Je bežné platiť za splátku úveru viac?
Mám úver cez slsp zo splátkou 185 ale ustavične platím o 17 euro viac a ja nechápem za čo. Banka sa mi k tomu nevyjadrila. Je bežné aby si banka za splátku účtovala viac? Ako to môžem riešiť?
Je to hlupost, nemas platit viac. Co mas v uverovej zmluve? Aka vyska splatky? Ake s tym suvisiace poplatky. Ako sa ti k tomu banka nevyjadrila? Prisla si do pobocky a povedali nevyjadrim sa? Tak podaj pisomnu reklamaciu a budu povinni sa vyjadrit.
Nie je to poistenie k uveru?
Vyzerá to byť poistenie úveru. Čo ti povedali priamo v banke? Alebo na call centre?
@anonym_autor kukni do toho ich slavneho Georga, ukazuje sa to tam finalna splatka vratane uroku. Ak si banka strhne viac, jedine zaslat na ich zakaznicke centrum otazku a cakat, kym sa uracia odpovedat. Ja mam s nimi dlhorocne bohate skusenosti.
Do banky nemôžem pokiaľ nebudem mať nový občiansky bez neho sa somnou ani baviť nechcú. Poistenie na úvere mi zrušili
Veď daj screenshot tej položky a baby ti poradia že čo to je. Niečo predsa tam musí písať
Ja mam tiež uver v slsp, a sťahujú mi dokopy 36,07€ a nad tym vzdy je rozdelené čo a za čo kontretne ..
Vklad na predplatok 36,07€ a pod tym je rozpis uroky, poistenie atď .. vsetko v jednej cene
Ale keď mám mať splátku 185 euro prečo mám platiť ďalších 17€ a neviem ani zaco. A to každý mesiac už mám. Doteraz som platila normálne 185 a zrazu o toľko viac???
Ale keď mám mať splátku 185 euro prečo mám platiť ďalších 17€ a neviem ani zaco. A to každý mesiac už mám. Doteraz som platila normálne 185 a zrazu o toľko viac???
@anonym_autor však máš na pôžičku stiahnuté 185€ . Kde vidíš ďalších 17€?
@anonym_autor však máš na pôžičku stiahnuté 185€ . Kde vidíš ďalších 17€?
@yellowunicorn no teraz ďalšia splátka na účet mi ukazuje že som v mínuse 217 euro. Ok 185 je splátka za úver ale odrátaní z toho ešte druhý úver kde platím 19 euro stále je to 198€ ale za čo je tých 13 euro?
@yellowunicorn no teraz ďalšia splátka na účet mi ukazuje že som v mínuse 217 euro. Ok 185 je splátka za úver ale odrátaní z toho ešte druhý úver kde platím 19 euro stále je to 198€ ale za čo je tých 13 euro?
@anonym_autor akože tých 13€ na screene?
7€ poplatok je za vedenie účtu - nesplnila si podmienky - kontroluj si v Moja odmena
6,64€ a 0,02€ je úrok za Povolené prečerpanie ktoré využívaš keďže píšeš že si v mínuse na účte
@anonym_autor akože tých 13€ na screene?
7€ poplatok je za vedenie účtu - nesplnila si podmienky - kontroluj si v Moja odmena
6,64€ a 0,02€ je úrok za Povolené prečerpanie ktoré využívaš keďže píšeš že si v mínuse na účte
@yellowunicorn ja nie som v mínuse ja len na účte mám mínus splátku ktorá mi má odist
@yellowunicorn ja nie som v mínuse ja len na účte mám mínus splátku ktorá mi má odist
@anonym_autor a nebola si v minuse urcitu dobu a preto tam mas debetny urok,lebo iba vtedy sa plati.
@anonym_autor čo znamená že máš na účte mínus splátku čo má odísť?
No ale evidentne si povolené prečerpanie v apríli využívala keď ti zaň sťahujú úroky
Debetny úrok sa platí vtedy keď si išla na účte do minusu. Ak si nešla, môžeš to dať reklamovať. Poplatok máš za vedenie účtu. Pozicku si platila 185€.
A neverím že by ti sami od seba zrušili poistenie k úveru. Máš pôžičku na pôžičke, do toho ideš do debetu. Možno by si sa ohľadom financií mala s niekým poradiť
Ved tam jasne vidis, ze uver ti odchadza kolko ma. Mas tam poplatok za vedenie uctu a debetne uroky - necerpala si napr. povolene precerpanie? Alebo si bola v nepovolenom? Aky mas stav uctu teraz?
A neverím že by ti sami od seba zrušili poistenie k úveru. Máš pôžičku na pôžičke, do toho ideš do debetu. Možno by si sa ohľadom financií mala s niekým poradiť
@anonym_a44463 poistku mi zrušili po 5 rokoch kvôli tomu že som nemala zaplatené splátky lebo som na ně nemala a neboli ochotný sa dohodnúť a dali má na vymahanie. Všetko som zaplatila
Ved tam jasne vidis, ze uver ti odchadza kolko ma. Mas tam poplatok za vedenie uctu a debetne uroky - necerpala si napr. povolene precerpanie? Alebo si bola v nepovolenom? Aky mas stav uctu teraz?
@petamich áno ale nie 13 eur neviem či sa chápeme za vedenie účtu pýtajú 7 euro a nejakých centov za úrok ale to dokopy není 13€
Splátku máš presne 185,14 a to ti banka sťahuje. Aspoň podľa screenshotu. Ostatnému ťažko rozumieť, lebo tu splietaš nejaké iné veci, ktoré s týmto nemajú súvis. Jablká s hruškami miešaš.
@petamich áno ale nie 13 eur neviem či sa chápeme za vedenie účtu pýtajú 7 euro a nejakých centov za úrok ale to dokopy není 13€
@anonym_autor a odkial si zobrala tych 13€? ved vidis co ti stiahli, ja asi nerozumiem comu nerozumies
7€ poplatok za uce, 6,64€ debetny urok, 0,02€ debetny urok - to predsa je spolu 13,68. Ved predsa vidis, ze splatka ti odisla normalne 185,14.
Poistenie na co sem pleties, ved to s tym evidentne nesuvisi. Ved tie pohyby na ucte su jasne. Kde ti stiahlo 13€ alebo odkial si prisla na sumu 13€.
@anonym_autor keď nevieš počítať tak si to daj do kalkulačky 7+6,66 = 13,66€
@anonym_autor a podľa zmluvy ti kedy má odísť splátka úveru? 7.4. si vložila na účet 199e, následne ti bola stiahnutá splátka 185e, ku koncu mesiaca, teda 30.4. ti bol stiahnutý poplatok za vedenie účtu a debetný úrok. Splátka úveru ti odchádza tak, ako máš v zmluve (teda, tak to uvádzaš).
vybav si OP a chod sa spytat do banky. ja tiez nic alarmujuce na to screene z apky nevidim.. urok a poplatok tam je a predtym normalne splatka uveru

To je nejaká hlúposť nie? Prečítaj si úverovú zmluvu, ale žeby to na pobočke nevedeli vysvetliť?