Bez peňazí sa ani žiť nedá
Viem že peniaze nikoho nerobia šťastným.No bez nich sa nedá ani žiť.Je to smutná realita.Vela rodín sa snaží vyžiť si z toho čo má na výplate.No nie vždy sa to podarí.Ked sa zaplatí hypotéku,poistky,plyn,elektrika a ostatné poplatky.Neostava veľa na stravu.Plus výdavky na deti škôlka škola tiež není zadarmo.Deti rastu ,oblečenie a topánky stále treba kupovať.Ked sú choré,kupovať lieky.A stále niečo.Ako vychádzate s peniazmi v týchto ťažkých časoch?
Autorka, nikto z teba nerobí odpad. Samozrejme sú ľudia, ktorí sú na tom finančne horšie, tu ide ale o to prispôsobiť životný štýl svojim príjmom. Vy ale platite hypotéku na 4 izbový dom, musíte platit jeho prevádzku, živíte 2 autá, platite vysoké poistky plus ste 4 člena rodina a na to vsetko je hlavný príjem 800 EUR žalostne malo. Tebe to možno nepríde ako žiaden luxus, no pri tomto prijme to luxus je. To, že to tvoj manžel nevidí s je takto spokojný značí len to, že je finančne negramotný.
Nikto z teba nerobi odpad,ale prepac,na vsetko mas odpoved len nie neda sa,tak ja neviem ake rady vobec cakas...muz musi zmenit robotu,ina sanca zatial nie je...ja robim u nas v dedine vo firme 12ky,denna nocna dva dni volno a mam o 200-300€ viac ako tvoj muz...v dedine!kusok od NR....neviem si predstavit robit denne 10 hodin za 800€ 🤦♀️
Ked muzovi nevadi cestovat hodinu tam a hodinu spat, nech si rovno pozera pracu v Bratislave, z NZ mate dobre vlakove spojenie. Casovo to iste, plat uplne iny a zbavite sa aj auta.
Vela ludi denne dochadza z Nitry, Zamkov a aj veru dalej do Ba.
@mamula20 muž robí vo firme s fotovoltaikou, minule mali večierok, kde sme boli pozvaní a všetci samozvaný riaditelia sa vyjadrili, že tá úspora je tak malá pre bežného spotrebiteľa, že sa to neoplatí. Okrem toho každých 5 rokov treba meniť baterku a tá je najdrahšia. Oplatí sa to pre veľké podniky, alebo dom kde je komplet všetko na elektriku.
@chadkroeger Treba aj trosku rozmyslat,nez nieco navrhnem. Clovek ma len 1 zdravie. Domov pridem okolo 17.30, poriesim deti,navarim,umyjem sa,prichystam veci na dalsi den sebe aj detom a miesto spanku mam robit dalsiu pracu na HO,aby som skolabovala? 🤔 Suseda tak cez den robila v Lidli, na nocne chodila tovar vykladat do Tesca,spala 3h denne az kym pre nu neprisla neprisla sanitka a nebola 3 tyzdne PN. Ty tak robis a osvedcilo sa ti to,ci preco to odporucas?
@mamula20 no bodaj by ti to vyslo, ako fakt vám to prajem. Ja som tiež rozmýšľala nad panelmi, ale aj to šlo hrozne hore. Minulé roky okolo 5000-6000€ a teraz pomaly 15 000. No a keď som počula vyššie spomenuté že vzhľadom na tú vysokú cenu sa to neoplatí, tak som to zavrhla.
@zoro9836 áno, len si treba rozmyslieť že virtuálna batéria sa oplatí len v prípade keď tvoja ročná produkcia nepresiahne ročnú spotrebu.
@domca1408 neviem ako sa žije inde ale tu na SK je to grc....bohatí ešte viac bohatou a chudoba chudobnie.....a keď vidíš v smotanke tie pi.. ze majú kabelky za 5000 a lodičky za 30tisic je mi zle. Je veľa rodín ktoré robia, šetria a ledva prežívajú.
@katarinka89 ale no. Zavist nie je pekna vlastnost 😉
Nikto z Vas nerobi odpad, ale tvoj muz by sa mal zamysliet.Teraz tvoj plat je to, co si mala predtym rodicak, takze ste na tom istom plus vsetko zdrazelo.Nemoze tvoj chlap nechat vsetko na tebe a zarobit ako zena plus ty mas noz na krku, lebo mozes kvoli detom robit od do plus vsetko robis doma ty.Nikdy neprisiel s napadom zmenit pracu?Mozno ho treba trocha poposunut.Kazdy ma rad istoty aj ja som opatrna, ale matematika nepusti.
Odrataj si benzin a naozaj to je realna suma?a vidi svoj cisty plat.