icon

Banka mi nestiahla celú splátku úveru – čo teraz?

20. máj 2026

Prosim o radu - dnes mi malo strhnut z uctu istu splatku za uver. Bohuzial, som si zabudla prehodit z ineho uctu na tento, a tak si banka stiahla len to, co som tam mala (cca 20% zo splatky). Peniaze som si hned presunula na ucet, myslela som, ze banka sa to opatovne pokusi stiahnut, ale doteraz nic. Nerada by som bola v omeskanii, ako to riesit? Poslat rozdiel na ten ucet? Alebo, radsej si zavolat? Mate niekto skusenost?

anonym_b17373
20. máj 2026

@anonym_autor počkaj, stiahnú si večer (v noci) zvyšnú sumu. V omeškaní nebudeš a určite nerob len tak prevod.
Tiež sa mi to už stalo pár krát 🙂

anonym_9d3137
20. máj 2026

Ja by som pre istotu zavolala.

anonym_bca46d
20. máj 2026

No utekala by som hned do banky,resp.ja mam banku na dialku,takze by som okamzite volala.No hroza by ma chytala,mne staci ze to padne na vikend a uz som z toho nervozna.

anonym_bca46d
20. máj 2026

Sa ti smeje,ze??Smailky vysmiateho,ale naozaj ja by som infartovala hned len pri tej malej sume,co by som videla.Ja mam rada v tom to extremny poriadok.Takze mam vsetko nastavene na 10teho.A ked vsetko odide,potom som spokojna.

anonym_56388d
20. máj 2026

mne sa to raz stalo, okamžite som zadala príkaz na úhradu

anonym_51e08c
20. máj 2026

Mne sa to raz stalo tiez v SLSP, volala som do banky a povedali, ze oni si to vecer stiahnu, ak uz na ucte peniaze budu. Takze nebolo treba robit nic.

patrike
20. máj 2026

To je bud povolenie na inkaso alebo prevodny prikaz. Vacsina ma nastavene pocet dni s automatickym opakovanim. Pozri sa zajtra, ak nic, volaj zakaznicku linku.

anonym_fcd38c
20. máj 2026

@anonym_autor zvyšok si stiahne večer, resp.v noci. Máj tam peniaze

anonym_0600a9
20. máj 2026

Stalo sa mi … pretoze v zahranici bol sviatok, na Svk nie .. stiahli ked € prisli na druhy den. To bolo ale davnejsie mozno 7-8 rokov dozadu. Ziaden zaznam ani nic. Hypo som splatila a dali aj dalsiu. Z 1 dna tragediu nikto nerobi.

mk1111111111
20. máj 2026

Zalezi, kolkokrat Ti banka moze stahovat, ci len raz, ci viackrat. Ak raz a neboli peniaze, tak uz nestiahne. Volaj do banky, alebo pozri v appke banky, ako mas nastavene a podla toho sa zariad

autor
20. máj 2026

Dakujem za odpovede, preistotu som volala do banky - 21:30 prebehne uzavierka, a platbu mi stiahnu, pricom pripisana moze byt aj skonceni uzavierky. Takze je to v poriadku, a bude to vybavene aj v dnesny den datumu splatky

anonym_18ce1c
20. máj 2026

Preco si tam hned nevolala ?🤔nechapem ….mohla si to mat hned poriesene a byt v klude

anonym_74fbc2
20. máj 2026

Mám stým skúsenosti.Zavolaj pre istotu ale mne takto stiahli zvyšok až na druhý deň keď tam bolo dostatok peňazí

nelka93
Včera o 10:03

Nabuduce netreba stresovať, banka si to vzdy stiahne sama večer.