icon

Aký máte názor na plat muža 800 eur v hrubom pri dvoch deťoch?

11. feb 2022

ahojte ženy, aký máte názor na chlapov plat 800 v hrubom pri dvoch detoch ? uz chodia do školy

palculienka
21. feb 2022

To je 640€ v cistom, pri dnesnej drahote je to malo, ale ak nieje vo výhľade nič lepsie, tak prechodne je to lepsie ako nic. Záleží aj na druhom prijíme rodiny a na jej mesačných nákladoch.

tatianna56
21. feb 2022

nie je to bohvie co, no v tejto dobe, je to rozhodne lepsi prijem ako nic, ako trocha nechapem, co si tym chcela vobec povedat

slavomira236
21. feb 2022

Tak u nás na východe v zaoadakove je to výborný plat keby som si tu našla takú robotu za toľko skacem po plafon...žiaľ tu je problém vôbec nájsť robotu...ani muž tu nenašiel robotu ani za toľko tak musel ísť na cechy

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
21. feb 2022

Asi, že je nutné, aby bola v práci aj žena🤷. Ak máte kde bývať a čo jesť a obliecť a manžel je v práci spokojný, asi by som to neriešila.

alka234
21. feb 2022

V dnešnej dobe, je to lepšie ako nič..., Nevidíš čo sa deje? Je ekonomická kríza. Firmy skôr prepúšťajú ako prijímajú. Keď aj ty pracuješ, tak sa to dá...., Niektorí muži nepracujú vôbec a majú viacej detí. Ak ti to je málo, tak nech si nájde brigádu, aspoň raz do mesiaca, alebo si nájdi ty....Poviem ti, pracovala som v jednej firme na HR oddelení, pred materskou, kde aj muži s VŠ, mali 1200 eur v hrubom, na právnom oddelení...Buď rada, že má prácu...Nie je to sranda..,v dnešnej dobe.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kate211
21. feb 2022

Ked zena zaraba 2000 eur, muzov plat 800 eur je v pohode. S tym sa da pekne vyzit.

zblaznimsaaaaa3456
21. feb 2022

s akym si si urobila deti tak takého máš 🤣🤣
co uz teraz riešiš ..

mima1
21. feb 2022

No 800€ v hrubom nic moc ak by to mal byt len jeden zarobok v domacnosti.
To by mi asi nestacilo ani na potraviny a poplatky okolo domu plyn elektrina atd. Nepocitam hypo ak daku mate.

bashee
21. feb 2022

Ak nie je ztp tak mizerny. Ale asi nebude byvat v BA. Ak ano nieco robi fakt zle.

dadulkaf
21. feb 2022

Buď rada, že má prácu a aj z tých 800€ sa žiť. Sú chlapi, čo sedia doma, hoci majú možnosť pracovať.

maminenka12
21. feb 2022

Záleži aj aký príjem ma žena .. My máme 4 deti.. manžel má 2000 v čistom,, ja mám 390 rodičovský plus ste privyrobim mesačne 270 eur.. podotýkam, že neplatíme ani hypotéku .. Myslím ,že žijeme na takej strednej úrovni keď si aj čo to doprajeme ,ako dovolenka atď... 🤷‍♀️🤷‍♀️

nunik22
21. feb 2022

@maminenka12 prosím ťa kderobi tvoj chlap pošlem aj môjho 😂

maminenka12
21. feb 2022

@nunik22 😆manžel robí na firme kde zastane viacero pozícií,,je naozaj veľmi šikovní ,, či už ako zvárač,montážnik , vodár alebo vodič...čiže pre firmu všestranne využiteľný..

lalinkapalinka
21. feb 2022

Treba si dávať pozor na zmenu zamestnania nie je všetko vždy o peniazoch, môj muž pre koronu prišiel pred rokom o 3 miesta lebo aj zamestnávatelia sa snažili prežiť teraz cestuje ďaleko za prácou a sme šťastní, že ma prácu a finančne je to samozrejme slabšie ako bolo

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
veronikalubko
21. feb 2022

@stary_ujco veru, že tak 🙂

chovancova27
21. feb 2022

V dnešnej dobe kto chce, nájde si aj bez vzdelania dobre platenú prácu. Stačí chut pracovať. V automobilke vo výrobe s pár nočnými dostane vyše 1000 netto +13 a 14 plat.

doda3103
21. feb 2022

@kacena4 netreba mať ani VS a môžeš zarábať 1200€ v čistom mesačne😉

mamula20
Odpoveď bola odstránená
doda3103
21. feb 2022

No ja ako žena zarábam 800€ v hrubom a to mám len 6h úväzok😉 robím v obchode nerobím poobedne ani nocne iba ráno a viekendy Maximálne možno jeden. Môj muž by sa osobne hambil za taký plat a to zarába raz toľko ako ja(nemá VS a robí manuálne 12tky). Neviem si ani predstaviť že by toľko zarábal v dnešnej dobe. Pred 10r začínal s takým platom ale vtedy neboli ceny také vysoké. U nás jeho plat ide na stravu,hypo,poplatky na domácnosť a deťom škola,škôlka. Z môjho odkladáme a máme naco potrebujeme. Treba si zrátať aj či robíte obidvaja alebo len on? Či si vie nájsť aj lepšie platenú prácu alebo nie? Netreba na ho zbytočne tlačiť v dnešnej dobe treba byť vďačný za prácu lebo sa tazsie hľadá ako pred Covidom😉

miskamicha
21. feb 2022

@kacena4 aj ti vysokoskolski velakrat zarabaju este aj menej

maryetta
21. feb 2022

Nie je to vela. Ani malo. Zalezi aj ci mate hypo. Ta zaberie obrovsku cast penazi.
Kazdopadne ak aj zena zarobi aspon tych 800€ tak podla mna sa da vyzit. Nielen prezit.

Kazdopadne poznam mnohe rodiny kde rodicia zarabaju minimalku a vedia krasne hospodarit-priam carovat.
A aj take pripady kde je prijem 2000€ malo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sonia_wiener
21. feb 2022

Nie je to sláva, ale záleží aj ked bývate, ake mate potreby. Ak by bol partner milujúci manžel, skvelý otec a dokazala by som vyžiť, bola by som spokojná. V živote su aj iné priority, nez peniaze

lopka1313
21. feb 2022

Ako tu uz viacere pisali, zalezi aj na tom, kolko zarabas Ty. Ak mas aj Ty 700 a viac, zvladnete to. Ak ma popri tom manzel pohodovu pracu, zvlada a chce sa podielat na chode domacnosti, stiha napr vozit deti do/zo skoly, pripadne Ty mas moznost mat nasobne vyssi plat na ukor casu, tak to je super. A tiez zalezi od toho, ake mate samozrejme vydaje a kde zijete. Lebo ak zijete v krajskom meste, mate velmi vysoku hypoteku na byt a Ty popri tom sedis doma (aj ked pokial su deti v skole, tak si mala uz niekolko rokov opat zarabat), tak je to dost nanic. Pokial zijete u rodicov alebo v zdedenom, nemate hypo, mozno len nejaky malicky uver a platite len nizke naklady, do toho mate zahradu a napr sliepky, tak je to fajn. Ale urcite by som neriesila muzov plat, ak je on v praci spokojny a ja pri tom sedim doma na riti. Ries a pracuj na svojom prijme, aby bol ten spolocny, rodinny prijem v pohode. Lebo toto je podstatne.

tianna
21. feb 2022

Ak nemá vzdelanie aby si našiel lepšie platenú prácu ani známosti vďaka ktorým by si niečo lepšie našiel aj bez vzdelania buď vďačná aj za to. Nemám rada reči že veď každý môže zarobiť veľa. No nie, nemôže. Keď má muž ucnovku, prípadne len ZŠ, vlastný biznis nevie rozbehnúť (financie, predpoklady, atď) tak ťažko zarobí 2000€ či viac €.. iná kapitola sú samozrejme lenivci ktorí majú aj vzdelanie aj možnosti ale kašlu na to. To už je horšie.

54tinka54
21. feb 2022

Asi zalezi aj od regiónu kde bývate.. ale ťažko takto povedať, je to individuálne, každá rodina má iné výdavky..

slavomira236
21. feb 2022

@chovancova27 tak záleží kde bývajú ak na východe do automobilky do hlavy by sa mu to neoplatilo nebol by doma a ešte si platil ubytovnu