icon

Banka mi nestiahla celú splátku úveru – čo teraz?

20. máj 2026

Prosim o radu - dnes mi malo strhnut z uctu istu splatku za uver. Bohuzial, som si zabudla prehodit z ineho uctu na tento, a tak si banka stiahla len to, co som tam mala (cca 20% zo splatky). Peniaze som si hned presunula na ucet, myslela som, ze banka sa to opatovne pokusi stiahnut, ale doteraz nic. Nerada by som bola v omeskanii, ako to riesit? Poslat rozdiel na ten ucet? Alebo, radsej si zavolat? Mate niekto skusenost?

anonym_b17373
•
20. máj 2026

@anonym_autor počkaj, stiahnú si večer (v noci) zvyšnú sumu. V omeškaní nebudeš a určite nerob len tak prevod.
Tiež sa mi to už stalo pár krát 🙂

anonym_9d3137
•
20. máj 2026

Ja by som pre istotu zavolala.

anonym_bca46d
•
20. máj 2026

No utekala by som hned do banky,resp.ja mam banku na dialku,takze by som okamzite volala.No hroza by ma chytala,mne staci ze to padne na vikend a uz som z toho nervozna.

anonym_bca46d
•
20. máj 2026

Sa ti smeje,ze??Smailky vysmiateho,ale naozaj ja by som infartovala hned len pri tej malej sume,co by som videla.Ja mam rada v tom to extremny poriadok.Takze mam vsetko nastavene na 10teho.A ked vsetko odide,potom som spokojna.

anonym_56388d
•
20. máj 2026

mne sa to raz stalo, okamžite som zadala príkaz na úhradu

anonym_51e08c
•
20. máj 2026

Mne sa to raz stalo tiez v SLSP, volala som do banky a povedali, ze oni si to vecer stiahnu, ak uz na ucte peniaze budu. Takze nebolo treba robit nic.

patrike
•
20. máj 2026

To je bud povolenie na inkaso alebo prevodny prikaz. Vacsina ma nastavene pocet dni s automatickym opakovanim. Pozri sa zajtra, ak nic, volaj zakaznicku linku.

anonym_fcd38c
•
20. máj 2026

@anonym_autor zvyšok si stiahne večer, resp.v noci. Máj tam peniaze

anonym_0600a9
•
20. máj 2026

Stalo sa mi … pretoze v zahranici bol sviatok, na Svk nie .. stiahli ked € prisli na druhy den. To bolo ale davnejsie mozno 7-8 rokov dozadu. Ziaden zaznam ani nic. Hypo som splatila a dali aj dalsiu. Z 1 dna tragediu nikto nerobi.

mk1111111111
•
20. máj 2026

Zalezi, kolkokrat Ti banka moze stahovat, ci len raz, ci viackrat. Ak raz a neboli peniaze, tak uz nestiahne. Volaj do banky, alebo pozri v appke banky, ako mas nastavene a podla toho sa zariad

autor
•
20. máj 2026

Dakujem za odpovede, preistotu som volala do banky - 21:30 prebehne uzavierka, a platbu mi stiahnu, pricom pripisana moze byt aj skonceni uzavierky. Takze je to v poriadku, a bude to vybavene aj v dnesny den datumu splatky

anonym_18ce1c
•
20. máj 2026

Preco si tam hned nevolala ?🤔nechapem ….mohla si to mat hned poriesene a byt v klude

anonym_74fbc2
•
20. máj 2026

Mám stým skúsenosti.Zavolaj pre istotu ale mne takto stiahli zvyšok až na druhý deň keď tam bolo dostatok peňazí

nelka93
•
21. máj 2026

Nabuduce netreba stresovať, banka si to vzdy stiahne sama večer.