icon

Akú sumu peňazí by ste potrebovali na nový začiatok?

30. jún 2022

Milé mamičky,zaujíma ma váš názor.Akú sumu peňazí by ste potrebovali v dnešnéj dobe keď chcete začať nový život? Keď byt na prenájom bude v cene 550-650€,moja mesačná výplata 600-700€.Cez víkendy privyrobenie ako podkladníčka v potravinách,mesačne zárobok 100-150€.Od ex priateĺa budem mať najnižšie alimenty to viem určite.Niečo mám už našetrené ale v dnešnéj situácii keď ide všetko hore sa obávam či nás uživím.Rodinu do mojich problémov zaťahovať nechcem,chcem byť sebestačná.Partnerský život je dlhé roky už neznesiteĺný! Vnútorne cítim že ešte pár rokov s nim a začnem mať zdravotné problémy.Povedala som si že radšej budem o chlebe a mať pokoj ako takýto život čo žijem.Niekoĺko rokov už šetrím ale po malých čiastach,deti boli malé.Rozmýšĺam cez víkendy mať druhú prácu.Čo mi z toho že moja domácnosť je tip top uprataná,navarené,napečené,o deti max.postarané keď súrne potrebujem viac peňazí.Dobre uvažujem keď potrebujem mať našetrené aspon 5000€ na začiatok? Veď hocičo sa môže stať,napr.dlhá pn,alebo sa pokazí pračka,proste hocičo. Alebo by ste odišli aj menšou sumou? Kamaratka mi radí zobrať si pôžičku a odísť hneď,ja s požičiavaním peňazí nie som stotožnená.

Strana
z5
gucciok85
3. júl 2022

A keby si podala žiadosť na mestský byt? Není si vydatá a máš deti. Skôr by ta uprednostnili.
Kým by si dostala nejaký byt, zatiaľ by si šetria ďalej a nejak vydržala s priateľom.

Strana
z5