icon

Aký máte plat?

24. jan 2021

Ahojte, mozno naozaj osobna otazka, ale sledujem poslednu dobu reality a ako som komunikovala s maklerkou, zasnem ako ludia zarabaju. Ake vysoke hypoteky (300tis napr) sa schvaluju. Aky je Vas cisty prijem, v akej sfere? Ja som na materskej aktualne, ale pred nastupom - 2.st. VS, necelych 1000e v cistom....

Strana
z3
karpina
24. jan 2021

Presne tak, pýtaš sa osobnú otázku a ešte k tomu anonymne..

deti95060810
24. jan 2021

to si skôr otvor profesia.sk a tam presne uvidíš ktorá profesia aj kde - v ktorom meste koľko zarába....

autor
24. jan 2021

@karpina kto nechce, neodpovie, neviem k comu je tento komentar, ale v poriadku

bavlnka92
24. jan 2021

v tejto dobe aby bol človek šťastný aj za minimum ak sa mu prácu podarí nájsť.

kacusik69
24. jan 2021

@deti95060810 no neviem z akeho zdroja tam maju info, neskumala som podrobne, ale ked som si cez profesiu - teda cez nu som sa dostala na stranku porovnania platov - vyplnila udaje aby som zistila optimalny plat v sfere v ktorej pracujem, s prihliadnutim na skusenosti, povinnosti, zodpovednosti, tak pri vypocte ktory mi prisiel a teda zodpovedajucej sumy, by som - ak by som taky plat realne mala - skakala od radosti 🙃

autor
24. jan 2021

@deti95060810 profesia je nepresna. ukazuje prinurcitych profesiach len zaklad, osobne priplatky atd su dalsia vec, preto sa takto pytam..

karpina
24. jan 2021

Je dobrý k tomu, aby si drzáni uvedomili, že ked už osobná otázka, tak sa nebudem skrývať za anonyma. Aj ked pochybujem, že padlo na úrodnú pôdu.

kiki68
24. jan 2021

Este ked som robila na Sk dostala som sa na 950 cisteho s vysokou skolou. V jednej forme mi ponukali podobnu sumu, mozno tak o 200 viac. V Bratislave samozrejme, cize zase to pokryje tak naklady a clovek prezije.

petamich
24. jan 2021

pracujem v IT a myslim si, ze mam nadstandarny plat, vysoku skolu nemam, vysku plati si ale necham pre seba, kedze je to kusok osobne a sme na verejnom fore ;)

nafka0483
24. jan 2021

Plat sa vzdy!!! udava v hrubom. Ja mam okolo 1500 a k tomu rozne benefity a bonusy. Manzel ma viac, takze spolu nam tiez vychadza dost vysoka max. vyska hypoteky (keby sme potrebovali).

autor
24. jan 2021

@karpina nerozumiem koho titulujes drzanmi a z akeho dovodu sa vyjadrujes. nikoho k odpovedi nenutim, nemusi mi sem absolutne nikto odpovedat a ak si ty autorka pravidiel MK tak sa ti hlboko ospravedlnujem. cysvetli mi teda, pre koho sluzi carovna funkcia anonym. len pre urcige druhy intimnych tem? vdaka za objasnenie.

autor
24. jan 2021

@kiki68 dakujem za odpoved. 🙂

autor
24. jan 2021

@petamich dakujem velmi aj tak za odpoved 🙂 IT je super sfera, uz len keby mam na nu bunky 🙂)

autor
24. jan 2021

@nafka0483 dakujem za uprimnost, uz ma tu kamenuju rozne individua za priamu ale anonymne polozenu otazku. som vdacna, ze si odpovedala.

petamich
24. jan 2021

myslim, ze ja prva som dokaz, ze aj ne/prvoplanovo sa tam da skoncit, mam hotelovu akademiu, vysoku skolu nemam, sla som hned pracovat do banky a ako som tak v tych bankach bola a spolupracovala na IT projektoch, nejako som skoncila v tej IT firme, ktora vacsinu tych projektov dodavala, nemam sice bunky na programovanie ako 98% mojich kolegov a partner, ktoreho mam doma (obcas fakt neviem co mi hovori) ale celkom mi to ide ako projektovemu manazerovi 🙂 kazdopadne uz aj v tej banke na centrale som nezarabala zle a drzim paste! nech najdes nielen dobre platenu ale aj zaujimavu pracu a fajn kolegov

karpina
24. jan 2021

Kamenujú ťa rôzne individua?? ty si ozaj zjav

sticker
autor
24. jan 2021

@karpina dakujem, ze si mi odpovedala na otazku a vysvetlila teda pravidla pouzivania "anonymne polozenej otazky". nevenuj energiu drzanom a bez sa venovat rodine 🙂 papa

autor
24. jan 2021

@petamich dakujem, si velmi mila 🙂 planujem sa po materskej vratit asi naspat, len rozmyslam, ci je to perspektovne z hladiska platu. povzbudila si ma, uz len nabrat odvahu mozno teda zmenit sferu. 🙂 pekny vecer este

koniarova
24. jan 2021

@karpina netrapoš už prosím. 🙏

nika23t
24. jan 2021

Pracujem ako ekonómka, plat mizerný... Nechcem presne udavat, lebo ak ma tu niekto pozná, nech si nenarobim problém 😂 Každopádne, lepšie taky plat ako sedieť doma a nedostať nič... Ale veľmi záleží aj od toho, kde sa nachádzaš. Lebo východ je na plač... Na západe je to určite lepšie... Ale slobodnej sestre v BA schválili pri 1500 e 130 tis. Aj keď viem, že mala dosť práce s tým. Tak držím palce, nech to vyjde podla predstav 😉

autor
24. jan 2021

@nika23t dakujem za odpoved. 🙂 je to lepsie na zapade asi, neviem porovnat lebo cely zivot som v 1 meste tu na zapade, ale tie naklady na zivot zas ten plat oholia asi viac :((

c_est_la_vie
24. jan 2021

Skús pozrieť tému Mzdy v BA, staršia ( 2r,) ale pisali tam i iné regiony. Alebo skús pozrieť platový prieskum nejakej agentúry, máš tam odvetvie, región i plat.

Keď mi pošleš ss tak ti kľudne napíšem, tiež to tu nechcem vešať.

Každopádne, vysoká hypo neudava životnú úroveň. My sme brali hypo polovičnú ako nám schválili ( plánovala som MD a nechcela byť otrokom 200 metroveho domu, plus to máme tak sby sme hypo a stravu utiahli z 1 platu v prípade núdze).

ivanizna
24. jan 2021

@karpina Kapra, jediné indivídum si tu ty! 🤣😂

viki_lv
25. jan 2021

Ja zas nežasnem, ako ľudia zarábajú, ale nakoľko sú schopní sa zadĺžit. Splátky úverov (všetkych spolu) by nemali presiahnuť 30% všetkých príjmov.

tulenka1
25. jan 2021

Ja som spokojná. Za vlaňajší rok 23 450 €. V čistom.

autor
25. jan 2021

@viki_lv suhlasim, ale pri aktualnych cenach nehnutelnosti je to velmi tazke :/

@tulenka1 wow perfektne. aka sfera, oblast ak sa mozem opytat?

viki_lv
25. jan 2021

Tak áno, ceny nehnuteľností za posledných pár rokov rapídne vzrástli všade. My žijeme v malom mestečku na juhu v 3i byte na hypotéku a máme čisto nové auto na úver a spolu tvoria tieto splátky 22% našich príjmov. Ale to rátam mužovu výplatu a môj rodicak. Keď sa zamestnam, bude to menej%

sabinka022
Autor odpoveď zmazal
sabinka022
25. jan 2021

Ahoj. Lekarka v nemocnici, 5-6 sluzieb mesacne. Mesacne v cistom cca 2200e +- 200e podla sluzieb a poctu nahradneho volna.

ankare
25. jan 2021

Ja som pred rokom,ako som nastúpila na MD, pracovala na polovičný úväzok ako vychoška v DSS v malom meste na strednom Slovensku. Zarábala som cez 400€ mesačne. Mám 2.st. VŠ.

Strana
z3