Aký je váš mesačný rodinný rozpočet?
Zaujíma má to žienky lebo ja neviem kde robíme chybu ale ledva vychádzame z mesiaca na mesiac a nemáme nič ušetrené…
U nás to funguje tak že ja viem len cca kolko má muž výplatu , ale teda on mi vždy vyberie alebo posle cca 900€(zo zvyšku čo mu ostane hradí poistky , ďalšiu hypotéku a živnosť ) mne príde 650€ (rodicak a prídavky) … a z toho musíme vyžiť.
Čiže cca 1550€. Ja z toho zaplatím 300€ inkaso, 200€ hypotéku , 10€ cca môj telefón , 36€ tv +internet … ďalej teda mame auto takze tankovanie(+výdavky okolo autá) , drogeria a strava …
Ja neviem , či neviem narábať z peniazmi alebo čo už robiť aby sme mohli aspoň normálne žiť. 🙄
Skus si všetko zapisovať kazdu polozku a keď to nebude vychádzať ukaz to na konci mesiaca priateľovi, aby videl ze z toho nevyjdes
@sisska96 nepleť do toho moje decká. Ako učiteľka by snáď mohla vedieť aspoň to nejzákladnejšie pravidlo - že nie príjem je smerodatný. A druhá vec, ak vypustí také instatné múdro, že v rodine, kde chlap zarobí aspoň 2000 € to musí finančne fungovať, je pochybnosť o kvalite učiteľského stavu na mieste...
@tiezjedna gratulujem ti za tento výrok. Bola by som zvedavá či by si toto povedala do očí aj učiteľom tvojich detí 👍👏
@tiezjedna ja to viem a ty síce neviem či vôbec nejakú školu máš aspoň skončenú a ak áno asi s božou pomocou lebo nevieš čitat s porozumením. Ja nepíšem o výdavkoch, ja píšem o tom,že tu každá ide vyskakovať ake všetci majú platy vysoké a ona je chudina s nízkym pričom nás štát je na chvoste ,príjmy sú katastrofálne v porovnaní a výdavkami a sme v krachu. Ale mudrovat ako málo niekto zarobí ,to hej. Treba sa zamyslieť nad tým predtým. Ale na mi sú všetky bohaté a múdre len realita je niekde inde.
Ahoj, ja som sama s 16rocnym teenagerom, mam 1500 prijem aj s vyzivnym a pridavkami. Hypo, pausal, voda, elektrina, sporenie, benzin 900 euro/mesiac.
Najviac sa da usetrit na jedle. Chodim nakupovat kazdy vikend, naplanujem si co budem varit cely tyzden a to si nakupim+nejake sladkosti a slane co mame radi necham v obchode asi 60-70euro/tyzden,cez tyzden co nakupim je uz len rohlik, salama, a nejake ovocie a to asi uz len 10-20euro na tyzden, odkedy nenakupujem random, ale planovane vela usetrim aj casu, ze nerozmyslam + neminam na zbytocne veci a nevyhadzujem. Raz mi kolegyna povedala, ze musi navarit, ale nema cas nakupit, ale nevadi, niekedu treba varit z toho, co nam da chladnicka a mala pravdu, sem tam som velmi prekvapena, ako vela toho mame doma. Mam aj samostatnu velku mraznicku.
@barbie2023 ja nevidím na troch stranách nič o tom, že by tu niekto vyskakoval koľko zarobi. Dokonca nikto tu ani nenapísal koľko zarába. Každý jej akurát povedal, že z toho co jej dáva živí štyroch ľudí,jedného so špeciálnou diétou, platí, auto dane poistky benzín lieky zubára atď...
A ze to je malo. Pre mňa je to málo, pre teba byť nemusí. Každý máme výdavky nastavene inak,takisto výdavky za stravu, výlety, dovolenky , nove oblečenie. Každý má právo na svoj názor.
Napisem aj ja, obycajny chlao🙃,kedze zatial iba zeny pisali a uz sa hadaju. 😉 Damy nehadajte sa.
Autorka, vies nam povedat co je ta druha hypo? Uz sa pytali a neodpovedala si. Snad ju neplati byvalej, kde ma ona s nim deti? Alebo investicny byt a prenajom mu nepokryva po zvyseni urokov velku hypo? Alebo to je potrebny priestor ku tvojej (jeho?) zivnosti?
Skus ho dostat do manzelskeho chomuta, kedze uz mate deti, lebo fakt zle dopadnes ak sa mu nieco stane- ohladom dedenia a vdovskeho.
@lakebabe lenže sú to kraviny cele a už mi je z toho smiešne ako tu majú všetci neviem aké príjmy, veď si prečítaj prvu stranu. A kebyže zarobis 5000€ a máš výdavky 5600€ tak je to málo? Veľa ? 😁 Vieš to je o tom...o ničom . Keď sa jej zdá ,že má málo tak nech ide do banky s mužom a nech si nastavia niečo rozumné a priamo pre nich.
@barbie2023 však to hovorím , keď bude mat 5000 príjem a 6000 výdavky áno je to málo na ten pomer. Ale tu nikto nepísal o 5 tisícoch, iba ze jej dáva 900 eur na všetko a to je malo. My nevieme koľko co platia kde to minú. Maju dve hypo tak to je dosť
Z toho co napísala mne to príde malo. V prvom rade nech si dajú peniaze dokopy, Spišu kolko co platia a potom zistia ci je to malo pre nich
@barbie2023 bingo👍😉
@sisska96 to neviem, kde si vydedukovala, ale budiž. Nevzťahovala som to na konkrétu profesiu, ale na finančné plačky obecne.
@barbie2023 takskús písať k veci😉 Mne je to fakt jedno, uživím sama kľudne tri rodiny. Ale väčšina tu len narieka a ukazuje prstom na všetkých len nie na seba. Vystúpiť z komfortnej zóny, vziať zodpovednosť do vlastných rúk - nájsť iné príležitosti, presťahovať sa, naučiť sa nové veci, jazyky, zariskovať - to je tu fakt vždy po zásluhe názorovo potrestané😎
@lienka.7 no práveže nemusíš. Musíš nájsť spôsob, aby si mala viac, ak chceš žiť, a nielen prežívať.
@lienka.7 V tom mas pravdu, ale ake to je tazke pre ludi, ked Zuza, Jana a Mara idu tam ku moru, opravia si dom, kupia auto( ano, casto pôzicky). A vzbudzuje to v druhych casto pocit, ze aj oni nech nie su horsi a bud zatrpknu a budu zavidiet, bud im to dokaze byt jedno, bud sa zadlzia- taky sucasny hit, alebo najtazsie - zapracuju na sebe a dosiahnu zlepsenie.
@tiezjedna ved práve o tom hovorím, keď majú dve hypo predpokladám ze majú dve nehnuteľnosti tak jedna bude asi v prenájme, z čoho je tiež príjem.
Možno jej bude dávať ochotne viac, keď mu na papieri ukáže koľko vlastne minie mesačne.
Jej k ničomu nepomôže info, že Fero minie mesačne 5 tisíc a Jožo iba tisíc eur
Ja ti to autorka pekne ozrejmim. Pises, ze tebe dava z 2000 eur 900, zo zvysneho financuje hypo, poistky a ZIVNOST. Neviem, akym typom si rata naklady ( ci pausal alebo realne) ale minimalne odvody su vo vyske 220 eur mesacne. K tomu by si mal odkladat aj na zaplatenie dane. Kedze nepredpokladam, ze plati toto uplne minimum, tak kludne moze ist 400-500 eur len na odvody. K tomu si zarataj tu dalsiu hypo, poistku, nejake male "vreckove" na obed/ pivo.... a zistis, ze ziadne zavratne peniaze pomimo nema.
Ja mam tiez muza szco a na spolocny ucet tiez posiela az mzdu, z ktorej si odpocita mesacne odvody do poistovni, alikvotnu ciastku na dan a dochodkove pripoistenie. Uplne normalne ako superhruba mzda- vela z nej ani neuvidis, len szco si to musi manazovat sam.
@lienka.7 ved to som spomenul😉, ze im to bude jedno = cize to spracuju a budu zit po svojom.
Len myslim, ze lahsie je zatrpknut, ak denno denne vidis ako sa inym dari, ci v rodine tiez, je to tlak( a este ked citas aj ako sa mnohi maju uzasne na koniku🙂). A tazko je vtedy sa udrzat a byt spokojny s tym, co tvoj plat da, ked sa roky hybe minimalne a ceny rastu.
My tiez mame figu nasetrenu tahame z mesiaca na mesiac,resp muz ma aj okrem praci brigady všetko co nanich zarobi ide do domu , prerábky.
Dievčatá, prešla som zbežne komenty,ale niektorá neviete ani kolko sa platia odvody ked je živnostník 🤦 okolo 600€ socialka sa platí a kde este zdravotná a este ked ma hypoteku
@barbie2023 Este asi mate malinke deti, ked s takym prijmom vyjdete. Cim vacsie deti, tym vyssie financne naroky.
@belle_vie presne tak moja rec
Opat: na jednu stranu si daj Vase prijmy, na druhu vydavky - ale presne, vsetky platby, nakupy, atd atd. Tvoje aj muzove. Ak mate dve hypoteky - prenajimate nejaku nehnutelnost? Ak ano aj to je prijem. Podla toho co ti vyjde sa zariad a zacni skrtat, ci potrebujete taky drahy net s tv, ci nemate zbytocne velke auto co vela zere, ci nekupujes zbytocne vela spracovanych potravin miesto toho aby si napr upiekla kolac atd. Skratka k financiam sa musis podtavit individualne. Tebe moze byt 2500€ mesacne na domacnost malo, iny by z toho usetril 500€.
Tak ona sa tu pýta na niečo a vy ju dojebete za jej muža🤣🤣 preboha ženy. Každý zarába inak, každý vyžije inak, to že vy nevyžijete z 1000 eur neznamená, že nevyžije niekto iný z toho. Každý si žije po svojom. 🙏🏽

Ďakujem vám za reakcie 🙌🏻 najbližšie si idem teda skúsiť zapisovať všetko do centy a podľa toho to vyhodnotim. Pekný zvyšok dňa ☀️🌸