icon

Bohatí ľudia s jednoduchým životným štýlom

Včera o 01:11

Poznáte vo svojom okolí alebo tak celkovo poznáte nejakých ludí, ktorý sú na tom dosť finančne dobre, neviem či mám zrovna použiť slovo bohatý, ale proste, že nemusia sa nejako starať o financie, ale jednoducho nevedú taký okázalý "luxusný" život, aj keď by mohli? Že napr. nechodia ovešaný zlatom, neholdujú si na značkových veciach, drahom značkovom aute, nevystatujú sa na soc. sieťach dovolenkami, žena nechodí na mani/pedi, kaderníkovi, po obchodoch a tak.... Že úplne obyč. život žijú, že človek by ani nepovedal, že sú "za vodou"?

Strana
z2
tilly
Včera o 07:24

Mani, pedi, kaderník, kozmetika nie sú okázalosť, ale spolu s dentalkou, pravidelným pohybom a preventívkami základná údržba.

tilly
Včera o 07:30

Áno. Poznám pár naozaj bohatých ľudí. Nie takých, čo majú dom na hypotéku a auto na lízing (to píšem pre ilustráciu, lebo v nejakej diskusii sa považovali za bohatých ľudia, čo mali domy v satelitoch na hypotéku a autá na lízing. Ja myslím bohatých ľudí s vilami v meste a tučnými kontami bez akýchkoľvek úverov).
A väčšina z nich bohatstvo neukazuje. To len sedlaci sa ukazujú.
Bohatstvo majú za zavretými dverami. Nejazdia na okazalych autách, ženy nemajú kabelky s veľkými známymi logami.
Len sa niekedy ťažko rozoznáva, či si tí ľudia užívajú "tichý " luxus, alebo sú len strašne lakomí. Aj takých poznám.

anonym_4c9da8
Včera o 07:48
@anonym_4c9da8

@anonym_autor
Ja som ako mladý architekt začínal pracovať u Slováka Františka Lovyho, ktorý bol druhým najbohatším človekom v Austrálii. Zo začiatku bol pre mňa veľký problém na veľkých poradách rozoznať, kto sú tí ľudia, ktorí naozaj rozhodujú. Raz som sa na to opýtal svojho šéfa a on mi to vysvetlil.
Povedal mi: „Keď niekto príde na veľkú poradu, nepríde v obleku, ale je oblečený, akoby išiel na golf. Tí, čo majú lacné obleky, často vyzerajú ako treťotriedni úradníci. Všímaj si detaily, ktoré ich prezradia – hodinky Rolex, drahé pero, topánky či tašku.“
Inak, donedávna všetci štátni zamestnanci v Austrálii používali výlučne domáce autá, ako biele Toyoty. Teraz, keď sa už v Austrálii autá nevyrábajú, ministri používajú BMW, ale tiež len biele (a rozhodne nie modely radu 7).
Za celý čas, čo som žil v Austrálii, som nikdy nevidel, aby sa papaláši vozili mestom v kolonách s majákmi.

@anonym_4c9da8
Takto jazdi najvacsi Australsky papalas, guverner zastupca krala v Australii, ( ziaden doprovod, stoji na svetlach) jedine ma taku cudnu znacku 😄

zuzana76
Včera o 07:56

@anonym_autor ano, poznam ich viacero, maju nehnutelnosti kade tade, jeden na pohlad skoro ako somrak, ze by mu clovek aj nejake to euro hodil, keby niekde sedel

anonym_80302c
Včera o 08:03

Je hlupe okato ukazovat bohatstvo. Takto si clovek len zaraba na problemy. Zavist vie byt svina. Navyse ked ludia uvidia, ze mas peniaze, maju vacsiu chut z teba vyzmykat viac. Mas vsade prirazku, ceny za sluzby su drahsie, vsetci robia vsetko len zistne a aj nahodni znami nemusia byt taki nahodni a mozu sledovat vlastne zaujmy. Kto ma v hlave, nedava svoje bohatstvo na odiv, ak sa tomu moze vyhnut.

anonym_9a99fb
Včera o 08:47
@d_ivana

@anonym_autor Poznám. A myslím, že rodiny, ktoré sú bohatšie dlhšie (u ktorých sa majetky dedia po generácie), sa správajú normálne, nevyčnievajú. Skôr tí ľudia, ktorí naraz zbohatnú, nevedia čo s peniazmi.

@d_ivana to máš z IG a tých večných nezmyslov, že "old money" čo? 😀 je to samozrejme hlúposť, to, že sa niekto narodil bohatý, neznamená ani vkus ani spôsoby, len že má väčší prísun peňazí. Skôr funguje, že kto si peniaze zarobil prácou a úsilím, správa s k nim inak ak ten, čo ich vyveksloval pred hotelom Kyjev alebo získal sprostými podvodmi a korupciou.

anonym_be69e6
Včera o 09:04

tiež sme asi z tých bohatších,viem, že nás tak vníma okolie…máme dom v “lepšej štvrti” a hneď si zaškatuľkovaný. Nemusela by som pracovať, ale pracujem, dokonca úplne obyč. práca, žiadna asistentka riaditeľa v opätkoch. Moje deti dedia veci po bratrancovh, ja si rada zájdem do sekáča, snažíme sa žiť udržateľne, neznášam plytvať a vyhadzovať jedlo…. už som o nás počula aj to, že “veď ty si to môžeš dovoliť”, alebo “veď to nie je drahé”, ale ja sa na život nepozerám cez peniaze. Máme to, čo potrebujeme, nepotrebujem kabelku za 500€, rada sa obliekam pekne, ale nerada pútam pozornosť, občas si jedlo objednám, občas si niečo doprajem….. Ja niekedy necháoem, odkiaľ majú tí ľudia peniaze na drahé autá a oblečenie, keď vuem, kde pracujú….

anonym_b5a806
Včera o 09:07

@anonym_autor poznám, ale majú lepšie auto, idú na lepšiu dovolenku, deti chodia do súkromnej školy, majú dobré hodinky.Ked čítam zlato a značky na tričkách, tak som si spomenula na Olašakov.Moja kamarátka sa veľmi dobre vydala a je vidieť, ze už má maniere, takže tí ľudia sú si vedomí, že môžu a majú.ked som pracovala u jednej bohatej ženy pizza čo sa nejedla večer sa ráno zohriala deťom na raňajky🤪najväčšiu radosť mali, že prišla Biedronka na SK, lebo sú z Moravy a chodili nakupovať do Poľska.Majú domy v zahraničí a firmy, ale sú dosť šetrni, ale zase, keď mala narodeniny kúpila si Bvlgari šperky a veľa si dopraje do zdravia zuby, liposukcia..detom súkromné skolyJa by som nemohla byť bohatá asi by som všetko pominala😂

anonym_736eb9
Včera o 09:24

Poznám zopár, a nepovedala by som to o nich. Obliekajú a správajú sa normálne. Ale poznám aj takých, ktorí na to majú a dávajú to naozaj okato najavo, až sa povyšujú. Potom poznám aj takých, ktorí na to očividne nemajú, ale chvália sa, na čo všetko majú, drahé auto a neviem čo všetko, až mi to príde smiešne.

anonym_ae3eb5
Včera o 10:41

Nenosíme logá a brandy na sebe, rovnako ani na kabelkách a doplnkoch. My si potrpíme na službách - ja - pedi. mani, kaderník, ošetrenie pleti, manžel barbier a pedi. Myslím, že nový Iphone, alebo airpody alebo nové Apple watch dnes nie sú značkou luxusu. Vieme sa ísť najesť ku vietnamcovi, do V. cenovej aj do michelinskej reštiky. Manžel si potrpí na tenisky, ja na peňaženky. Neznášam kabelky s potlačou - dve LV kabelky som posunula sestre, mám rada jednoduché a kvalitné Fossil. Autá máme funkčné, hlavne bezpečné, žiadne okázalé lode.

d_ivana
Včera o 13:39
@anonym_9a99fb

@d_ivana to máš z IG a tých večných nezmyslov, že "old money" čo? 😀 je to samozrejme hlúposť, to, že sa niekto narodil bohatý, neznamená ani vkus ani spôsoby, len že má väčší prísun peňazí. Skôr funguje, že kto si peniaze zarobil prácou a úsilím, správa s k nim inak ak ten, čo ich vyveksloval pred hotelom Kyjev alebo získal sprostými podvodmi a korupciou.

@anonym_9a99fb Nemám Instagram.

anonym_065939
Včera o 17:05

Mojej kamosky rodicia, podnikaju v realitkach maju mrte penazi.
Akoze masaker, ale su normalny uplne.
Jej mama sa vozi na skoda karoq nic specialne, otec ma audi nejaku chodia obcas na dovolenky ale nevyzeraju ze maju tolko penazi ale samozrejme ich maju a vela, vela ale investovali do deti studovali zahranicne VŠ vsetci maju teraz dobre pozicie.
Dcera vo Svajciarsku zije ma 3 tituly.
Syn IT sektor tiez vysoka pozicia
Proste v pohode ludia.

klara546
Včera o 17:10

Ano poznám. V takej rodine som žila. Moji rodičia mali dosť veľa peňazí a celý život iba šetrili. Mali sme doma iba základné veci a žili sme velmi skromne. Ako mladá som to nechápala a dosť im to neskôr v dospelosti aj vyčítala a nakoniec ked som mala svoju rodinu som zistila že žijem rovnako. Mohla by som si dovoliť aj viac ako mám, ale som naučená žiť skromne a z minima, že vlastne po ničom ani netúžim.

anonym_3828aa
Včera o 17:25

Poznám pár takých, vsetcia sú to ľudia ktorí sa vypracovali sami. A keby nemajú auta " lepších značiek" ale nehnuteľnosť v "lepšej" štvrti alebo niekoľko nehnuteľnosti tak to na nich vidno nie je.

marca12
Včera o 17:37

@anonym_autor Ano,poznam.

andy024
Včera o 18:00

ja poznam taku rodinu 🙂

anonym_ce98aa
Včera o 18:00

Ja mam vela penazi.Vsetko zarobene dlhorocnym investovanim.Nemame ziadnu firmu,praca uplne bezna.Zijeme normalne,peniaze miname na kvalitnejsie potraviny,nikdy sa nestravujeme vonku,vsetko si varime.Ale nie koli setreniu,ale pre nedoveru v kvalitu a hygienu.Oblecenie standardne.Doma nemame ani jeden kus sperku.Peniaze rozdavame tam,kde vidime ze je to potrebne a kde stat zlyhava.

anonym_5b8d32
Včera o 18:17

Nás okolie za bohatých určite považuje, pretože vedia, že máme prosperujúce firmy. Napriek tomu nemáme potrebu sa bohatstvom prezentovať... Všetko, čo máme sme vybudovali len my dvaja s manželom, a áno, nevidím dôvod, prečo by sa to nemalo odraziť na našom životnom štandarde. Ale nič okázalé, ako nezmyselné kabelky alebo gýčové handry sa u nás nevedie. Kvalitné jedlo, vzdelanie, investície, zberateľské záležitosti, cestovanie, to sú naše priority. A pomoc v zmysluplných projektoch.

anonym_2169a6
Dnes o 10:17

@anonym_autor dovolím si povedať, že medzi takých patríme 🙈 hoci veci nakupujem väčšinou cez bazár a iba vtedy, keď ich naozaj potrebujem/sú znosené, nechodím na pedikúru ani manikúru. Mám jedny zlaté perlove náušnice... Jediné na čom si doma potrpíme je kvalitné jedlo. Veľa investujeme, nikto netuší, koľko máme na účtoch... Ani rodičia, súrodenci... Deti ani zďaleka nemajú, čo si zmyslia, snažíme sa ich viesť k tomu, aby si vedeli veci vážiť a keď niečo chcú, musia si na to poctivou prácou zarobiť 😊 ... Peniaze ale pre mňa nie sú ani zďaleka dôležité, najcennejší je podľa mňa čas (strávený s blízkymi) a sloboda...

Strana
z2