Banka mi zablokovala medzinárodnú platbu
Čo mám spraviť ked posielam niekomu do zahranicia peniaze mimo Eu cena vyssia a banka peniaze zaplienila a piatok sa mam dostavit ze co a ako dalej .. Poslala som na dobry iban ale firma sa vola inac a ta firma co som zistila neni registrovaná . Ja meno neviem . Takze peniaze mi budu spat vratene ?? Mala som dohodu niekomu poslat tie peniaze z osobnych dovodov ktore banku nemaju co zaujimat co ja robim v sukromnom zivote ako postupovat?
@januska12323 viem komu posielam mam biznis stym clovekom ale ma na cierno firmu mimo EU .. Neviem naozaj jeho meno predtym som mu posielala peniaze cez internet nejaku stranku nebol to paypal a teraz sme takto skusili a problem je to 244 e
@anonym_autor zahraničné platby sa bežne posielajú že treba uviesť IBAN, názov príjemcu(teda komu účet patrí) a adresa príjemcu....ak nie sú uvedené všetky údaje alebo nie sú správne , peniaze sa vrátia, samoztejme bez poplatku a ak už sa peniaze poslali a banka príjemcu ich nevie priradiť podľa IBAN názvu príjemcu tak si stiahne poplatok samozrejme aj ona....takže ano, môžeš prísť okrem poplatku slovenskej banky aj o časť pnazí čo si poslala (tam si daná banka príjemcu tiež sťahuje poplatok)
banky samozrejme majú aj kontrolné mechanizmy, čiže ak vedia že že na účet príjemcu boli zasielané podvodné platby, tiež to vedia zistiť....
@ekira1 on je jej pasák a teda mu platí za ochranu a zháňanie zákazníkov
Nahodou banky take veci kontroluju. Mne minule pisali, ci naozaj chcem poslat 4000€ (tiez mimo EU) a ak ano, nech potvrdim meno prijimatela. Povedala som, odisla platba
@anonym_276737 ochranu? Pri fotkách, alebo čo tam dáva treba mať ochranu? V banke budú mať srandu keď im príde vysvetľovať, prečo posielala peniaze..
@ekira1 no veď dohliada na zabezpečenie účtu aby sa tam nedostal zlý hacker 🙂
Nová doba... Hosť vyhadzuje vrchného....
Ľudia si hľadajú robotu a oni zaplatia "zamestnávateľovi"... chcú si požičať peniaze a oni zaplatia "požičovateľovi"...
Tak už má fakt neprekvapuje, že niekto robí Only a platí za to ... 😁
Robíš biznis s človekom, ktorý podniká na čierno? Wau. Podnikám aj s firmami v USA, ale bez ohľadu na lokalitu, nikdy by som nerobila biznis s niekým, kto nemá všetko zákonne. Ty v podstate tiež nie si seriózna, ak obchoduješ s niekým, kto podniká na čierno. Blokovanie platby je tvoj najmenší problém. Ak sa banke bude zdať, že ide o čierne podnikanie, je povinná to hlásiť úradom v rámci zákona proti praniu špinavých peňazí. Tak dúfam, že to podnikanie stojí za to.
@melanta biznis na čierno je aj predávanie vecí cez bazoš alebo pečenie koláčov alebo čokoľvek iné.... Ak niekto robí biznis mimo štátom kontrolované podnikanie, neznamená, že to je zlý a nesprávny biznis. Navyše autorka sa pýta na niečo iné, tak čo ťa je potom, aký má biznis a s kým ho robí!
To sa mi snad zda 😕
Mas s niekym business za 244 eur, nevies jeho meno, ma firmu v EU na cierno 😀 Dobra smakoncinka. Chod veru do banky a popros ich, nech ti to odblokuju 😀
@bluea no tak ja som to poslala na jeho meno a dnes mi vravel ze nech to zrusim v banke :( Ja si musim zmenit heslo vsetko na OFu .. uh uz toto som sa bala nemozem toto robit banke toto je zly sen

@anonym_autor je to bežný postup a banka vas chce chraniť. Internet je plny podvodov s cielom vylakat peniaze.