icon

Benefit na zuby bude zrušený v apríli

15. apr 2024

Čo nová vláda, to naozaj super nové veci sa dejú... Ešteže Fico voliči vidia zubárov raz za 10 rokov... Všetko ide dole vodou a to som si myslela, že už nie je čo pokaziť :D

zdenocka
16. apr 2024

@gemerka17, no nič iné Ti neostáva, len sa s tým zmieriť, lebo do budúcna, keď otvoríš ústa a budeš hovoriť samé sprostosti, tak Ti budú ľudia oponovať, argumentovať, a budí sa Ti snažiť otvoriť oči.
Ale dovtedy skús naštudovať, čo je konštruktívna diskusia: treba sa držať faktov, zvážiť názory a slová oponenta, uzavrieť tému.

iwesska
16. apr 2024

@bylinka25 A co maju "vsetko zadarmo"? Lebo moji kolegovia si vsetkych lekarov platia rovnako ako my,nemaju ziadne ulavy.

aurora33
16. apr 2024

@gemerka17 nie sme chudobná rodina. O zuby sa staráme, chodime pravidelne na preventivky, na dentálnu a predstav si, je mi smutno z toho, ze tento benefit končí. Jasne ze budeme chodiť k zubárovi stále, ale predsalen to bolo iné keď som vedela, ze mi nejaký úkon preplatia.

dkethe
16. apr 2024

20 rokov dozadu sme 2 z triedy mali strojcek. Take to bolo drahe. Dnes ma strojcek kazde dieta ktore to potrebuje.

Inac ma tato zmena, spolu so znizenim odvodu do 2.piliera, riadne nastvala

arletka5
16. apr 2024

@gemerka17 nuž genetika robí tiež svoje

matej2227
Odpoveď bola odstránená
ronny123
17. apr 2024

@simsalabim jaj tak mozno preto...len som bola zvedava 🙂

simsalabim
17. apr 2024

@ronny123 nepreplatili dcere ani ocnu, hoci v BA je problem zohnat zmluvneho lekara. Papiere vsetky dolozene a ziadost zamietnuta - dovod - nezmluvny lekar 🤷‍♀️ Ja som z tohyo pohladu celkom rada, ze ten akoze benefit zrusili, lebo som z neho nemala vobec nic. Ved nech to robia ako v zahranici. Ak u zmluvneho poistovna zaplati zmluvnemu 50€ a ja u nezmluvneho 100€, nech mi vratia tu sumu, co by dali zmluvnemu.

matej2227
17. apr 2024

@arletka5 z časti áno nedá sa to vylúčiť. No samozrejme deti treba učiť od malička si čistiť zúbky. Ale hlavne ak matka či otecko oližu napríklad lyžičku a dajú s ňou jesť ich deti to sa bežne robí. Ale nie je to dobré pre chrup detí. Prenášajú sa tým baktérie ktoré v budúcnosti môžu spôsobiť paradentózu..alebo napríklad zubný kaz..

user62056819
Odpoveď bola odstránená
kovackaadka
18. apr 2024

@ekira1 akú máš poisťovňu?

ekira1
18. apr 2024

@kovackaadka všzp prečo?

kovackaadka
18. apr 2024

@ekira1 dôvera prepláca ešte aj úkony v máji, preto som sa pýtala.

ronny123
19. apr 2024

@simsalabim wau tak to ano,ja viem,tu je problem so.vsetkymi lekarmi...aj ja s muzom chodime po sukromnych,lebo k statnemu je nemozne sa dostat..ked som mala alutny problem s dcerou(vtedy 3m) a potrebovala som ORL,tak bez sance...isla som k sukromnemu,ale teda mne Dovera popreplacala..aj mne je to akosi jedno,kedze uz 2roky nemam obvodnu a ani preventivku tym padom,lebo moja sa zbalila a odisla a nikde ma nechcu zobrat,vsade plno...a tam kam patrim naozaj nechcem..ale asi na koniec budem musiet...

saska112
19. apr 2024

@kovackaadka úkony do 30.4.2024 len podať sa môžu do konca mája....

katkaseiner
19. apr 2024

@kovackaadka ziadna nepreplaca v maji, vsetky koncia k poslednemu aprilovemu dnu, az potom mas 60 na vyziadnanie platby a max do konca septembra ti to musí poisťovna preplatit

katusskaa
21. apr 2024

@kovackaadka potvrdzujem..... podľa aplikácie je tot ak...

ekira1
21. apr 2024

@katusskaa dôvera? Na nete končí 1.5 ako v každej inej poisťovni.

kovackaadka
21. apr 2024

@saska112 @katkaseiner
Dôvera preplatí aj úkon z mája, žiadosť však treba podať do konca apríla.

kovackaadka
21. apr 2024

@ekira1 rozklinkni si "prečo benefit končí? "

katusskaa
21. apr 2024
saska112
21. apr 2024

@kovackaadka tak fajn. To by bolo dobré 🙂

katkaseiner
21. apr 2024

@kovackaadka to mi nedava zmysel, cize v aprili zadas cenu za maj? to si vyveštíš? ci ako?

kovackaadka
21. apr 2024

@katkaseiner v apríli si zadáš v appke len žiadosť a v máji doložiš doklad

saska112
22. apr 2024

@kovackaadka a moze mat majovy datum ? hmm...kazdopadne za poziadavku nic nedam

katusskaa
22. apr 2024

tiež som sa nad tým zamýšľaľa, ja mám VZP, sestra má Dôveru, od nej viem.... pravdepodobne to Dôvera zatiahne z iných ako verejných peňazí, keďže to stopol štát.... inak si to neviem vysvetliť

saska112
22. apr 2024

@katusskaa skusim tam zavolat

kovackaadka
22. apr 2024

@saska112 nemusíš tam volať, tu to máš čierne na bielom
O príspevok na zubné ošetrenie môžete požiadať ešte do 30. apríla 2024 s tým, že zubné ošetrenie alebo dentálnu hygienu môžete absolvovať do 30. mája 2024. Zároveň platí, že najneskôr do 30. mája 2024 je potrebné doložiť k podanej žiadosti doklad o zaplatení. Všetky dovtedy podané žiadosti budeme spracovávať a vyplácať postupne aj po 30. máji.

bublinka127
24. apr 2024

@kovackaadka no dnes sa už nedá žiadosť podať cez dôveru vobec

bublinka127
Autor odpoveď zmazal