA inú možnosť nemajú a kupujú byty aj za 300 000 eur

sasa1310
1. nov 2024

@alenaalena84 ako bývaš a kde? Keď si tak úžasne skromná. Veď poraď ako sa dá bývať bez tak vysokej hypotéke, bez dlhov a byť šťastná a nerozvádzať sa.

Strana
z4