Aký je váš mesačný rodinný rozpočet?
Zaujíma má to žienky lebo ja neviem kde robíme chybu ale ledva vychádzame z mesiaca na mesiac a nemáme nič ušetrené…
U nás to funguje tak že ja viem len cca kolko má muž výplatu , ale teda on mi vždy vyberie alebo posle cca 900€(zo zvyšku čo mu ostane hradí poistky , ďalšiu hypotéku a živnosť ) mne príde 650€ (rodicak a prídavky) … a z toho musíme vyžiť.
Čiže cca 1550€. Ja z toho zaplatím 300€ inkaso, 200€ hypotéku , 10€ cca môj telefón , 36€ tv +internet … ďalej teda mame auto takze tankovanie(+výdavky okolo autá) , drogeria a strava …
Ja neviem , či neviem narábať z peniazmi alebo čo už robiť aby sme mohli aspoň normálne žiť. 🙄
1500 úplne stačí pre bežnú rodinu
@doriiis no ja mám , 3 deti , hypotéku a 2 auta .. a neviem čo to s tým má. To si kúpiš na čo máš a nie ,aby si splácala auta ,na ktoré nemáš. Všetko je strašne drahé a na rodicaku sa nežije ľahko,ale nech mi nikto netvrdi,že príjem pre rodinu kde má chlap 2000€ je málo. Podľa mňa je to luxus a keď pozerám platy a nie je to politik, ITckar alebo nejaký super advokát alebo lekár v súkromnej praxi tak žiaľ to je nereálne a neverím mu lebo ľudia zarobia oveľa menej. A nehovorím o Tom,že najviac ľudí je vo výrobe či v takých odvetviach kde sa zarába do 1000€
@zuzanockamt ...no tak potom psst🤫.Keď nemáš hypotéku,tak máš také peniaze navyše,že až.
@andreakg Veru nesedíme, deti majú aj krúžky. Viem šetriť od začiatku ako som zacala pracovať. Ľudia sú rôzni,niekto šetriť nevie aj keby mal 10000€ mesačne sám pre seba.
@doriiis Hypo je už splatená 🙂
@barbie2023 .....ale ty nerozumieš,že z tých 2000 € ona má reálne iba 950? A ku zvyšku sa nedostane?
@lakebabe no veď to je hanba štátu a tejto spoločnosti,ale o tom nie je príspevok. O Tom je že tu zas sú múdre ženy a všetky majú príjmy ako politik a pritom Slovensko je na pokraji krachu... Tak na čo sa tu hráme ?
@zuzanockamt ..to nič nemení na fakte,že ju nemáš.
@zuzanockamt no presne o tom to je, aj my máme s mužom obaja hypo splatene, lebo mame 40 rokov, ale nemôžem sa porovnávať s dnešnými 20tnikmi, ktorí kupujú nehnuteľnosti za 5 a viac násobok oproti nám v našich časoch, hypotekárne úroky sú tiež trochu inde. Takže kebyže mam teraz platiť hypo tisícku tiež by som moc neusetrila
@doriiis ty nerozumies ,že on poplati predsa- muž výplatu , ale teda on mi vždy vyberie alebo posle cca 900€(zo zvyšku čo mu ostane hradí poistky , ďalšiu hypotéku a živnosť . Tak ? Veď základ vyplatí 🤷
Akurát tej ďalšej hypotéke nerozumiem celkom. Ale to ich vec.
@barbie2023 ...ty si aj čítala ostatné komentáre autorky? Ona z tých 1550 € ťahá aj dom,auto,poistky,lekárov,oblecenie
@doriiis čítala... My máme dokopy ani nie 2000€ a ťaháme z toho tiež všetko. A ja neviem kde žijem alebo či sme nejakí super extra,ale vieme aj ušetriť.
A auto vyuziva kto? Ty alebo muz? Ci kazdy mate svoje?
Ako za mna zapisuj si vydaje aspon 2-3 mesiace, ale naozaj poctivo kazdy jeden vydavok, potraviny si rozpis detailne a sama uvidis, co si nemusela kupit alebo mohla kupit lacnejsie. A proste sa porozpravaj s muzom, ze potrebujes vacsi rozpocet. A naozaj aj on by mal transparentne ukazat co kde plati. Ste manzelia, musite hospodarit spolu, lebo to je strasne lahke dat niekomu 900€ a nech sa stara.
@barbie2023 ešte raz nie je dôležitý príjem, ale vydavky. Koľko ti ostane na konci mesiaca po zaplatení šekov. Pokiaľ máte takýto príjem mate k tomu nastavene aj výdavky, oni zjavne majú výdavky vyššie ako vy, keďže píše ze majú hypotéky dve, a ďalšie veci
@barbie2023 a čo všetko z tých 2000€ musíte zaplatiť ? Kolko máte deti ? Kolko platíte bývanie ?
Baby a hlavne neriešte a nehádajte sa tu koli veciam , na ktoré som sa ani nepytala , nechcela som tu spraviť rozruch a ani posudzovať vzťah 🙌🏻🌸
@barbie2023 ...lenže je rozdiel mať hypo 40 000 alebo 300 000.Je rozdiel byť zdravý a môcť jesť čokoľvek a mať zdravotné ťažkosti a jesť bezlepkovo,bezglutenovo,atď.
Každopádne nie je v poriadku ak manžel manželke alebo opačne vydeluje peniaze a zvyšok si necháva
@zuzanockamt tak ale to je festival rozdiel ked nemáš hypotéku…
@zuzanockamt mas to domotkane. Hospodarit spolu znamena napriklad u nas, ze mame kazdy svoj ucet, navzajom pristup aj karty k nemu. Akurat kedze moj muz zarobi zavratne viac ako ja, tak jeho ucet sa pouziva ako hlavny na platby, ktore ale realizujem ja, lebo on ma toho vela na praci a ma narocne zamestnanie.
Ja robim na skrateny, nieco ako ty, kedze sa chcem venovat detom a zahrade.
Ale netreba riešiť, že kto má/nemá hypo. Treba si tak zariadiť aby človek nebol v prdeli na konci mesiaca
@barbie2023 to, že zarábaš ako priemerný snaživejší pubertiak v mcdonald´s fakt nie je hanba štátu, ale tvoja. Za ešte väčšiu tragédiu považujem to, že takto vôbec uvažuješ... :/
@babulkomale Prosím ťa, neporovnávaj ma s tebou, nemám skrátený úväzok a nič od teba nepotrebujem vysvetľovať.
Nevies hospodarit. Aby ste z cistych 1000e nevedeli vyzit??
A vies aspon na co dava tie zvysne peniaze, co mu ostavaju, je to na rodinu alebo si to nechava pre seba?
Autorka
Tu sa nikdy nedozvieš odpoveď na to, na čo sa pýtaš. Istá skupina (vždy tých istých) začne svoje a ide si. To je ďalšia realita konského fóra za ostatné roky.

@barbie2023 nie každý robí učiteľa,1200 eur je plat, ktorý bežné zarobi aj asistentka v administratíve vo väčšom meste nie v BA. Moja neter zarobi v 20tke ako predavacka v Auparku cez tisicku v cistom. V dnešnej dobe to nie je veľa. Stačí ze máš vyššiu hypotéku tisícku mesačne. Však blbý bungalov stojí od 250 tisíc hore v dnešnej dobe, k tomu poistky, dane, leasing na dve auta ak obidvaja chodia autom,PHM, strava, drogéria, kozmetika , lieky , zubári , oblečenie, výlety....