Bohatí ľudia s jednoduchým životným štýlom
Poznáte vo svojom okolí alebo tak celkovo poznáte nejakých ludí, ktorý sú na tom dosť finančne dobre, neviem či mám zrovna použiť slovo bohatý, ale proste, že nemusia sa nejako starať o financie, ale jednoducho nevedú taký okázalý "luxusný" život, aj keď by mohli? Že napr. nechodia ovešaný zlatom, neholdujú si na značkových veciach, drahom značkovom aute, nevystatujú sa na soc. sieťach dovolenkami, žena nechodí na mani/pedi, kaderníkovi, po obchodoch a tak.... Že úplne obyč. život žijú, že človek by ani nepovedal, že sú "za vodou"?
@anonym_autor ja mám takú kamošku, s manželom sú myslím už dávno za vodou, majú sa veľmi dobre, deti dospelé, zabezpečené, veľa cestujú, ale su oboma nohami na zemi, nikdy sa nevyvyšujú. Ona sa oblieka jednoducho, ale elegantne a vidíš, že sú to kvalitné a nie lacné veci, zlato nenosí. Boli sme napríklad s ňou na pobyte a mne tam zrovna končil krém, tak som rozstrihla tubu, aby som vydolovala zvyšky krému, ktoré sú tam určite ešte na viac dní. Tretia, ktorá bola s nami ( platovo podpriemer) sa mi čudovala, či mi preskočilo, že ten krém by ona vyhodila. A táto moja kamoška, čo sú teda bohatí, jej povedala, že aj ona to tak robí, že strihá tuby. Páči sa mi,že napriek tomu, že majú peniaze, žijú veľmi ekonomicky, ekologicky a neznášajú plytvanie. Môj muž sa s nimi zoznámil len tento víkend (nie sú z nášho mesta), tak keď videl ich auto, hneď pochopil, aká je ich finančná situácia, a doma mi povedal, že klobúk dolu, že aki.su normálni, nie sú namyslení. Sú to ľudia, ktorí si všetko vybudovali sami, keď boli mladí, nemali nič, obaja začali podnikať a vypracovali sa.
@anonym_autor Poznám. A myslím, že rodiny, ktoré sú bohatšie dlhšie (u ktorých sa majetky dedia po generácie), sa správajú normálne, nevyčnievajú. Skôr tí ľudia, ktorí naraz zbohatnú, nevedia čo s peniazmi.
Dovolím si povedať, že medzi nich patríme. Samozrejme, že to musia povedať hlavne iní, ale počula som také vyjadrenie už aj od našich priateľov. Značkové veci s obrovskými logami a okázalé šperky mi nič nehovoria, tak isto ako napríklad drahé autá, ale napríklad na tú manikuru a pedikúru chodím, tak isto ako raz za čas aj ku kaderníkovi. Ale to nepovažujem za žiadny znak bohatstva, tam som chodila vždy, už aj ako študentka, ktorá rozhodne nebola za vodou.
Vo Švajčiarsku som videla veľa takých rodín ,niektoré si život užívajú ,doprajú si pracujú len pár dni v týždni ,zvyšok chodia na obedy ,zasa druha skupina si peniaze užiť nevie,robia aby zarobili čo najviac a často skončia vyhorenim lebo stále majú pocit,že nemajú dosť .
@anonym_autor "nechodia ovešaný zlatom, neholdujú si na značkových veciach, drahom značkovom aute, nevystatujú sa na soc. sieťach dovolenkami, žena nechodí na mani/pedi, kaderníkovi, po obchodoch"
Ja naopak nemam v okoli jedineho naozaj bohateho cloveka, ktory by toto robil. A to ich naozaj poznam. Toto je skor zivot nejakych rychlokvasenych zbohatlikov
Ovešaní zlatom a v značkových veciach chodí prevažná časť našej menšiny, pochybujem, že sú finančne za vodou. Na manikúru a pedikúru chodí aj stredná trieda a vystatovaním sa dovolenkou na sociálnych sieťach sa tiež vyznačujú ľudia, ktorí za vodou nie sú. Väčšina ľudí, ktorí sú "bohatí", nevyčnievajú z davu.
Ani, poznám, niekoľko. Sme v dennom kontakte, miestami mám dojem, že čím viac peňazí, tým menšia potreba ich ukazovať.
Avšak na mani/pedi a ku kaderníkovi podľa mňa nechodia len bohatí ľudia, je to bežná súčasť.
Pracujem pre takú a ma kopec značkových a drahých veci,ale nie ako ty myslis s logami a kamienka žiadne tie známe značky lebo je kopec iných a drahších značiek ,šperky nenosí a to ma celosvetovú šperkársku firmu ,kamošky tiež milionárky a uplne normálne auta majú všetky ,ku kadernícke,pedikúra,kozmetika chodia ako každá ina zena
Tam ani neni rozdiel na prvý pohľad v tom oblečení alebo v autách ,len proste si môžu dovoliť a inak ten zivot berú
Ti, co nosia logami posypane oblecenie a okazale sperky, tak to su bud ludia, ktori realne tie peniaze nemaju (setria tri vyplaty, aby si raz za rok mohli daco take kupit) alebo su to ludia, ktori si potrebuju nieco dokazovat, ze su nieco viac ako ostatni (vacsina influencerov). Velakrat ide o ludi, ktori si to bohatstvo neziskali poctivo alebo podedili. Alebo su jednoducho len sedlaci.
Pracovala som s Ivanom Chrenkom, jednym s najbohatsich ludi na slovensku a v zivote by na neho nikto nepovedal, ze je bohaty. Nosil staru kozenu, osuchanu tasku a obycajne tenisky. Nic znackove, teda aspon nie viditelne. Skutocne bohati ludia na seba nebudu upriamovat pozornost.
@anonym_autor ku kaderníčke na manikúru a dovolenky chodia úplne bežné ženy a rodinky
Ano poznam. Podľa mojich skúsenosti sa mi doteraz vždy potrvrdilo že 80% ľudí čo majú fakt veľa penazi a rozumu, tak to neukazujú. Tých 20% je ten opak 😅 a casto sa stáva aj že ľudia, ktorý majú peniaze tak plaču stále že nemaju, a pri tom majú viac než ten čo neplače že nemá - a fakt nemá 🙈
poznám takých a vôbec by som nepovedala, že majú velke firmy, rozostavaných x stavieb a topia sa v peniazoch. Naopak mi je luto tých,ktorí preživajú ale dovolenka v Turecku musí byť a potom nemajú na nevyhnutné vydavky a samozrejme každá fotka kde su čo su musí na ig
poznám. muž. Mňa udivuje jeho min.15r značkové auto.
Antoni Gaudi slavny bohaty architekt . Mal na sebe tak osumele oblecenie ked ho zrazila elektricka a nemal pri sebe doklady tak si ho ludia pomylili s zobrakom homelesakom a niekolko taxikarov ho odmietlo odviezt do nemocnice az nakoniec ho tam zobral policajt len tiez do biednej horsej nemocnice a zistili kto je az ked uz bolo neskoro vraj keby reagovali ludia rychlejsie a bol v lepsej nemocnici mohli ho zachranit . 😞 saty robia cloveka zial nie je to len o tom ako sa clovek prezentuje ale aj o tom ako ho ti druhi vnimaju. Keby mali ti chudobni taxikari stedrejsie duse mohol tento architektonicky genius zit dlhsie a obdarit svet viacerymi skvostami. Je uplne fuk ci je clovek bohati ci chudobni ci sa tym ukazuje ci skryva ide o to ako sa chova.
Áno, poznám. Moji svokrovci. Až tak prehnane ignorujú, že si môžu v živote dovoliť viac a len tak ho presedia doma a jediný dopamín je nahlas do účtu
Áno, poznám takých ľudí. Ak by som nevedela, aké majú povolanie a kde pracujú, tak by som v živote nepovedala, že sú takto za vodou. Skromní ľudia, žijú normálne, slušne.
Ano moj ex ..obycajne auto ,oblecenie nic moc ,postarsi dom .
Dovolenka 1x za rok (Taliansko)
Som nevedela, ze manikura, pedikura, kadernik je znak bohatstva 🤣
Ale k otazke: ano, poznam. Mame vela takych kamaratov.. vypracovali sa z nuly… a ostali nohami na zemi
@anonym_autor
Ja som ako mladý architekt začínal pracovať u Slováka Františka Lovyho, ktorý bol druhým najbohatším človekom v Austrálii. Zo začiatku bol pre mňa veľký problém na veľkých poradách rozoznať, kto sú tí ľudia, ktorí naozaj rozhodujú. Raz som sa na to opýtal svojho šéfa a on mi to vysvetlil.
Povedal mi: „Keď niekto príde na veľkú poradu, nepríde v obleku, ale je oblečený, akoby išiel na golf. Tí, čo majú lacné obleky, často vyzerajú ako treťotriedni úradníci. Všímaj si detaily, ktoré ich prezradia – hodinky Rolex, drahé pero, topánky či tašku.“
Inak, donedávna všetci štátni zamestnanci v Austrálii používali výlučne domáce autá, ako biele Toyoty. Teraz, keď sa už v Austrálii autá nevyrábajú, ministri používajú BMW, ale tiež len biele (a rozhodne nie modely radu 7).
Za celý čas, čo som žil v Austrálii, som nikdy nevidel, aby sa papaláši vozili mestom v kolonách s majákmi.
Osobne poznam velmi vela takych ludi

@anonym_autor co nemôzes kvôli tomu spat?😂