Benefit na zuby bude zrušený v apríli
Čo nová vláda, to naozaj super nové veci sa dejú... Ešteže Fico voliči vidia zubárov raz za 10 rokov... Všetko ide dole vodou a to som si myslela, že už nie je čo pokaziť :D
20 rokov dozadu sme 2 z triedy mali strojcek. Take to bolo drahe. Dnes ma strojcek kazde dieta ktore to potrebuje.
Inac ma tato zmena, spolu so znizenim odvodu do 2.piliera, riadne nastvala
@simsalabim jaj tak mozno preto...len som bola zvedava 🙂
@ronny123 nepreplatili dcere ani ocnu, hoci v BA je problem zohnat zmluvneho lekara. Papiere vsetky dolozene a ziadost zamietnuta - dovod - nezmluvny lekar 🤷♀️ Ja som z tohyo pohladu celkom rada, ze ten akoze benefit zrusili, lebo som z neho nemala vobec nic. Ved nech to robia ako v zahranici. Ak u zmluvneho poistovna zaplati zmluvnemu 50€ a ja u nezmluvneho 100€, nech mi vratia tu sumu, co by dali zmluvnemu.
@arletka5 z časti áno nedá sa to vylúčiť. No samozrejme deti treba učiť od malička si čistiť zúbky. Ale hlavne ak matka či otecko oližu napríklad lyžičku a dajú s ňou jesť ich deti to sa bežne robí. Ale nie je to dobré pre chrup detí. Prenášajú sa tým baktérie ktoré v budúcnosti môžu spôsobiť paradentózu..alebo napríklad zubný kaz..
@ekira1 akú máš poisťovňu?
@kovackaadka všzp prečo?
@ekira1 dôvera prepláca ešte aj úkony v máji, preto som sa pýtala.
@simsalabim wau tak to ano,ja viem,tu je problem so.vsetkymi lekarmi...aj ja s muzom chodime po sukromnych,lebo k statnemu je nemozne sa dostat..ked som mala alutny problem s dcerou(vtedy 3m) a potrebovala som ORL,tak bez sance...isla som k sukromnemu,ale teda mne Dovera popreplacala..aj mne je to akosi jedno,kedze uz 2roky nemam obvodnu a ani preventivku tym padom,lebo moja sa zbalila a odisla a nikde ma nechcu zobrat,vsade plno...a tam kam patrim naozaj nechcem..ale asi na koniec budem musiet...
@kovackaadka úkony do 30.4.2024 len podať sa môžu do konca mája....
@kovackaadka ziadna nepreplaca v maji, vsetky koncia k poslednemu aprilovemu dnu, az potom mas 60 na vyziadnanie platby a max do konca septembra ti to musí poisťovna preplatit
@kovackaadka potvrdzujem..... podľa aplikácie je tot ak...
@saska112 @katkaseiner
Dôvera preplatí aj úkon z mája, žiadosť však treba podať do konca apríla.
@ekira1 rozklinkni si "prečo benefit končí? "
@kovackaadka tak fajn. To by bolo dobré 🙂
@kovackaadka to mi nedava zmysel, cize v aprili zadas cenu za maj? to si vyveštíš? ci ako?
@katkaseiner v apríli si zadáš v appke len žiadosť a v máji doložiš doklad
@kovackaadka a moze mat majovy datum ? hmm...kazdopadne za poziadavku nic nedam
tiež som sa nad tým zamýšľaľa, ja mám VZP, sestra má Dôveru, od nej viem.... pravdepodobne to Dôvera zatiahne z iných ako verejných peňazí, keďže to stopol štát.... inak si to neviem vysvetliť
@saska112 nemusíš tam volať, tu to máš čierne na bielom
O príspevok na zubné ošetrenie môžete požiadať ešte do 30. apríla 2024 s tým, že zubné ošetrenie alebo dentálnu hygienu môžete absolvovať do 30. mája 2024. Zároveň platí, že najneskôr do 30. mája 2024 je potrebné doložiť k podanej žiadosti doklad o zaplatení. Všetky dovtedy podané žiadosti budeme spracovávať a vyplácať postupne aj po 30. máji.
@kovackaadka no dnes sa už nedá žiadosť podať cez dôveru vobec

@gemerka17, no nič iné Ti neostáva, len sa s tým zmieriť, lebo do budúcna, keď otvoríš ústa a budeš hovoriť samé sprostosti, tak Ti budú ľudia oponovať, argumentovať, a budí sa Ti snažiť otvoriť oči.
Ale dovtedy skús naštudovať, čo je konštruktívna diskusia: treba sa držať faktov, zvážiť názory a slová oponenta, uzavrieť tému.