icon

Bude cena elektriny vyššia?

27. aug 2022

Baby ako to vidíte s cenami elektriny? Budú ešte vyššie? Ja už ďalšie zdražovanie nezvládnem, neviem čo robiť. A to ešte nie je zima.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
luccija
27. aug 2022

@zoro9836 ved aj Macron to povedal, že nás čaká ťažkých 5 r.Ja nič dobré nečakám.Mama kupovala drevo na kúrenie čo platila 50 eur už stojí 80 eur

777januska777
27. aug 2022

@kluska ved co Slováci si mali na to zvyknúť 40 rokov o nás rozhodovali rusi a Slováci by im vkuse zadok bozkávali, tak co nech si o nás porozhoduju aj druhí. Btw. Ja radšej budem nech o mne rozhoduje demokratický svet ako totalitný.

xena0
27. aug 2022

@zoro9836 tak to možno áno, no čistá depresia toto čo sa deje

liljana
27. aug 2022

@zoro9836 Keby si trocha rozmyslal, tak koren problemu je ekonomicky cyklus. 13 rokov tu bol rast (od 2009), teraz pride par rokov pokles. Natlacene peniaze zial vyvolali celosvetovu inflaciu, teraz treba inflaciu stlacit nadol, stiahnut vytlacene peniaze a to sposobi recesiu. Recesia nasledne obmedzi dopyt a sposobi pokles cien surovin, ropy a energii.
Putin toto iba sikovne vyuzil na vojnu a vydieranie zapadu, aby sa mu nemiesal do jeho agresie. Dlhodobo na to Rusko ale doplati, ze sa ocitne v medzinarodnej izolacii ako Iran.

evica17
27. aug 2022

@zoro9836 ako to čo robí politici a ľudia na vysokých pozíciách ja neovplyvnim, alebo len málo. A aj tak nebude na škodu sa naučiť šetriť týmito zdrojmi kvôli enviromentálne mu hľadisku, globálne otepľovanie,sucho a iné. Proste ľudia si zvykli žiť na vysokej nohe ,bazény na dvoroch,klimatizácia doma ,dom plno elektrospotrebičov,vyhadzovať jedlo ,chodiť všade utom....zaťažuje to ich peňaženky, ale hlavne životné prostredie, čo osobne je pre mňa motivácia skôr šetriť kvôli tomu ako kvôli peniazom.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kluska
27. aug 2022

zabudate vsetci na firmy, co tam po nejako slovakovi, ale ked firmy padnu, su vsetci v riti. Velka nezamestnanost, z coho budu potom ludia setrit, z tej malej socialky?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kluska
27. aug 2022

@evica17 tym hore myslis, ze zalezi na zivotnom prostredi? nevsimla si si, ze ti co najviac ospevuju klimaticke, green somariny, tak ti najviac maju v riti planetu?

monuska112
27. aug 2022

@zoro9836 v celej europe je nenormalne zdrazovanie elektriny, benzinu, plynu a inych zdrojov... nemyslim si teda ze by to bolo vyhradne sposobene vladou.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
evica17
27. aug 2022

@kluska tým hore nie, prečo by im aj málo záležať na environmentálnym hľadisku. Im ide o to aby si napchali do vrecka. Ale nepriamy dopad tohto všetkého bude lepší pre prírodu.

bambulka814
Autor odpoveď zmazal
liljana
27. aug 2022

@zoro9836 Pozri. Pravidelne sa vyskytuju globalne problemy a tie sa potom riesia. 70te roky, arabske krajiny napadli Izrael a to malo za nasledok ropnu krizu a inflaciu. Prasknutie tech bubble 2000, hypokriza 2009, covidova kriza... Vzdy sa to potom vyriesilo. Momentalny stav sposobil neschopny sef FED Powell prilisnym tlacenim penazi.
Ty si typ cloveka, co by povedal. SNP je blbost, nebojujme s mocnym Nemeckom. A predsa ludia sli, bojovali a preto sme po vojne skoncili na strane vitaznych mocnosti.
Ked sa problem s energiami vyriesi, vojna na Ukrajine raz skonci, Rusko bude v izolacii, vsetci v EU budu velmi dobre vidiet, kto bol na strane rusov proti nim. Rusov, ktori sa celej EU vyhrazali jadrovym utokom. Bude tam Bielorusko, Madarsko, Srbsko a ... kto este?

lusyyy36
27. aug 2022

Nas uz informovali, ze od septembra bude 36centov za kW. Minuly rok to bolo 7 centov, zaciatkom roka 14. Uvidime, co pride budúci rok zaplatit.

kinderzwillinge
27. aug 2022

Iba z cistej ludskej zvedavosti by ma zaujimalo, kto sa skryva za nickom @bilberryday, lebo uz v inej teme som nechapala z jej nazorov a z toho, ako sa prezentuje

777januska777
27. aug 2022

@kluska firmy, preto Fico roky zdanoval podnikateľov až podnikatelia museli začať podvádzať na odvodoch štátu aby ako tak vyžili a produkovali zisk. A teraz ten istý Fico vravi ako sú chudáci ludia na tom zle, ze rušia prevádzky atd. No a samozrejme, ze ma aj vďaka tomu podporu.

bambulka814
Autor odpoveď zmazal
autor
27. aug 2022

Keď bude 30%ná nezamestnanosť, ešte len potom budú ľudia pozerať, keď budú krachovať firmy kvôli drahým energiam.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
27. aug 2022

@zoro9836 Cina ma velky problem. Krachuje im realitny sektor,... Ta bude o nejaku dobu mat ine problemy ako pomahat rusom. Ked Cina kupi ropu s 30% zlavou od rusov, nekupi ju od saudov a od saudov ju kupi EU. Iba sa zmeni dodavatel.
Treba iba vyriesit dve veci. 1.zavislost na ruskom plyne, kde rusko dnes podla lubovole utahuje kohutiky, aby umelo zvysili jeho cenu. tym padom aj ked preda menej, jeho prijmy sa nezmenia 2.vyriesit otazku el.energie, ked sa Nemecko a zvysok EU nezmyselne odklonil od jadra k k ruskemu plynu. To potrva 1-2 roky. Je to zaroven tlak na ludi, aby zacali riesit vysoku spotrebu el.energie a vymenili ju za nizsiu. Tak ako vysoka cena ropy v 70 rokov mala za nasledok mensiu spotrebu v autach.

missdiva
27. aug 2022

Ahoj, zial bude elektrina o dost vyssie :((

derdia
27. aug 2022

@bilberryday nehnevaj sa, ano je to prvotne zla volba. Ale takto bude trpiet cely svet. Nie len jedna krajina...ale cely svet. Jemu je to jedno, on ma penazi, rusko ma vsetko, nas nepotrebuje.. Ale my potrebujeme rusko.... Bohuzial😒😒😒😒

liljana
27. aug 2022

@zoro9836 Nebudem komentovat, kam sme sa my uz raz "vysplhali" v "spolupraci" s Ruskom. S Ruskom sa neda vysplhat NIKAM. Jedine zosplhat. Je to zaostala azijska agresivna imperialisticka velmoc, ktora zamrzla v 19.storoci a vsetky krajiny v okoli povazuje za svoje kolonie.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
27. aug 2022
liljana
27. aug 2022

@mamula20 To je klasicka oneskorena panika. Ked sa to vyriesi, ludia si budu potom buchat hlavou o stenu, co urobia s 5 rocnymi zasobami predrazeneho dreva.