Akú hypotéku môžeme dostať s naším príjmom?
Keď mám tak 70 000 príjem ma len manžel v zahraničí 3-4 000. Koľko nám dajú hypo? A keď potom zmení zamestnanie, nejako sa to hlási?
Nie každý ma podedene bývanie, my sme sa snažili, robíme, deti, mame jednu nehnuteľnosť hodnota cca 60 000, tu by sme mohli ešte predať. Ale je to psycho, obaja vysoká škola, muž kariérne už celkom postúpil, ja po materských stagnujem a dovolíš si tak byt 3+kk …
@bezmena18 a tieto tvoje rady ktoré si autorka nepýtala jej pomôžu ako? Odporúčam zobudiť sa do reality zajtra. A nezabudni si olajkovat zase vlastný príspevok 🤦♀️
@evazhoufova 70 000 ste našetrili za aky čas prosím? Nerypem, len ma to naozaj úprimne zaujíma... Ako sa dá našetriť 70 000
@bonboniera olajkujem si ho samozrejme lebo som realista... pozri sa ja ju uplne chapem ze je to na poražku tiez na tento cely system poriadne serie vsetko drahe uroky jak svina... myslis ze my sme nechceli novy dom od mala som po nom tužila lenze musela som sa ukromnit a roky sa zmierovat s tym ze nikdy nebudeme mat novy dom... tak hram s kartami ktore nam ostali... lomcovali moc strasne nespravodlive pocity ked dom ktori kedysi stal 80 000 teraz stoji 200000 ale musela som sa zariadit inak.. a viem ze kopec ludi aj dnes nema na novy dom a maju to tažsie este ako my
@martinmmartin čo tu trepeš bludy... 🙄 Nikto im dom nezoberie. Keď už, tak dom predajú, banku vyplatia a obstarajú si bývanie, na ktoré budú mať. Bože...
@sasa1310 stavali sme bungalov svojpomocne tri roky po víkendoch,+odkladali sme z výplat+mali sme našetrené ešte pred svatbou spolu50000e.Jasne brali sme hypo na dokončenie 15 000e na 10r .V 6 roku hypo sme to radšej vyplatili.Vyskocili úroky, životné poistky vedenie účtu ..Stačila nám dovolenka aj na Slovensku,jedna zánovna Fabia za 8 tisíc..Nehýrime ani teraz, kľudnejšie sa žije.300litrov sa zadlžiť je psycho , človek ochorie , príde o prácu atď.Nevies čo bude za týždeň nie za 40r ..
@betulinka1 píšeš rozumne....a presne takto by mali fungovať aj úvahy ludi ktori sa rozhoduju....ich zivotna situacia sa urcite zmeni.......pričom splátka by nemala byť vyššia ako 30% z čistého prijmu
@pieksamaki presne tak, suhlasim s tym 30%. Pre mna ne uplne prekvapujúce, ze tak obrovské hypotéky beru rodiny, kde je realne jeden prijem. Sice vacsi ale co ked vypadne?! Radsej sa uskromnit v bývaní a setrit este.
Ja by som určite oslovila finančného poradcu. A do úveru ísť určite so životnou poistkou na manžela ( smrť, invalidita, strata zamestnania..) my momentálne riešime tiež cez poradcu. Mame rozostavanu nehnuteľnosť na vlastnom pozemku, dom ma strechu, asi aj okna ešte dáme a je aj podpivničený, zatiaľ sme to financovali všetko so svojich... Ale podmienky su naozaj dosť prísne, plus treba pripocitat k splatke poistenie nehnuteľnosti. Ale naozaj, oslovte niekoho kto v tom vie chodiť, vie to ušetriť veľa času. My nemáme žiadne iné splatky, ani len práčku...to všetko vie ovplyvniť výšku úveru, najlepšie je mať čistý register.
@bezmena18 ešte si treba uvedomiť, že pre autorku s manželom, ktorý má 4000 eur príjem len on, je splátka 1500 eur pravdepodobne rovnaká ako pre teba 430 eur. Rovnako ako aj pre nás. Tiež by si sa možno za hlavu chytala koľko máme hypoték a splátok, ale ostane nám možno ďaleko viac financií na sporenie ako tebe. A netreba zabúdať, že na vysokú hypotéku treba v prvom rade vysoký aj príjem
@dadalinka15 horšie keď človek zostane polovičný invalid, ako kamoš vyrúbili mu 370e a nevie čo skôr vyplatiť,inkaso, školu škôlku hypo,jedlo??.. Neuznali mu celý invalidný a robiť nemôže..Všetko je pekné aj tie poistky ale nič to poriadne nekryje.
@alenaalena84 kľudne sa zadlžujte je mi to fuk,ako som písala Dlhy robia dlhy vši robia vši.

@sasa1310 oni žijú mimo reality obidve … inak mi dôjde ze to je jeden človek, ešte si aj obe lajkuju vlastne príspevky 😅