icon

Bezplatné účty v 365 vs. Fio: Ktorý zvoliť?

thunderdome
20. nov 2024

Jediné na slovensku o čom viem, je už dlhodobo používaná 365 banka a údajne už aj Fio banka zrušila podmienky na účet úplne zadarmo. Keďže Fio ešte velmi nepoznám, tak tí čo to máte, povedzte skúsenosti. Výhody nevýhody. Jedná sa len o bežné používanie, teda prídu na to peniaze z brigád, sociálne dávky atď. A len vybratie z bankomatu, prípadne zaplatiť dačo elektronicky.

365 má už aj v menších mestách pobočky, aj bankomaty. Tie má spolu s poštovou bankou, takže ich nájdete skoro všade. Účet majú zadarmo bez podmienok. Jediná nevýhoda je, že vyberať zadarmo sa dá len z ich bankomatov.

Fio nemá pobočku v našom meste, ani v susedných, takže by som musel vycestovať trošku ďalej, avšak na bežné používanie, pobučku nepotrebujem. Bankomat v našom meste tiež nemajú, ale sú 2 výbery zdarma z akéhokolvek bankomatu.

Jediná nevýhoda bude, že musím vybrať väčšiu hotovosť, alebo celú výplatu naraz, keďže mám iba 2 pokusy zdarma. Väčsina prevádzok kam chodím, nemá možnosť platiť kartou, alebo len nad určitú sumu, takže ja musím operovať s hotovosťou.

kavasmliekom
•
20. nov 2024

@thunderdome pri fio banke máš výbery zadarmo z každého bankomatu s kartou Visa, aspoň ja som to tak pochopila.

zic
•
20. nov 2024

@thunderdome fio nezmenilo podmienky (k horsiemu) dlhe roky. Je zadarmo a asi je o trosku lepsia ako 365 banka (vybery zadarmo, moznosti s uctami v cudzich menach apod)

zic
•
20. nov 2024

Zober od nich visa kartu a mas neobmedzene vybery... este napis odkial cerpas info, ze fio zrusilo podmienky na ucet zdarma... lebo na ich stanke nic take nepisu...

thunderdome
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
doriiis
•
20. nov 2024

@thunderdome ...chlapec ty si jedna veľká pohroma.Aj v pracovnej oblasti aj v živote.Nepouzitelny.
Vyberas kartu podľa dojmov a intuície? Veď v podmienkach Fio je to jasne napísané,ktorá karta je aká
Sa spamätať uz troska a preber sa k životu.Lebo tvoje príspevky čítať,to je strach a hroza

mimicka2013
•
20. nov 2024

@thunderdome ja mam oba ale fio je lepsia. 365 sa tvari zadarmo ale potom ti za vystavenie karty zapytaju 12€ 🙈 ano, mozes mat ekartu co je zadarmo ale to nie je vyhodne v zahranici. A u FIO mozes mat oba karty k uctu zadarmo

thunderdome
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
doriiis
•
20. nov 2024

Nič nie je s visou.Ale miesto porady s kavomatom si pred otvorením účtu a objednávaním karty skús prečítať podmienky a fakty

thunderdome
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
thunderdome
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
maranco
•
20. nov 2024

@thunderdome
FIO
S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete

Môžeš mať k účtu 2 karty zadarmo jednu Visu a druhú MC.
Majú okamžité platby v € aj v CZK, 365 nemá
Zriadiť účet môžeš cez aplikáciu nepotrebuješ cestovať na pobočku.
Vklad/výber na pobočke je tiež bez poplatku, pri 365 je poplatok

Na karte si vieš nastaviť samostatné limity na internetové platby, MOTO platby, platby u obchodníka na termináli a výbery z bankomatu, geografické blokovanie
(365 má jeden limit pre internet aj platbu v obchode a v zahraničí kde nemajú € je to najdrahšia banka, vysoký poplatok)

thunderdome
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
maranco
•
20. nov 2024

@thunderdome áno aj slovensko spadá pod svet
kredit si dobíjaj na web stránke operátora alebo cez aplikáciu, nepotrebuješ chodiť do bankomatov kvôli kreditu

thunderdome
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
unbeholfen
•
30. nov 2025

Inák super je tá Fio už som tam a spokojnosť. Vyberal som hotovosť kade tade a nestrhli. Lepšie ako fio neni lebo tá sloboda že nemusíte hladať “svoj” bankomat, ale proste vidíte bankomat a idete.

unterwasserman
•
Včera o 16:14

Dve moje bývalé nicky v jednej diskusii. Teraz som v Raiffeisene. Fio som zrušil, a 365-ku tiež plánujem zrušiť lebo načo mi budú 3 bankové účty?

anonym_90c2fa
•
Včera o 16:21

365 sa bude rusit a ma sa spojit s CSOB, ja mam CSOB s dozivotne zadarmo uctom (neviem, ci maju este tu akciu) za prenos uctu som dostala 50€, za rocne cestovne poistenie 15€ (takze na rok ma stalo v prepocte len 10€). Vybery hotovosti su zadarmo len v CSOB bankomatoch ale pre mna to nepredstavuje problem a ani to nevnimam ako nevyhodu malokedy vyberam/vkladam hotovost z/do bankomatu.

unterwasserman
•
Včera o 16:58
@anonym_90c2fa

365 sa bude rusit a ma sa spojit s CSOB, ja mam CSOB s dozivotne zadarmo uctom (neviem, ci maju este tu akciu) za prenos uctu som dostala 50€, za rocne cestovne poistenie 15€ (takze na rok ma stalo v prepocte len 10€). Vybery hotovosti su zadarmo len v CSOB bankomatoch ale pre mna to nepredstavuje problem a ani to nevnimam ako nevyhodu malokedy vyberam/vkladam hotovost z/do bankomatu.

@anonym_90c2fa neruší iba sa spoja ako bratské banky. Napríklad Tatrabanka a Raiffeisen tak fungujú už roky. Obe banky existujú ale sú akoby jedna.

anonym_90c2fa
•
Včera o 17:26
@unterwasserman

@anonym_90c2fa neruší iba sa spoja ako bratské banky. Napríklad Tatrabanka a Raiffeisen tak fungujú už roky. Obe banky existujú ale sú akoby jedna.

@unterwasserman tu ta opravim nie su to v ziadnom pripade bratske banky. Ale Raiffaisen je materska banka Tatrabanky (je v tom zasadny rozdiel). Bratske banky su napriklad Slovenska sporitelna a Ceska sporitelna obe maju spolocnu matersku banku Erste Group. A co sa tyka 365 banky a CSOB na Slovensku ma nastat uplna fuzia teda pravne zlucenie nakolko CSOB tohto roku v januari kupila 365 banku (aktualne su to bratske banky nakolko maju rovnaku matersku spolocnost KBC Group sidliacu v Belgicku. Dokonca vies to zlucenie velmi rychlo dohladat aj na Google https://365.bank/blog/pre-media/365bank-a-csob-...

unterwasserman
•
Včera o 18:05
@anonym_90c2fa

@unterwasserman tu ta opravim nie su to v ziadnom pripade bratske banky. Ale Raiffaisen je materska banka Tatrabanky (je v tom zasadny rozdiel). Bratske banky su napriklad Slovenska sporitelna a Ceska sporitelna obe maju spolocnu matersku banku Erste Group. A co sa tyka 365 banky a CSOB na Slovensku ma nastat uplna fuzia teda pravne zlucenie nakolko CSOB tohto roku v januari kupila 365 banku (aktualne su to bratske banky nakolko maju rovnaku matersku spolocnost KBC Group sidliacu v Belgicku. Dokonca vies to zlucenie velmi rychlo dohladat aj na Google https://365.bank/blog/pre-media/365bank-a-csob-...

@anonym_90c2fa veď sama si povedala ako sporitelne majú erste tak títo budú mať kbc.
Vygooglim hlavne čo sa stane s mojim nevyužívaným účtom ktorý tam stojí s nulou už vyše roka... Lebo hlavný čo používam mám v raifke...

anonym_90c2fa
•
Včera o 18:26
@unterwasserman

@anonym_90c2fa veď sama si povedala ako sporitelne majú erste tak títo budú mať kbc.
Vygooglim hlavne čo sa stane s mojim nevyužívaným účtom ktorý tam stojí s nulou už vyše roka... Lebo hlavný čo používam mám v raifke...

@unterwasserman precitaj si co si napisal a co ja. Ty - nerusi sa iba sa spoja (buduci cas) Ja - CSOB odkupila 365 a dojde k zluceniu a v sucasnosti (pritomny cas) su bratske banky kedze maju spolocnu matersku KBC Group oni ju nebudu mat (buduci cas) oni JU MAJU (pritomny cas) kym nedojde k zluceniu potom bude na Slovensku len CSOB a jej materskou bankou ostane KBC Group tak isto ako napriklad Tatrabanka ma matersku (nie bratsku) banku Raiffeisen.

unterwasserman
•
Včera o 20:04
@anonym_90c2fa

@unterwasserman precitaj si co si napisal a co ja. Ty - nerusi sa iba sa spoja (buduci cas) Ja - CSOB odkupila 365 a dojde k zluceniu a v sucasnosti (pritomny cas) su bratske banky kedze maju spolocnu matersku KBC Group oni ju nebudu mat (buduci cas) oni JU MAJU (pritomny cas) kym nedojde k zluceniu potom bude na Slovensku len CSOB a jej materskou bankou ostane KBC Group tak isto ako napriklad Tatrabanka ma matersku (nie bratsku) banku Raiffeisen.

@anonym_90c2fa odkial vieš že nebude? Veď aj Tatrabanka existuje naďalej napriek tomu že ju kúpila Raiffeisen. Len budú spojené že spoločné bankomaty a pod. Neverím že 365 zmizne. Nikde o tom nieje ani zmienka v aplikácii atď. Iba toľko že spájajú sily s ČSOB.

Mám si nechať ten účet? Čo hovoríš?

anonym_ebcff2
•
Včera o 21:24

365 ako značka zanikne budúci rok, ostane ti účet už ako ČSOB

unterwasserman
•
Včera o 21:36
@anonym_ebcff2

365 ako značka zanikne budúci rok, ostane ti účet už ako ČSOB

@anonym_ebcff2 budem musieť aj aplikáciu mať CSOB? Už hentá 365 nebude?

unterwasserman
•
Včera o 21:38

Hen ehe more šunes