icon

Čo robiť, keď omylom pošlete peniaze poskytovateľovi Vinted?

terka776
Včera o 16:24

Už som otvára jednu tuto diskusiu ale som zmätená a nevime co bude
15.7 som omylom s podnikateľského účtu poslala svoju výplatu namiesto osobného účtu na účet vinted poskytovateľa (nie súkromná osoba) bola som ešte v ten deň v banke kde som platila 15 eur aby žiadala peniaze spat od banky na ktorú bola poslaná a ešte v ten deň som to riešila a podporou vinted
Vinted mi odpísal že peniaze mi budú obratom vrátené späť do maximálne 10 dni a musí sa počkať až poskytovateľ platbu odmietne ak by peniaze neprisli do 10 dni mám ich znova kontaktovať lenže dnes mi prišlo vyjadrenie s mojej banky že banka poskytovala vinted neodpovedá volala som na infolinku lebo som netušila co to znamená a môže to byt buď že neodpovedá,nevyjadrila sa k tomu alebo to mohli aj odmietnuť a banka my v tejto veci s tým už nepomôže na druhu stranu mi ale vinted napísal že mi peniaze budú vrátené do 10 dni dnes som im znova pisala aj s odfotenim listom v banke …stalo sa niečo podobne aj vám ?

anonym_169bb4
Včera o 16:30

@terka776 nestalo sa nám, reklamácia cez banku beží samostatne a čo komunikuješ s Vinted beží samostatne, počkaj si tých 10 dní

Reklamáciu cez banku v rámci slovenska a SK zákonov znamená že tvoja banka kontaktuje banku príjemcu a poprosí aby kontaktovali majiteľa účtu a požiadali ho o vrátenie platby, ak to do týždňa dobrovoľne nevráti tak ti tvoja banka poskytne meno majiteľa účtu, dátum narodenia a jeho adresu aby si sa mohla súdiť alebo vyriešiť po svojom.
Zahraničná banka nie je podriadená slovenským zákonom tak asi na žiadosť SK banky neodpovedala.

kitycat
Včera o 16:35

To si to poslala na Vin penazenku ci kam? O_o

terka776
autor
Včera o 16:35
@anonym_169bb4

@terka776 nestalo sa nám, reklamácia cez banku beží samostatne a čo komunikuješ s Vinted beží samostatne, počkaj si tých 10 dní

Reklamáciu cez banku v rámci slovenska a SK zákonov znamená že tvoja banka kontaktuje banku príjemcu a poprosí aby kontaktovali majiteľa účtu a požiadali ho o vrátenie platby, ak to do týždňa dobrovoľne nevráti tak ti tvoja banka poskytne meno majiteľa účtu, dátum narodenia a jeho adresu aby si sa mohla súdiť alebo vyriešiť po svojom.
Zahraničná banka nie je podriadená slovenským zákonom tak asi na žiadosť SK banky neodpovedala.

@anonym_169bb4 keďže je to účet v Holansku ťažko ho môžem dať k súdu jedine cely vinted alebo neviem ale dúfam že uvidím svoje peniaze

anonym_169bb4
Včera o 16:36

@terka776 Ak máš podnikateľský a osobný účet v rovnakej banke odporúčam používať funkciu prevod medzi mojimi účtami, tam sa nepomýliš, ponúkne ti na výber len tvoje účty.
Ak máš rozdielne banky ulož si svoj osobný účet do šablóny na podnikateľskom a prevody urob len cez šablónu a nie cez históriu platieb.

terka776
autor
Včera o 16:36
@kitycat

To si to poslala na Vin penazenku ci kam? O_o

@kitycat najskôr som si myslela že vinted penazenka keďže to bol bankovny účet odkiaľ mi prišli peniaze a vinted peňaženky ale bol to poskytovateľ ktorý tieto peniaze vlastne posiela na účty

terka776
autor
Včera o 16:38
@anonym_169bb4

@terka776 Ak máš podnikateľský a osobný účet v rovnakej banke odporúčam používať funkciu prevod medzi mojimi účtami, tam sa nepomýliš, ponúkne ti na výber len tvoje účty.
Ak máš rozdielne banky ulož si svoj osobný účet do šablóny na podnikateľskom a prevody urob len cez šablónu a nie cez históriu platieb.

@anonym_169bb4 ja som ten podnikateľsky prave chcela rušiť no a urobila som chybu

anonym_fb1160
Včera o 17:07
@terka776

@anonym_169bb4 ja som ten podnikateľsky prave chcela rušiť no a urobila som chybu

@terka776 podla mna si chcela "preprat" peniaze cez vinted penazenku... ale ok....
musis cakat tych 10 dni od vinterd, ako bolo povedane, su to samostatne subjekty a nekomunikuju medzi sebou.
Kludne sa mohlo stat, ze osobe prisli prachy, rychlo ich previedla a a uz s nikym nekomunikuje s nikym a uziva si prachy.

anonym_fe5a48
Včera o 17:11

Takže to v podstate nebol omyl, ty si tie peniaze chcela odoslať do Vinted - peňaženka, ale odoslala si do Holandska. No čakaj teraz, či sa ti vrátia a ak nie, tak smola.

anonym_fe9be1
Včera o 17:17

@terka776 ved este nepreslo 10 dni tak co riesis? Jasne na podpore ti napisali do 10dni.

anonym_e8a432
Včera o 17:27

Fakt by ma zaujímalo v čom takáto osoba ako ty podniká 🤨

irusa
Včera o 17:59
@anonym_e8a432

@anonym_e8a432 aj mňa 😬😀

terka776
autor
Včera o 18:20
@anonym_fe5a48

Takže to v podstate nebol omyl, ty si tie peniaze chcela odoslať do Vinted - peňaženka, ale odoslala si do Holandska. No čakaj teraz, či sa ti vrátia a ak nie, tak smola.

@anonym_fe5a48 vsak som hore jasne napisala že s podnikateľského som ich chcela poslať na osobný účet a použila som IBAN v histórii platieb a omylom som klikla na IBAN vinted ľudia však čítajte xd

terka776
autor
Včera o 18:20
@anonym_e8a432

@anonym_e8a432 pretože keď si živnostník tak podnikateľsky účet je povinný mudrlant 😊

terka776
autor
Včera o 18:22
@anonym_fb1160

@terka776 podla mna si chcela "preprat" peniaze cez vinted penazenku... ale ok....
musis cakat tych 10 dni od vinterd, ako bolo povedane, su to samostatne subjekty a nekomunikuju medzi sebou.
Kludne sa mohlo stat, ze osobe prisli prachy, rychlo ich previedla a a uz s nikym nekomunikuje s nikym a uziva si prachy.

@anonym_fb1160 🤦🏻‍♀️ pisala som o co ide však keď nečítam nepíšem somariny

anonym_c8cc92
Včera o 18:35
@terka776

@anonym_fe5a48 vsak som hore jasne napisala že s podnikateľského som ich chcela poslať na osobný účet a použila som IBAN v histórii platieb a omylom som klikla na IBAN vinted ľudia však čítajte xd

@terka776 a načo si predtým zo svojho účtu posielala peniaze na účet poskytovateľa Vinted?

anonym_e8a432
Včera o 19:00
@terka776

@anonym_e8a432 pretože keď si živnostník tak podnikateľsky účet je povinný mudrlant 😊

@terka776 to s tým ako súvisí? Pýtam sa v čom takáto osoba ako ty podniká. Živnosť = podnikanie ak o tom nevieš

terka776
autor
Odpoveď bola odstránená
terka776
autor
Autor odpoveď zmazal
terka776
autor
Včera o 19:14
@anonym_c8cc92

@terka776 a načo si predtým zo svojho účtu posielala peniaze na účet poskytovateľa Vinted?

@anonym_c8cc92 na to aby si sa nenudil predsav si 😄

anonym_7abc85
Včera o 19:40
@terka776
Odpoveď bola zmazaná

@terka776
To je klasicka MK diskusia ty o koze a vacsina nevie citat tak melie o voze, 🤣